Beste wasdroger met stoomfunctie

Wat is een wasdroger met stoomfunctie?

Een wasdroger met stoomfunctie is een wasdroger die het wasgoed tijdens het drogen licht stoomt. Hierdoor komt het wasgoed minder gekreukt uit de droger en zul je dus minder hoeven strijken.
Bekijk onze unieke top 3 met de beste wasdroger met stoomfuncties van 2024.

Beste wasdroger met stoomfunctie van 2024

1

Beko B5T682339W IRONfinish

2

Miele TSL 783 WP EcoSpeed & Steam

3

Samsung DV90BB7445GBS2 Bespoke

Laatste update 16 juli 2024

Beste wasdroger met stoomfunctie van 2024

1

Beko B5T682339W IRONfinish

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A++
Geluidsniveau: 64 dB
Bekijk review
2

Miele TSL 783 WP EcoSpeed & Steam

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A+++
Geluidsniveau: 64 dB
Bekijk review
3

Samsung DV90BB7445GBS2 Bespoke

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A+++
Geluidsniveau: 63 dB
Bekijk review
1

Beko B5T682339W IRONfinish

De Beko B5T682339W IRONfinish combineert energiezuinigheid met veelzijdige droogprogramma's.

De best geteste wasdroger met stoomfunctie van 2024 is de Beko B5T682339W IRONfinish. De Beko B5T682339W IRONfinish is een energiezuinige droger met een A++ label, ideaal voor 2 tot 3 personen. Het apparaat heeft 15 verschillende programma's en speciale functies zoals het Hygiene Refresh- en Ready To Wear-programma om kleding op te frissen en kreukels te verminderen zonder wassen of strijken.

Een handige feature is de aansluiting op de waterafvoer, waardoor het legen van het condensreservoir overbodig wordt. Echter, er zijn ook nadelen zoals een vochtuitstoot van 13%, wat niet ideaal is voor kleine ruimtes, en het geluidsniveau van 64 dB. Bovendien heeft de droger geen zelfreinigende condensor, wat enig onderhoud vergt.

Gebruikerservaringen zijn overwegend positief, met lof voor de droogcapaciteit, het lage geluidsniveau en de ruime trommel. Toch zijn er kritische noten over het onderhoud en het geluidsniveau. De droger heeft een vulgewicht van 8 kg en biedt met zijn functies een goede balans tussen efficiëntie en gemak.

Hoewel de droger niet zelfreinigend is, weegt de energiezuinigheid en het gebruiksgemak zwaar, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor huishoudens. Het apparaat is zeker een aanrader voor wie op zoek is naar een moderne oplossing voor wasbehoeften.
2

Miele TSL 783 WP EcoSpeed & Steam

De Miele TSL 783 WP droogt energiezuinig, heeft een ruime capaciteit en slimme droogfuncties.

De Miele TSL 783 WP EcoSpeed & Steam is een droger met een energielabel A+++-10%, wat duidt op hoge energiezuinigheid en een potentiële besparing van €1585 over de levensduur. Het apparaat heeft een vulgewicht van 9 kg, wat het geschikt maakt voor grote huishoudens.

Belangrijke voordelen van de droger zijn de PerfectDry sensoren die de droogtijd optimaliseren, de PowerFresh stoomfunctie voor het opfrissen van kleding, en de Was2Dry functie die communiceert met een compatibele Miele wasmachine voor een aangepast droogprogramma.

Er zijn echter ook nadelen: de condensor is niet volledig zelfreinigend, wat onderhoud vereist, en de bediening op afstand is alleen mogelijk via een app. De Was2Dry functie is enkel bruikbaar met een geschikte Miele wasmachine. Gebruikerservaringen zijn overwegend positief, waarbij de stilte en de handige functies worden geprezen. Negatieve ervaringen gaan vooral over het onderhoud van de condensor en de complexiteit van de vele functies.

Gebruikersfeedback benadrukt de stille werking, wat het apparaat geschikt maakt voor gebruik 's nachts of voor geluidsgevoelige gebruikers. De grote vulcapaciteit wordt ook gewaardeerd, evenals de mogelijkheid om de droger via een app te bedienen.
3

Samsung DV90BB7445GBS2 Bespoke

De Samsung DV90BB7445GBS2 Bespoke droger biedt energiezuinigheid en snelle, slimme droogcycli.

De Samsung DV90BB7445GBS2 Bespoke is een droger met innovatieve functies zoals AI Control technologie en Super Speed cyclus. Je kunt de droger bedienen met je smartphone, wat zorgt voor een efficiënte wasroutine. De droogcyclus past zich automatisch aan je gewoontes aan, wat tijd bespaart.

De Super Speed cyclus maakt het mogelijk om snel een halve trommel te drogen in slechts 81 minuten, wat zowel tijd als energie bespaart. De droger is ook voorzien van een Hygiene Care cyclus, ideaal voor het verwijderen van bacteriën en allergenen. Met een A+++ energielabel is de droger zeer energiezuinig, wat kan leiden tot een jaarlijkse besparing van €154.

Ondanks de voordelen, vereist de droger onderhoud van de condensor en zijn er problemen gemeld met het drogen van beddengoed, wat kan resulteren in extra droogtijden. Gebruikerservaringen tonen aan dat de droger over het algemeen goed presteert, met een groot vulgewicht en een acceptabel geluidsniveau. Het moderne design past goed in hedendaagse interieurs.

De droger wordt aanbevolen ondanks enkele nadelen, zoals de neiging van beddengoed om in elkaar te verstrikt raken en de langere algemene droogtijden voor grote ladingen. Het geluidsniveau wordt als acceptabel ervaren, wat de droger geschikt maakt voor huishoudens die stilte waarderen. De AI Control technologie en Super Speed cyclus worden benadrukt als bijzonder handige functies.

Voordelen van een wasdroger met stoomfunctie

Als je niet houdt van strijken, is een wasdroger met stoomfunctie ideaal! Hij haalt niet alle kreukels uit je wasgoed, maar wel een hoop. Kledingstukken de normaal gesproken veel kreuken, zullen nog steeds vouwen hebben maar minder heftig. Andere kledingstukken zullen helemaal niet meer gestreken hoeven worden. Hierdoor ben je in totaal veel minder tijd kwijt aan strijken! We leggen alle voordelen van een wasdroger met stoomfunctie hieronder uit.

Minder strijken

Omdat de wasdroger stoom gebruikt tijdens het drogen zitten er minder kreukels in je wasgoed dan normaal wanneer je het uit de trommel haalt. Veel wasgoed zul je minder hoeven te strijken, en bepaalde kledingstukken hoeven helemaal niet meer gestreken te worden.

Energiezuinig

Door het gebruik van stoom tijdens het drogen, gebruikt de wasdroger minder energie. Dit is goed voor het milieu, en het houdt je energierekening laag!

Wat moet je weten van een wasdroger met stoomfunctie

Een wasdroger met stoomfunctie geeft je de mogelijkheid om stoom toe te voegen bij je wasgoed wanneer het aan het drogen is. Het voordeel daarvan is dat je wasgoed met minder kreukels uit de trommel komt wanneer het klaar is met drogen. Hierdoor ben je minder tijd kwijt aan strijken, want de kreukels zijn minder sterk en sommige kledingstukken zullen helemaal niet mee gestreken hoeven worden.