Beste wasdroger met wifi

Wat is een wasdroger met wifi?

Een wasdroger met wifi is een wasdroger die je op afstand kunt bedienen via een app op je mobiele telefoon. Je kunt je wasdroger aanzetten via de app, maar je krijgt ook een melding wanneer hij klaar is.
Bekijk onze unieke top 3 met de beste wasdroger met wifis van 2024.

Beste wasdroger met wifi van 2024

Verschillende apps per merk

Wasdrogers met wifi, ook wel smart wasdrogers of slimme wasdrogers genoemd, kun je monitoren en/of bedienen via een app op je smartphone of tablet. Dit brengt een heleboel gemakken met zich mee; zo kun je op je telefoon checken of je wasdroger op zolder al klaar is met drogen en zet je je droger aan waar en wanneer je maar wilt!

Welke mogelijkheden een wasdroger met wifi precies biedt, verschilt per merk en model. Ieder wasdroger merk heeft een eigen app om de droger mee te bedienen. Hieronder lees je meer over de apps van de populairste wasdroger merken.

AEG

Om de wasdrogers van AEG te bedienen, installeer je de AEG Care app op je telefoon op tablet. Hierin selecteer je het type wasgoed dat je in de trommel hebt gestopt, waarna de app een suggestie doet voor een passend droogprogramma. Hij kiest voor een zuinig programma dat jouw wasgoed perfect droogt, zonder dat je er zelf bij na hoeft te denken.

Bosch

Voor de slimme wasdrogers van Bosch gebruik je dezelfde app als voor wasdrogers van Siemens, namelijk de Home Connect app. Deze app geeft je de mogelijkheid om je wasgoed ‘s ochtend al in de trommel te doen, en hem aan het einde van je werkdag pas aan te zetten. Zo voorkom je dat je wasgoed gaat kreuken omdat het te lang in je Bosch wasdroger blijft zitten.

Siemens

Siemens en Bosch hebben dezelfde fabrikant, en gebruiken daarom ook dezelfde app voor het bedienen van hun wasdrogers met wifi. Dat is de Home Connect app. Met deze app kun je onder andere je Siemens wasdroger op afstand aanzetten, waar en wanneer het beste uitkomt voor jou! Ook krijg je een seintje op je telefoon wanneer het droogprogramma is afgelopen.

LG

De LG Thinq app gebruik je voor het bedienen en monitoren van je LG-wasdroger. Met deze app ben je altijd en overal verbonden met je huishoudelijke apparaten van LG. Heb je de LQ Thinq app op je telefoon? Dan krijg je hierop een melding wanneer je wasgoed droog is – hierdoor hoef je niet zelf steeds naar de droger te lopen om te kijken of je wasgoed droog is. Vooral handig als je wasdroger op zolder staat!

Miele

Miele staat bekend als het beste merk voor wasdrogers, en hun app doet daar eer aan! De Miele@Home app heeft onder andere een ingebouwde doogassistent, die je helpt bij het kiezen van het juiste droogprogramma voor het type wasgoed dat je hebt ingeladen. Heb je even geen tijd om de trommel te legen? De CareAssistant zorgt ervoor dat jouw wasgoed toch lang fris en kreukvrij blijft.

Samsung

Je gebruikt de SmartThings app voor het bedienen van je slimme wasdroger van Samsung. Deze app heeft 2 functionaliteiten: Smart Check en Smart Control. Bij Samsung wasdrogers met Smart Check is het alleen mogelijk om problemen op te sporen via een app, zoals een storing. Om je nieuwe slimme droger op afstand te bedienen, neem je een Samsung wasdroger met Smart Control.

Voordelen van een wasdroger met wifi

Een wasmachine met wifi kan enorm handig zijn! Om je wasdroger te besturen via een app op je telefoon op tablet, krijg je een hoop vrijheid en inzicht. We kunnen een oneindige lijst bedenken aan voordelen van een smart wasdroger, maar we lichtten de 3 grootste voordelen hieronder uit!

Let wel op dat niet alle wasmachines met wifi al deze mogelijkheden bieden; kijk om zeker te zijn naar de specificaties van de wasdroger die jij op het ook hebt.

Bedienen waar en wanneer je wilt

Wat voor velen de doorslag geeft om een wasdroger met wifi te kopen, is de mogelijkheid om je droger aan te zetten waar en wanneer je maar wilt. Hierdoor kun je je wasdroger aanzetten op het moment dat het beste uitkomt voor jou. Je hoeft niet eens thuis te zijn!

Zo kan het fijn zijn om de wasdroger aan te zetten aan het einde van je werkdag, zodat je je wasgoed uit kunt laden wanneer je thuiskomt. Dan is het nog lekker fris en zitten er ook nog geen heftige kreukels in.

Inzicht in de duur van het droogprogramma

Een ander groot voordeel van een smart wasdroger, is dat je meer inzicht krijgt in de duur van het droogprogramma. In veel apps kun je namelijk aflezen of je wasdroger al klaar is met drogen of niet. Weer andere apps geven je zelfs een melding wanneer je wasgoed droog is.

Hierdoor hoef je niet langer naar de zolder te lopen om te checken of het al tijd is om de was op te vouwen. Je kunt het gemakkelijk nakijken op je smartphone of tablet.

Energiezuinig en efficient drogen

Veel apps voor het bedienen van wasmachines en wasdrogers, hebben een ingebouwde wasassistent. Deze geeft je adviezen over onder andere het droogprogramma en de droogduur. Hierbij kiezen ze voor de meest efficiënte en energiezuinige optie, zodat je niet onnodig veel energie verbruikt en je wasgoed wel perfect droog wordt.

Sommige slimme wasmachines hebben hiervoor ingebouwde sensoren, die meten hoeveel wasgoed er in de trommel zit, hoe nat het is en wat voor materialen het zijn. Er zijn ook wasdrogers met wifi zonder deze sensoren; hierbij geef je zelf in de app aan om wat voor wasgoed het gaat.

Wat moet je weten van een wasdroger met wifi

Er zijn verschillende wasmachines op de markt die zijn uitgerust met wifi-connectiviteit, waardoor ze op afstand kunnen worden bediend en gemonitord via een mobiele app. Het bepalen van de “beste” wasmachine met wifi is echter subjectief en hangt af van individuele behoeften en voorkeuren. Het is raadzaam om verschillende modellen te vergelijken op basis van criteria zoals energie-efficiëntie, capaciteit, functies, betrouwbaarheid en gebruikersrecensies om een weloverwogen beslissing te nemen die past bij jouw specifieke vereisten.