Beste wasdroogcombinatie voor 2 personen of een stel

Wat is een wasdroogcombinatie voor 2 personen of een stel?

Een wasdroogcombinatie voor 2 personen of een stel is een wasdroogcombinatie met een vulgewicht van 7 kg voor wassen en 4 kg voor drogen. Dit vulgewicht is perfect voor de hoeveelheid wasgoed van 2 personen. Zo verspil je geen energie en water omdat je niet een was aan zet met een halfvolle trommel.
Bekijk onze unieke top 3 met de beste wasdroogcombinatie voor 2 personen of een stels van 2024.

Beste wasdroogcombinatie voor 2 personen of een stel van 2024

Vulgewicht van een wasdroogcombinatie voor 2 personen of een stel

Het vulgewicht van een wasdroogcombinatie geeft – net als bij drogers en wasmachines – aan hoeveel kilo wasgoed er in de trommel past. Bij een wasdroogcombinatie heb je echt twee vulgewichten: voor wassen en voor drogen. Dit komt omdat wasdroogcombinatie niet dezelfde lading wasgoed tegelijkertijd kunnen wassen als drogen.
Voor huishoudens met twee personen, raden we wasdroogcombinaties aan met een wascapaciteit van 7 kg. Deze hebben meestal een droogcapaciteit van 4 kg wasgoed, maar dat kan verschillen. Het vulgewicht van een wasdroogcombi lees je af van het energielabel of de specificaties.

Vulgewicht per huishouden

Net als bij de aanschaf van een normale wasmachine of wasdroger, is bij het kopen van een wasdroogcombinatie het vulgewicht een van de belangrijkste kenmerken. Het kan erg vervelend zijn als je wasdroogcombinatie te groot of te klein is. Is hij te klein? Dan loop je ertegenaan dat niet al je vuile was in de trommel past. Is hij te groot? Dan zal het lastig zijn om de trommel vol te krijgen. En je wilt niet met een halflege trommel draaien, want dat kost onnodig veel energie en water.

Hoeveel vulgewicht je precies nodig hebt, dat is grotendeels afhankelijk van de grootte van je huishouden. Probeer de onderstaande aanbevelingen aan te houden:

  • Voor een huishouden van 1 of 2 personen: een wasdroogcombinatie met 7 kg vulgewicht
  • Voor een huishouden van 3 of 4 personen: een wasdroogcombinatie met 8 kg vulgewicht
  • Voor een huishouden van 5 personen of meer: een wasdroogcombinatie met 9 kg vulgewicht

Dit gaat dan over het vulgewicht voor wassen. Wasdroogcombinaties hebben een kleiner vulgewicht voor drogen dan voor wassen. Hoeveel dit precies is, lees je af van het energielabel. Uiteraard zijn er uitzonderingen op de bovenstaande aanbevelingen. Verwacht je binnenkort een nieuwe huisgenoot of gezinsuitbreiding? Of was je extra vaak vanwege sport of allergieën? Dan kun je ook kijken naar wasdroogcombinaties van een maatje groter.

Alternatieven voor een wasdroogcombinatie voor 2 personen of een stel

Er zijn echter lang niet zoveel wasdroogcombinaties op de markt. Als je bijvoorbeeld graag energiezuinig was en droogt, is de keuze in wasdroogcombinaties maar beperkt. Daarnaast kan het als vervelend ervaren worden dan wasdroogcombinaties er langer over doen om jouw wasgoed schoon en droog te krijgen. Wil je weten wat jouw overige opties zijn om thuis te wassen en drogen? Hieronder vind je de alternatieven voor wasdroogcombinaties geschikt voor twee personen.

Kleine wasmachine en droger set

Als alternatief van een wasdroogcombinatie met 7 kg vulgewicht, kun je ook kijken naar een set van een wasmachine en droger. Hierbij heb je ook de keuze voor wasmachines en droger met 6 kg vulgewicht, als je denkt dat dit genoeg is. Dit zijn de voordelen van een kleine wasmachine en droger set ten opzichte van een wasdroogcombinatie:

  1. Losse wasmachines en wasdrogers zijn energiezuiniger. Niet allemaal natuurlijk, maar de meeste wel. Je hebt bij losse wasmachines en drogers in ieder geval de keuze voor een energiezuinige optie. Er zijn slechts enkele energiezuinige wasdroogcombinaties. En die zijn dan nog niet zo zuinig als losse apparaten kunnen zijn.
  2. Wasmachines verbruiken minder water dan wasdroogcombinaties. Net als dat wasdroogcombinaties meer energie gebruiken, gebruiken ze tijdens het wassen ook meer water.
  3. Meer droogcapaciteit bij losse wasdrogers. Bij wasdroogcombinaties heb je vaak veel minder droogcapaciteit dan wascapaciteit. Dat houdt in dat je lang niet zo veel wasgoed tegelijkertijd kunt drogen als je kunt wassen. Er zijn genoeg losse wasdrogers te vinden met een vulgewicht dat gelijk is aan je wasmachine. Hierdoor weet je zeker dat al je natte was direct in de droger past
  4. Zowel wassen als drogen gaat sneller in losse apparaten dan bij wasdroogcombinaties.
  5. Gebrek aan ruimte in huis? Het fijne aan een wasdroogcombinatie is dat ze minder plek in beslag nemen dan een wasmachine én een drogen. Maar je kunt je wasmachine en droger ook gemakkelijk stapelen, en zo ruimte besparen.

Wat moet je weten van een wasdroogcombinatie voor 2 personen of een stel