Veelgestelde vragen

De geschiedenis van de wasdroger: uitvinding en ontwikkeling

In deze gedeelte duiken we dieper in de geschiedenis van de wasdroger. Dit alomtegenwoordige apparaat, dat bijna in elk huishouden te vinden is, heeft een boeiende achtergrond. We gaan op zoek naar de oorsprong van de wasdroger, ontdekken wie verantwoordelijk is voor deze belangrijke uitvinding en wanneer dit precies gebeurde.

Inhoudsopgave

Wanneer werd de wasdroger uitgevonden?

De wasdroger zoals we die vandaag kennen, is het resultaat van een lange ontwikkelingsgeschiedenis. Het allereerste idee voor een machine om kleding te drogen dateert al uit de vroege 19e eeuw, maar deze apparaten waren niet erg praktisch of efficiënt. De eerste elektrische wasdroger werd pas in de jaren 1930 geïntroduceerd. Deze apparaten waren aanvankelijk vrij groot en kostbaar, maar in de loop van de decennia zijn ze dankzij technologische vooruitgang steeds compacter en betaalbaarder geworden. Dus, als je je ooit hebt afgevraagd wanneer de wasdroger werd uitgevonden, dan was dat in de jaren ’30 van de vorige eeuw.

What is a clothes dryer dryer versus traditional drying laundry

Wie heeft de wasdroger uitgevonden?

Hoewel het idee van een wasdroger al vroeg in de 19e eeuw bestond, is de persoon die we kunnen bedanken voor de uitvinding van de moderne, elektrische wasdroger J. Ross Moore. Deze Amerikaanse uitvinder uit North Dakota was het beu om zijn was in de koude wintermaanden buiten te moeten hangen. Daarom begon hij in de late jaren 1920 te experimenteren met ontwerpen voor een automatische kledingdroger.

Zijn eerste modellen, genaamd “June Day”, waren niet elektrisch en moesten nog in de zon worden geplaatst om te werken. Maar in de jaren 1930, toen hij zijn ontwerpen had geperfectioneerd, introduceerde Moore de eerste automatische elektrische droger, genaamd “Hamilton Thor”. Dit was de voorloper van de wasdrogers die je tegenwoordig in de meeste huishoudens vindt.

J. Ross Moore’s creatie heeft het leven van velen vereenvoudigd en blijft vandaag de dag een onmisbaar onderdeel van onze huishoudens.

De beste wasdrogers van 2024

1

Bosch WTU87675NL

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A+++
Geluidsniveau: 64 dB
Bekijk review
2

AEG T6DB72GP ProSense

Type Droger: Condensdroger
Vulgewicht: 7 kg
Energieklasse: B
Geluidsniveau: 66 dB
Bekijk review
3

AEG T6DBC482 ProSense

Type Droger: Condensdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: B
Geluidsniveau: 65 dB
Bekijk review