Beste wasdroogcombinatie met stoomfunctie

Wat is een wasdroogcombinatie met stoomfunctie?

Een wasdroogcombinatie met stoomfunctie is een wasdroogcombinatie die het wasgoed kort stoomt aan het einde van het programma. Het wasgoed komt dan minder gekreukt uit de was, waardoor je minder of zelfs helemaal niet hoeft te strijken. Ook kun je jouw kleding opfrissen met een stoomprogramma of extra hygiënisch wassen.
Bekijk onze unieke top 3 met de beste wasdroogcombinatie met stoomfuncties van 2024.

Beste wasdroogcombinatie met stoomfunctie van 2024

1

Samsung WD80T654ABH/S2 AddWash – 8/5 kg

2

Samsung WD90T754ABT AddWash – 9/6 kg

3

Miele WTI 370 WPM PowerWash 2.0 – 8/5kg

Laatste update 13 juni 2024

Beste wasdroogcombinatie met stoomfunctie van 2024

1

Samsung WD80T654ABH/S2 AddWash – 8/5 kg

Vulgewicht: 8 kg
Vulgewicht Drogen: 5 kg
Energieklasse: E
Geluidsniveau: 72 dB
Bekijk review
2

Samsung WD90T754ABT AddWash – 9/6 kg

Vulgewicht: 9 kg
Vulgewicht Drogen: 6 kg
Energieklasse: E
Geluidsniveau: 72 dB
Bekijk review
3

Miele WTI 370 WPM PowerWash 2.0 – 8/5kg

Vulgewicht: 8 kg
Vulgewicht Drogen: 5 kg
Energieklasse: D
Geluidsniveau: 69 dB
Bekijk review
1

Samsung WD80T654ABH/S2 AddWash – 8/5 kg

De Samsung WD80T654ABH/S2 AddWash biedt gemak met de innovatieve AddWash-deur en stille werking.

De best geteste wasdroogcombinatie met stoomfunctie van 2024 is de Samsung WD80T654ABH/S2 AddWash – 8/5 kg. De Samsung WD80T654ABH/S2 AddWash is een was-droogcombinatie die gebruiksgemak met innovatieve kenmerken combineert. Het apparaat valt op door de AddWash-deur, waarmee je tijdens het wassen vergeten kleding kunt toevoegen zonder de cyclus te onderbreken.

Belangrijke voordelen zijn de bediening op afstand via de SmartThings-app, het SuperSpeed-snelwasprogramma waarmee je in 59 minuten 5 kilogram wasgoed reinigt, en de stille werking dankzij de koolborstelloze motor. Bovendien biedt de machine een verscheidenheid aan wasprogramma's voor verschillende stoffen.

Ondanks de vele positieve eigenschappen heeft de Samsung WD80T654ABH/S2 AddWash ook enkele nadelen. De droogcapaciteit is beperkt tot 5 kilogram, het apparaat heeft geen energiezuinig label (E-label), en de standaard wascyclus duurt met 206 minuten relatief lang.

Gebruikerservaringen zijn overwegend positief, waarbij de veelzijdigheid en het gebruiksgemak worden geprezen. De stille werking en het intuïtieve touchscreen worden als bijzonder prettig ervaren. Echter, sommige gebruikers vinden de beperkte droogcapaciteit en het gebrek aan energiezuinigheid minpunten.
2

Samsung WD90T754ABT AddWash – 9/6 kg

De Samsung WD90T754ABT AddWash bespaart energie met EcoBubble en QuickDrive-technologieën.

De Samsung WD90T754ABT AddWash is een was-droogcombinatie die geschikt is voor grotere huishoudens met een wascapaciteit van 9kg en een droogcapaciteit van 6kg. Ondanks een energielabel E, biedt het apparaat energiebesparingen door EcoBubble en QuickDrive-technologieën.

QuickDrive verkort de wastijd aanzienlijk, terwijl AddWash je in staat stelt vergeten items toe te voegen tijdens het wasproces. De stoomwasfunctie biedt een hygiënische reiniging door allergenen en bacteriën te verwijderen. EcoBubble zorgt voor een effectieve reiniging op lage temperaturen, ideaal voor delicate kleding.

Gebruikers ervaren de machine als stil en efficiënt in het drogen, zelfs bij volle belading. De snelle wasfunctie reinigt kleding grondig in 39 minuten en de Addwash-deur wordt gewaardeerd voor het gemak. Echter, de eco-modus wordt als langdurig ervaren en sommigen hebben problemen met de SmartThings-app verbinding.

De AddWash-functie werkt eenvoudig: tijdens het wassen kun je items toevoegen door op pauze te drukken en het deurtje te openen. Hoewel de machine niet het meest energiezuinige model is, compenseert het met andere energiebesparende functies. Het apparaat is niet bijzonder luid, dankzij de EcoBubble technologie die ook helpt bij het verwijderen van hardnekkige vlekken op lagere temperaturen.
3

Miele WTI 370 WPM PowerWash 2.0 – 8/5kg

De Miele WTI 370 WPM PowerWash 2.0 zorgt voor schone, frisse was met innovatieve functies.

Efficiënte was-droogcombinatie met innovatieve functies

De Miele WTI 370 WPM PowerWash 2.0 is een was-droogcombinatie die jouw was schoon en fris houdt. Met functies zoals PowerWash 2.0 voor water- en energiebesparing, CapDosing voor delicate stoffen, en bediening op afstand via de Miele@home app. De machine biedt ook een snelle Single Wash&Dry-cyclus en SteamCare om minder te strijken. Echter, het mist de TwinDos-functie voor automatische dosering en heeft een beperkte droogcapaciteit van 5kg. Het is ook niet extreem stil met een geluidsniveau van 69 dB tijdens het centrifugeren.

Gebruikerservaringen en geschiktheid voor verschillende huishoudens

Gebruikers prijzen het mooie ontwerp en de functionaliteit, waarbij de machine goed droogt en kreukels minimaliseert. De combinatie van wasmachine en droger wordt gewaardeerd om zijn ruimtebesparende capaciteit en relatieve stilte, wat het ideaal maakt voor kleinere woningen of nachtelijk wassen. De prestaties van zowel wassen als drogen worden hoog gewaardeerd, met name de snelle cycli. De Miele WTI 370 WPM PowerWash 2.0 is voornamelijk geschikt voor kleinere huishoudens of diegenen met minder was, aangezien grotere gezinnen mogelijk meer cycli nodig hebben. Het is een combinatiemachine, dus je kunt niet tegelijkertijd wassen en drogen. De energie-efficiëntie is gemarkeerd met een energielabel D, maar de PowerWash 2.0-functie draagt bij aan het besparen van water en energie.

Voordelen van een wasdroogcombinatie met stoomfunctie

Net als wasmachines en drogers, zijn steeds meer wasdroogcombinaties uitgerust met een stoomfunctie. Dit neemt namelijk verschillende voordelen met zicht meer. Zo kan de stoomfunctie ervoor zorgen dat je je wasgoed minder langer of niet meer hoeft te strijken, kun je je wasgoed er snel mee opfrissen, en hygiënisch stomen zodat je minder last hebt van allergieën. Twijfel je nog of een wasdroogcombinatie met stoomfunctie de juiste keuze is voor jou? Hieronder vind je alle voordelen van wassen en drogen met stoom. Let wel op: niet alle wasdroogcombinaties met stoomfunctie beschikken over al deze mogelijkheden.

Minder strijken

Wasdroogcombinaties met stoomfunctie voegen aan het einde van het droogprogramma stoom toe aan het wasgoed. Hierdoor wordt je wasgoed soepeler en vermindert het aantal kreukels. Sommige kledingstukken hoef je daarom helemaal niet meer te strijken, en anderen een stuk minder.

Snel opfrissen

Soms is je wasgoed niet vies, maar het ruikt ook niet fris meer. Hiervoor is een opfris stoomprogramma perfect! De stoom uit dit programma haalt ongewenste geuren uit je wasgoed zodat het weer fris ruikt, zonder dat het volledig gewassen hoeft te worden. Dit bespaart je water, elektriciteit en je wasgoed gaat erdoor langer mee.

Hygiënisch stomen

Als je last hebt van allergieën, bijvoorbeeld voor huisstofmijt of dieren, is een wasmachine of wasdroogcombinatie met stoomfunctie echt een must-have! Het stoomprogramma van je wasdroogcombinatie verwijdert alle allergenen en doodt de bacteriën uit je wasgoed, zodat je met een gerust hart weer onder de dekens kruipt of een trui aantrekt.

Wat moet je weten van een wasdroogcombinatie met stoomfunctie

Een wasdroogcombinatie met een stoomfunctie is ideaal! Met één apparaat kun je wassen, drogen en je kleding stomen. Het stomen van je kleding is absoluut een waardevolle toevoeging. Om die reden beschikken steeds meer wasdroogcombinaties over een stoomfunctie. De stoomfunctie zorgt voor minder kreukels in je wasgoed, waardoor je minder hoeft te strijken. Tevens is het extra hygiënisch om gebruik te maken van stoom, omdat het bijna alle bacteriën doodt. Ten slotte geeft dit apparaat je ook de mogelijkheid om je wasgoed snel op te frissen, bijvoorbeeld als het nog niet vies is, maar ook niet lekker meer ruikt.