Veelgestelde vragen

Hoeveel weegt een Miele wasmachine

Het exacte gewicht van een Miele wasmachine hangt sterk af van het specifieke model en de bijbehorende functies. Miele produceert een breed scala aan modellen, variërend van compacte, ruimtebesparende eenheden tot grotere, hoogwaardige modellen met geavanceerde functies en capaciteiten.

Gemiddeld kunnen de Miele wasmachines die bedoeld zijn voor huishoudelijk gebruik variëren van ongeveer 70 tot 100 kilogram. Kleinere, compacte modellen kunnen minder wegen, ongeveer rond de 70 kilogram, terwijl grotere modellen met hogere capaciteit en extra functies zoals ingebouwde drogers of geavanceerde centrifugefuncties tot 100 kilogram of meer kunnen wegen. Het gewicht is inclusief alle interne componenten zoals de motor, de trommel en het bedieningspaneel, maar exclusief eventuele verpakkingen of accessoires.

Als je overweegt een Miele wasmachine aan te schaffen, raden we je aan de specificaties van het specifieke model te controleren op de officiële Miele-website of bij de dealer waar je jouw aankoop plant. Naast het gewicht van de machine, moet je ook rekening houden met andere factoren zoals de grootte en capaciteit van de wasmachine, de energie-efficiëntie en de specifieke functies die het heeft.

Het is ook belangrijk om in gedachten te houden dat het installeren van een zware wasmachine enige planning en voorzichtigheid vereist. Afhankelijk van waar je de wasmachine wilt plaatsen, moet je mogelijk hulp inschakelen om de machine veilig te installeren. Een zware wasmachine kan een uitdaging zijn om te verplaatsen en te installeren, vooral als deze naar een bovenverdieping of via smalle deuropeningen moet worden verplaatst. Daarom is het handig om deze factoren in overweging te nemen bij het kiezen van jouw nieuwe Miele wasmachine.

Miele washer dryer combo washer dryer combo in the light room

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
2

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 68 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review