Veelgestelde vragen

Wat is de betekenis van "zonnetje op wasdroger"

Het symbool van een half zonnetje op de wasdroger duidt op de instelling voor minder warm drogen. Deze optie is vooral geschikt voor kledingstukken die niet te heet gedroogd mogen worden. Bij deze instelling werkt de droger op 1450 W verwarming in plaats van de gebruikelijke 2500 W. Dit staat bekend als “voorzichtig drogen”. Houd er rekening mee dat het droogproces hierdoor langer kan duren.

Een heel zonnetje staat voor 100% warmte, terwijl het halve zonnetje staat voor 50% warmte. Dit betekent dat de optie met het hele zonnetje heter droogt, wat de kans op krimp vergroot.

Daarom is het belangrijk om bij het drogen van kledingstukken goed op deze symbolen te letten. Bij delicate stoffen, zoals zijde of wol, is het aan te raden om de instelling met het halve zonnetje te gebruiken om de kans op krimp te minimaliseren.

Kortom, het symbool “zonnetje op wasdroger” biedt verschillende opties om ervoor te zorgen dat jouw kleding de juiste behandeling krijgt tijdens het droogproces. Door de juiste instelling te kiezen, kun je de levensduur van je kleding verlengen en ervoor zorgen dat ze er langer als nieuw uitzien.

Dryer lifespan laundry

De beste wasdrogers van 2024

1

Bosch WTU87675NL

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A+++
Geluidsniveau: 64 dB
Bekijk review
2

AEG T6DB72GP ProSense

Type Droger: Condensdroger
Vulgewicht: 7 kg
Energieklasse: B
Geluidsniveau: 66 dB
Bekijk review
3

AEG T6DBC482 ProSense

Type Droger: Condensdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: B
Geluidsniveau: 65 dB
Bekijk review