Veelgestelde vragen

Hoe vervang ik de riem van een wasdroger

Het vervangen van de riem van je wasdroger is een taak die je zelf kunt uitvoeren met een beetje geduld en voorzichtigheid. Hieronder volgen de stappen die je moet volgen om deze klus te klaren:

Stap 1: Veiligheidsmaatregelen
Voordat je begint, is het belangrijk dat je de stekker van de wasdroger uit het stopcontact trekt om jezelf te beschermen tegen mogelijke elektrische schokken.

Stap 2: Toegang krijgen
Je moet de achter- of bovenkant van je droger verwijderen, afhankelijk van het model, om toegang te krijgen tot de riem. Dit doe je meestal door de schroeven aan de achterkant los te draaien.

Stap 3: De oude riem verwijderen
Zoek de riem rond de trommel van de droger. Het kan zijn dat je ook de voorste steunen van de trommel moet verwijderen om de riem te kunnen bereiken. Als je de riem ziet, maak je deze los door hem voorzichtig over de rand van de trommel en de poelie van de motor te trekken. Let goed op hoe de riem is geplaatst, zodat je de nieuwe riem op dezelfde manier kunt installeren.

Stap 4: De nieuwe riem installeren
Plaats de nieuwe riem op dezelfde manier als waarop je de oude riem hebt verwijderd. Zorg ervoor dat de riem goed over de poelie van de motor en rond de trommel zit. Het kan nodig zijn om de riem een beetje aan te spannen, maar zorg ervoor dat je niet te hard trekt.

Stap 5: Testen en monteren
Zodra de nieuwe riem is geĆÆnstalleerd, draai je de trommel een paar keer met de hand om te controleren of de riem goed zit. Als je tevreden bent met de installatie, kun je de steunen en de achter- of bovenkant van de droger opnieuw monteren.

Het is altijd belangrijk om je veiligheid te waarborgen tijdens het werken aan huishoudelijke apparaten. Als je niet zeker bent van je vaardigheden of als het probleem blijft bestaan, aarzel dan niet om een professional in te schakelen.

Brushless washing machine washing machine with belt roller 1

De beste wasdrogers van 2024

1

Bosch WTU87675NL

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A+++
Geluidsniveau: 64 dB
Bekijk review
2

Samsung DV80TA220AE

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A+++
Geluidsniveau: 65 dB
Bekijk review
3

AEG T6DBC482 ProSense

Type Droger: Condensdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: B
Geluidsniveau: 65 dB
Bekijk review