Veelgestelde vragen

Waarom een wasmachine op een sokkel plaatsen

Waarom zou je een wasmachine op een sokkel plaatsen? Dit heeft verschillende redenen. Hieronder volgt een uitgebreide uitleg waarom een wasmachine op een sokkel geplaatst kan worden.

  • Het plaatsen van een wasmachine op een sokkel verhoogt de machine tot een meer comfortabele werkhoogte. Hierdoor hoef je niet te bukken of te buigen bij het laden of uitladen van je kleding. Dit is met name handig als je last hebt van rug- of knieproblemen.
  • Bovendien biedt een sokkel extra opslagruimte. Veel sokkels hebben laden of kasten waar je wasmiddel, wasverzachter en andere wasbenodigdheden kunt opbergen. Dit draagt bij aan een georganiseerde wasruimte en zorgt ervoor dat alles binnen handbereik is.
  • Een sokkel kan tevens helpen om trillingen en geluid van de wasmachine te verminderen. Het biedt extra stabiliteit en sommige sokkels zijn speciaal ontworpen om vibraties te absorberen. Dit kan het geluidsniveau in huis verminderen, vooral als de wasmachine zich op een bovenverdieping bevindt.
  • Tot slot kan een sokkel het risico op waterschade verkleinen. Door de wasmachine van de grond te verhogen, wordt de kans kleiner dat water bij een overstroming of lekkage de machine bereikt. Dit kan de levensduur van je wasmachine verlengen en eventuele reparatiekosten verminderen.

In het kort, het plaatsen van je wasmachine op een sokkel biedt diverse voordelen. Het verbetert je comfort, helpt bij de organisatie van je wasbenodigdheden, vermindert geluid en trillingen, en verlengt de levensduur van je machine. Overweeg deze voordelen om te beslissen of een sokkel een waardevolle investering is voor jouw situatie.

Washing machine raiser washer and dryer in the light room

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
2

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 68 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review