Veelgestelde vragen

Wat is het teken van een wasdroger

Een wasdroger, ook wel droogtrommel of droger genoemd, is een apparaat dat vocht uit je kleding verwijdert na het wassen. Het teken of symbool dat over het algemeen wordt geassocieerd met een wasdroger is een vierkant met een cirkel erin. Dit teken kan worden aangetroffen op kledingetiketten om aan te geven dat het kledingstuk in een wasdroger kan worden gedroogd.

De symbolen op de labels van je kleding zijn erg belangrijk om te weten hoe je jouw kleding op de juiste manier kunt wassen en drogen. Als er bijvoorbeeld een kruis door het drogersymbool staat, betekent dit dat het kledingstuk niet in de wasdroger mag worden gedroogd omdat het kan krimpen, vervormen of op een andere manier beschadigd kan raken.

Daarnaast zijn er ook andere symbolen die meer specifieke instructies geven over hoe je een kledingstuk in de wasdroger moet drogen. Als er bijvoorbeeld twee stippen in het drogersymbool staan, betekent dit dat je het kledingstuk op een normale temperatuur in de wasdroger kunt drogen. Als er één stip in het symbool staat, moet je jouw kleding op een lage temperatuur drogen.

Het is belangrijk om deze symbolen te begrijpen en te volgen, omdat het niet alleen helpt om je kleding in goede staat te houden, maar ook om de levensduur van je wasdroger te verlengen. Een verkeerd gedroogd kledingstuk kan jouw wasdroger beschadigen, wat kan leiden tot kostbare reparaties of zelfs vervanging.

Het symbool van een wasdroger is een handige handleiding die je helpt bij het correct drogen van je kleding en het goed onderhouden van je droger. Zorg ervoor dat je vertrouwd bent met deze symbolen en ze opvolgt om optimaal te profiteren van je wasroutine.

What can and cannot be put in the tumble dryer shirt label 1

De beste wasdrogers van 2024

1

Bosch WTU87675NL

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A+++
Geluidsniveau: 64 dB
Bekijk review
2

Samsung DV80TA220AE

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A+++
Geluidsniveau: 65 dB
Bekijk review
3

AEG T6DBC482 ProSense

Type Droger: Condensdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: B
Geluidsniveau: 65 dB
Bekijk review