Veelgestelde vragen

Bepaal de leeftijd van je wasdroger: een gids voor verschillende merken

Als je je ooit hebt afgevraagd hoe oud je wasdroger is, dan is deze gids speciaal voor jou samengesteld. Het is van belang om de leeftijd van je wasdroger te kennen. Dit kan nuttig zijn bij het bepalen van mogelijke onderhoudsbeurten, of wanneer je overweegt om het apparaat te vervangen. Deze handleiding richt zich specifiek op het achterhalen van de leeftijd van wasdrogers van de merken Whirlpool, AEG en Miele. Met behulp van serienummers en andere unieke identificatiegegevens van deze merken, zul je in staat zijn om nauwkeurig te bepalen hoe oud jouw wasdroger is.

Inhoudsopgave

Hoe oud is mijn wasdroger?

Het vaststellen van de leeftijd van je wasdroger kan een beetje lastig zijn, omdat het afhangt van het merk en het model van je machine. In het algemeen wordt de leeftijd van je wasdroger bepaald door het serienummer, dat meestal te vinden is op een sticker of plaatje aan de binnenkant of achterkant van het apparaat.

Het serienummer bevat meestal een code die informatie geeft over wanneer en waar de machine is gemaakt. De specifieke manier waarop deze informatie wordt gecodeerd, kan echter variëren tussen verschillende fabrikanten en modellen.

Als je het serienummer van je wasdroger hebt gevonden, kan je het opzoeken op de website van de fabrikant of contact opnemen met de klantenservice van het bedrijf om meer te weten te komen. In sommige gevallen kan je ook een online tool vinden die het serienummer decodeert en de productiedatum onthult. Het is altijd handig om het modelnummer van je wasdroger bij de hand te hebben, omdat dit ook kan helpen bij het achterhalen van de productiedatum.

Lifespan of a washer dryer combo salesconsultant in the store

Hoe oud is mijn Whirlpool wasdroger?

Om de leeftijd van je Whirlpool wasdroger te achterhalen, heb je het serienummer van je apparaat nodig. Bij Whirlpool apparaten, wordt de productiedatum vaak gecodeerd in het serienummer.

De eerste letter van het serienummer vertegenwoordigt het jaar dat de wasdroger is gemaakt. Het wordt gecodeerd volgens een 12-jarige cyclus, waarbij elke letter (behalve de letters I en O) overeenkomt met een specifiek jaar. Bijvoorbeeld, ‘A’ komt overeen met 1981 en 1993, ‘B’ met 1982 en 1994, enzovoort.

Het tweede teken, dat een nummer is, vertegenwoordigt de maand. ‘1’ staat voor januari, ‘2’ voor februari, enzovoort, tot ‘9’ voor september. Voor de maanden oktober, november en december gebruikt Whirlpool de letters ‘O’, ‘N’ en ‘D’.

Bijvoorbeeld, als het serienummer van je wasdroger begint met ‘L8’, betekent dit dat het apparaat in augustus 2000 of 2012 is gemaakt.

Let op, deze decodering kan variëren afhankelijk van het model en jaar van productie, dus het is altijd een goed idee om de website van Whirlpool te bezoeken of contact op te nemen met hun klantenservice voor de meest nauwkeurige informatie.

De beste wasdrogers van 2024

1

Bosch WTU87675NL

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A+++
Geluidsniveau: 64 dB
Bekijk review
2

Samsung DV80TA220AE

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A+++
Geluidsniveau: 65 dB
Bekijk review
3

AEG T6DBC482 ProSense

Type Droger: Condensdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: B
Geluidsniveau: 65 dB
Bekijk review

Hoe oud is mijn AEG wasdroger?

Als je wilt weten hoe oud jouw AEG wasmachine is, kun je dit eenvoudig achterhalen door het serienummer te bekijken, dat doorgaans te vinden is op het typeplaatje van de machine. Dit serienummer bevat cruciale informatie over de fabricagedatum. Het eerste cijfer van het serienummer geeft het laatste cijfer van het productiejaar weer. Bijvoorbeeld, als het serienummer begint met een ‘1’, kan dit duiden op het jaar 2001 of 2011. De daaropvolgende twee cijfers geven de productieweek aan. Dus, in een serienummer zoals ‘13500016’, vertellen de cijfers ’35’ je dat de machine in de 35ste week van het jaar is geproduceerd.

De overige cijfers in het serienummer vertegenwoordigen een uniek volgnummer voor de machine. Dit nummer helpt bij het identificeren van jouw specifieke apparaat onder alle andere machines die in dezelfde week en jaar zijn geproduceerd. Door deze methode te gebruiken, kun je dus vrij nauwkeurig de leeftijd van jouw AEG wasmachine bepalen, wat nuttig kan zijn voor onderhoudsplanning, garantieclaims of gewoon uit persoonlijke interesse. Dit systeem van datumering maakt het mogelijk om de productiedatum van jouw apparaat snel en makkelijk te identificeren.

Hoe oud is mijn Miele wasdroger?

Bij Miele wasdrogers wordt de productiedatum meestal niet rechtstreeks in het serienummer gecodeerd zoals bij sommige andere merken. Het serienummer van een Miele wasdroger kan je echter nog steeds helpen om de leeftijd van je apparaat te achterhalen.

Het serienummer van een Miele wasdroger kan je vinden aan de binnenkant van de deur of aan de achterkant van het apparaat. Eenmaal gevonden, kan je dit nummer invoeren op de Mielewebsite in hun ‘apparaatdatabase’. Hiermee kan je een breed scala aan informatie over je apparaat vinden, inclusief de productiedatum.

Daarnaast heeft Miele ook een uitstekende klantenservice die je kan helpen bij het achterhalen van de leeftijd van je wasdroger als je problemen ondervindt. Vergeet niet om je serienummer en modelnummer bij de hand te hebben wanneer je contact opneemt, aangezien deze informatie hen zal helpen om je zo snel en nauwkeurig mogelijk van dienst te zijn.