Beste wasdroogcombinatie met wifi

Wat is een wasdroogcombinatie met wifi?

Een wasdroogcombinatie met wifi is een wasdroogcombinatie die je op afstand kunt bedienen via een app op je telefoon. Je kunt je wasdroogcombinatie aanzetten via je telefoon, maar je kunt ook een melding krijgen wanneer hij klaar is.
Bekijk onze unieke top 3 met de beste wasdroogcombinatie met wifis van 2024.

Beste wasdroogcombinatie met wifi van 2024

1

Samsung WD80T654ABH/S2 AddWash – 8/5 kg

2

Miele WTD 163 WCS – 8/5 kg

3

Samsung WD90T754ABT AddWash – 9/6 kg

Laatste update 13 juni 2024

Beste wasdroogcombinatie met wifi van 2024

1

Samsung WD80T654ABH/S2 AddWash – 8/5 kg

Vulgewicht: 8 kg
Vulgewicht Drogen: 5 kg
Energieklasse: E
Geluidsniveau: 72 dB
Bekijk review
2

Miele WTD 163 WCS – 8/5 kg

Vulgewicht: 8 kg
Vulgewicht Drogen: 5 kg
Energieklasse: D
Geluidsniveau: 71 dB
Bekijk review
3

Samsung WD90T754ABT AddWash – 9/6 kg

Vulgewicht: 9 kg
Vulgewicht Drogen: 6 kg
Energieklasse: E
Geluidsniveau: 72 dB
Bekijk review
1

Samsung WD80T654ABH/S2 AddWash – 8/5 kg

De Samsung WD80T654ABH/S2 AddWash biedt gemak met de innovatieve AddWash-deur en stille werking.

De best geteste wasdroogcombinatie met wifi van 2024 is de Samsung WD80T654ABH/S2 AddWash – 8/5 kg. De Samsung WD80T654ABH/S2 AddWash is een was-droogcombinatie die gebruiksgemak met innovatieve kenmerken combineert. Het apparaat valt op door de AddWash-deur, waarmee je tijdens het wassen vergeten kleding kunt toevoegen zonder de cyclus te onderbreken.

Belangrijke voordelen zijn de bediening op afstand via de SmartThings-app, het SuperSpeed-snelwasprogramma waarmee je in 59 minuten 5 kilogram wasgoed reinigt, en de stille werking dankzij de koolborstelloze motor. Bovendien biedt de machine een verscheidenheid aan wasprogramma's voor verschillende stoffen.

Ondanks de vele positieve eigenschappen heeft de Samsung WD80T654ABH/S2 AddWash ook enkele nadelen. De droogcapaciteit is beperkt tot 5 kilogram, het apparaat heeft geen energiezuinig label (E-label), en de standaard wascyclus duurt met 206 minuten relatief lang.

Gebruikerservaringen zijn overwegend positief, waarbij de veelzijdigheid en het gebruiksgemak worden geprezen. De stille werking en het intuïtieve touchscreen worden als bijzonder prettig ervaren. Echter, sommige gebruikers vinden de beperkte droogcapaciteit en het gebrek aan energiezuinigheid minpunten.
2

Miele WTD 163 WCS – 8/5 kg

De Miele WTD 163 WCS is efficiënt en zorgzaam voor je kleding.

De Miele WTD 163 WCS - 8/5 kg is een was-droogcombinatie die vooral geschikt is voor kleinere huishoudens. Het apparaat biedt verschillende functies zoals het PerfectDry systeem, CapDosing capsules en bediening via de Miele@home app. Deze functies dragen bij aan het behoud van kleding en het gemak in gebruik.

Het PerfectDry systeem voorkomt krimp van kleding door de droogtemperatuur en -tijd te optimaliseren. CapDosing wascapsules bieden extra zorg voor speciale stoffen zoals wol en zijde. De Miele@home app maakt het mogelijk om de machine op afstand te bedienen. Bovendien is de machine geschikt voor zowel kleine als grotere ladingen, met een wascapaciteit van 8 kg en een droogcapaciteit van 5 kg.

Er zijn echter ook nadelen. Zo ontbreekt de TwinDos-functie voor automatische dosering van wasmiddel, de droogcapaciteit is beperkt tot 5 kg, en het energielabel D duidt op een minder energiezuinig apparaat. Gebruikerservaringen zijn overwegend positief, met lof voor de grotere capaciteit en het stille gebruik, maar sommigen ervaren de beperkte droogcapaciteit als onhandig. De Miele WTD 163 WCS wordt geprezen om zijn efficiëntie en zorg voor kleding.
3

Samsung WD90T754ABT AddWash – 9/6 kg

De Samsung WD90T754ABT AddWash bespaart energie met EcoBubble en QuickDrive-technologieën.

De Samsung WD90T754ABT AddWash is een was-droogcombinatie die geschikt is voor grotere huishoudens met een wascapaciteit van 9kg en een droogcapaciteit van 6kg. Ondanks een energielabel E, biedt het apparaat energiebesparingen door EcoBubble en QuickDrive-technologieën.

QuickDrive verkort de wastijd aanzienlijk, terwijl AddWash je in staat stelt vergeten items toe te voegen tijdens het wasproces. De stoomwasfunctie biedt een hygiënische reiniging door allergenen en bacteriën te verwijderen. EcoBubble zorgt voor een effectieve reiniging op lage temperaturen, ideaal voor delicate kleding.

Gebruikers ervaren de machine als stil en efficiënt in het drogen, zelfs bij volle belading. De snelle wasfunctie reinigt kleding grondig in 39 minuten en de Addwash-deur wordt gewaardeerd voor het gemak. Echter, de eco-modus wordt als langdurig ervaren en sommigen hebben problemen met de SmartThings-app verbinding.

De AddWash-functie werkt eenvoudig: tijdens het wassen kun je items toevoegen door op pauze te drukken en het deurtje te openen. Hoewel de machine niet het meest energiezuinige model is, compenseert het met andere energiebesparende functies. Het apparaat is niet bijzonder luid, dankzij de EcoBubble technologie die ook helpt bij het verwijderen van hardnekkige vlekken op lagere temperaturen.

Verschillende apps per merk

Een wasdroogcombinatie met wifi geeft je extra luxe en gebruiksgemak. Afhankelijk van het model en merk wasdroogcombinatie dat je aanschaft, kun je daarmee namelijk via een app op je smartphone zien hoever je bent met wassen en drogen, je wasdroogcombinatie bedienen en meldingen ontvangen wanneer je was- of droogprogramma klaar is. Welke mogelijkheden een smart wasdroogcombinatie precies biedt, is grotendeels afhankelijk van het merk. Hieronder lees je de mogelijkheden van verschillende apps van fabrikanten van slimme wasdroogcombinaties.

AEG

Voor de wasdroogcombinatie met wifi van AEG gebruik je de AEG-CARE app. Deze app geeft je de mogelijkheid om informatie over je was- en/of droogprogramma’s af te lezen van je smartphone en om je wasdroogcombinatie te bedienen waar en wanneer je maar wilt. Zo zet je bijvoorbeeld een was aan vanaf je werk of in de auto.

Bosch en Siemens

Voor het bedienen van je slimme wasdroogcombinatie van Bosch of Siemens gebruik je de Home Connect app. Bosch en Siemens zijn van dezelfde fabrikant en gebruiken daarom dezelfde software. Via de Home Connect app houd je bij hoe ver je was- of droogprogramma is. Tevens kun je de wasdroogcombinatie besturen via de app. Door de vochtigheidssensor in je wasdroogcombinatie kiest de app het programma dat het beste past bij jouw wasgoed. Zo bespaar je water, energie en gaat je wasgoed langer mee.

Miele

De smart wasdroogcombinaties van Miele bestuur je door middel van de Miele@Home app op je smartphone of tablet. Deze geeft je verschillende mogelijkheden, zoals het aflezen van informatie over de wasdroogcombinatie en het bedienen van het apparaat waar en wanneer je maar wilt. Met de Miele@Home app heb je continu zicht op je huishoudelijke Miele apparaten.

LG

Van alle merken die wasdroogcombinaties bieden, heeft LG de meeste wasdroogcombinaties met wifi. Deze bedien je aan de hand van de LG ThinQ app op je smartphone of tablet. De LG ThinQ app maakt gebruik van de spraaktechnologie van Google Assistant, waardoor je zelfs achter het stuur de wasdroogcombi aan kunt zetten, of controleren hoelang het programma nog bezig is.

Beko

Beko heeft relatief goedkope wasdroogcombinaties, maar de kwaliteit lijdt daar niet onder. Dat geldt ook voor hun app. De Beko HomeWhiz app laat je zien hoe lang je was- of droogprogramma nog bezig is en geeft je ook de mogelijkheid om je wasdroogcombinatie aan te zetten. Hiervoor hoef je niet eens thuis te zijn. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding.

Samsung

Met de Samsung SmartThings app bedien je je Samsung wasdroogcombinatie met wifi. Deze heeft twee functionaliteiten: Smart Check of Smart Control. Bij Smart Check krijg je enkel meldingen over problemen of storingen, terwijl je met Smart Control je wasdroogcombinatie kan bedienen en informatie kan vergaren over het apparaat en de programma’s.

Voordelen van een wasdroogcombinatie met wifi

Een wasdroogcombinatie komt met een hoop gemakken – denk aan de ruimtebesparing en het feit dat je je schone, natte wasgoed niet over hoeft te plaatsen van de wasmachine naar de droger. Een wasdroogcombi met wifi geeft nog meer gebruiksgemak! Afhankelijk van het model en merk kun je namelijk via je smartphone of tablet de wasdroogcombinatie aanzetten, programma’s selecteren, kijken hoe lang hij nog bezig is en meldingen ontvangen wanneer je programma afgelopen is. Hieronder lichten we de highlights van een wasdroogcombinatie met wifi toe. Let wel op: Niet alle slimme wasdroogcombinaties bieden al deze opties!

Bedienen via app

Voor velen is dit dé reden om voor een slimme wasdroogcombinatie te kiezen – de vrijheid dat je een was- of droogprogramma aan kan zetten waar en wanneer je maar wilt. Zo kun je een wasprogramma aanzetten terwijl je van huis bent, wat fijn kan zijn omdat het centrifugeren luid kan zijn, of omdat je weet dat je pas aan het einde van de dag je was uit de trommel kunt halen.

Inzicht in programmaduur

Komt je nieuwe wasdroogcombinatie op de zolder of in de kelder te staan? Dan kan het beste vervelend zijn om steeds de trap(pen) op en af te moeten om te kijken of het was- of droogprogramma al klaar is. Want je wilt natuurlijk niet dat je schone was gaat stinken omdat het te lang in de trommel zit! De meeste apps voor slimme wasdroogcombi’s geven je de mogelijkheid om af te lezen hoelang het programma nog duurt. Sommige apps kunnen je ook een melding geven wanneer het programma is afgelopen.

Ingebouwde wasassistent

Steeds meer wasmachines, drogers en wasdroogcombinaties hebben sensoren die meten hoeveel wasgoed er in de trommel zit en hoe vochtig het is. Als jouw wasdroogcombinatie dit heeft en verbonden kan worden met wifi, kan je in de app zien welk was- en/of droogprogramma het beste past bij de lading wasgoed die in de trommel zit. Op deze manier kun je tijd, water en energie besparen en gaat je wasgoed langer mee.

Wat moet je weten van een wasdroogcombinatie met wifi

Wasdroogcombinaties met wifi geven je veel voordelen: zo houd je makkelijk via je telefoon of tablet bij hoelang een programma nog duurt, zet je de wasdroogcombinatie aan vanaf je werk, en krijg je suggesties voor energiezuinige was- en droogprogramma’s – wat goed is voor het milieu én je energierekening! Je kunt steeds meer wasdroogcombinaties, wasmachines en wasdrogers verbinden met je smartphone, en dat komt omdat héél veel mensen hier de waarde van inzien. Een wasdroogcombinatie met wifi bespaart je moeite, tijd, soms zelfs geld.