Beste grote wasmachine

Wat is een grote wasmachine?

Een grote wasmachine is een wasmachine met een vulgewicht van minimaal 9 kg. Door dit hoge vulgewicht wordt de trommel, en dus ook de wasmachine, groter. Een grote wasmachine is geschikt voor een huishouden met 5 of meer personen.
Bekijk onze unieke top 3 met de beste grote wasmachines van 2024.

Beste grote wasmachine van 2024

1

Bosch WGB256A5NL i-DOS

2

Samsung WW11BB944AGMS2 Bespoke QuickDrive

3

Samsung WW11BB904AGBS2 Bespoke QuickDrive

Laatste update 19 mei 2024

Beste grote wasmachine van 2024

1

Bosch WGB256A5NL i-DOS

Vulgewicht: 10 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
2

Samsung WW11BB944AGMS2 Bespoke QuickDrive

Vulgewicht: 11 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1400 rpm
Bekijk review
3

Samsung WW11BB904AGBS2 Bespoke QuickDrive

Vulgewicht: 11 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1400 rpm
Bekijk review
1

Bosch WGB256A5NL i-DOS

De Bosch WGB256A5NL i-DOS bespaart energie en maakt was efficiënt schoon.

De best geteste grote wasmachine van 2024 is de Bosch WGB256A5NL i-DOS. De Bosch WGB256A5NL i-DOS is een geavanceerde wasmachine met functies zoals automatische dosering en stoomfunctie om kreuken te verminderen. Het apparaat heeft ook een anti-vlekken systeem en is energiezuinig, wat een besparing van 290 euro kan opleveren. Het grote vulgewicht van 10 kg maakt het mogelijk om veel was in één keer te doen.

De wasmachine is echter niet perfect; de stoomfunctie is niet geschikt voor het opfrissen van muf wasgoed, het apparaat is vrij groot en kan lawaaierig zijn tijdens het centrifugeren. Gebruikerservaringen zijn overwegend positief, met lof voor de gebruiksvriendelijkheid en de efficiënte reinigingsprestaties. Toch zijn er opmerkingen over de grootte en het geluidsniveau.

De Bosch WGB256A5NL i-DOS is gebruiksvriendelijk, met een snel wasprogramma voor als je haast hebt. De energiezuinigheid is een pluspunt, maar het geluidsniveau van 72 dB tijdens het centrifugeren kan als storend worden ervaren.
2

Samsung WW11BB944AGMS2 Bespoke QuickDrive

Deze wasmachine biedt een snelle, energiezuinige waservaring met slimme dosering en bediening.

De Samsung WW11BB944AGMS2 Bespoke QuickDrive wasmachine staat bekend om zijn QuickDrive-technologie die efficiënte en snelle wascycli mogelijk maakt, waardoor kleding tot 2 keer sneller gewassen kan worden.

Dankzij de AI Wash wordt de juiste hoeveelheid wasmiddel automatisch toegevoegd, wat zorgt voor economische en milieuvriendelijke wasbeurten. Het grote vulgewicht van 11 kg is ideaal voor grote huishoudens en het SpaceMax-ontwerp zorgt ervoor dat de wasmachine niet meer ruimte inneemt dan nodig.

Met AI Control is het mogelijk om de wasmachine op afstand te bedienen via een app, wat extra gemak biedt. Echter, de wasmachine heeft geen AddWash-deur, kan minder zuinig zijn in AI-modi en door het grote vulgewicht kan het nodig zijn om vaker te wassen.

Gebruikerservaringen tonen aan dat de wasmachine gebruiksvriendelijk en stil is in gebruik, en de automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter wordt gewaardeerd. De wasmachine is ontworpen om energiezuinig te zijn en heeft een toerental van 1400 rpm. Daarnaast biedt het een snelle wascyclus van 39 minuten en een stoomfunctie voor extra hygiënisch wassen.
3

Samsung WW11BB904AGBS2 Bespoke QuickDrive

Deze wasmachine biedt een snelle, energiezuinige waservaring met gebruiksvriendelijke AI-bediening.

De Samsung WW11BB904AGBS2 Bespoke QuickDrive is een geavanceerde wasmachine met een capaciteit van 11 kg, QuickDrive-technologie, en AI Control. Deze functies maken het apparaat snel, energiezuinig en gebruiksvriendelijk.

QuickDrive-technologie zorgt voor een snellere wasbeurt en kan energiekosten besparen. Het Stoom Was-programma is ideaal voor het hygiënisch reinigen van kleding, terwijl de grote trommel perfect is voor grote gezinnen of het wassen van beddengoed. Met AI Control kan je de wasmachine koppelen aan een smartphone of tablet voor gepersonaliseerde wasadviezen.

Er zijn echter ook nadelen, zoals het ontbreken van een Autodose-functie en een AddWash-deur, en een minder stevige zeepbak. Gebruikerservaringen zijn overwegend positief, met lof voor de capaciteit en energiezuinigheid, maar sommige gebruikers melden problemen met de app-koppeling en de bouwkwaliteit van de zeepbak. De wasmachine wordt alsnog aanbevolen voor zijn krachtige en slimme functies.

De wasmachine is niet alleen ruimtebesparend, maar ook bedoeld om efficiënt grote hoeveelheden was te verwerken. Met de energiezuinigheid en de mogelijkheid om de wasmachine op afstand te bedienen, biedt het apparaat modern gemak voor dagelijkse huishoudelijke taken.

Vulgewicht van een grote wasmachine

Al ga je een nieuwe wasmachine kopen, is het vulgewicht een van de belangrijkste punten. Dit geeft namelijk aan hoeveel wasgoed er in de trommel past. Als je een groot huishouden hebt, heb je een grote wasmachine nodig met veel vulgewicht. Voor huishoudens van 5 personen en meer raden we daarom een wasmachine aan met minimaal 9 kg vulgewicht. Deze geeft je genoeg ruimte voor het wasgoed van het hele gezin. Een wasmachine met deze hoeveelheid vulgewicht is niet veel groter dan andere wasmachines. Qua breedte en hoogte zijn ze ongeveer gelijk, ze zijn vaak alleen iets dieper.

Vulgewicht per huishouden

Je wilt geen wasmachine die te klein is, maar ook niet te groot. In beide gevallen verbruik je namelijk onnodig veel energie. Om die reden is het heel belangrijk om de juiste hoeveelheid vulgewicht van je nieuwe wasmachine te bepalen voor je er één aanschaft. Dit zijn onze aanbevelingen:

  • Voor een huishouden van 1 of 2 personen raden we een kleine wasmachine aan met 7 of 8 kg vulgewicht.
  • Als je met 3 of 4 personen bent, is 9 kg vulgewicht het beste.
  • Ben je met 5 personen of meer? Dan raden we een wasmachine aan met minimaal 9 kg vulgewicht.

Wat moet je weten van een grote wasmachine

Als je een groot gezin hebt, van 5 personen of meer, kun je het beste een grote wasmachine aanschaffen. We spreken van een ‘grote wasmachine’ als hij minimaal 9 kg vulgewicht heeft. Dit geeft over het algemeen genoeg ruimte voor het wasgoed van een groot gezin met 5 personen of meer. Was je veel? Bijvoorbeeld omdat jullie veel sporten of in verband met allergieën? Dan kun je ook voor een grotere wasmachine kiezen. Er zijn wasmachines beschikbaar met een vulgewicht tot 12 kg, en een enkele uitzondering met 17 kg vulgewicht.
De standaardafmetingen van een wasmachine zijn 85 cm hoog, 60 cm breed en 60 tot 70 cm diep. Dit geldt voor een normale voorlader wasmachines, waarvan de deur aan de voorzijde van de trommel zit. Hoe diep de wasmachine precies is, staat vaak in verhouding met het vulgewicht. Wasmachines met veel vulgewicht hebben een grotere trommel en zijn daarom vaak iets dieper. Er zijn ook bovenlader wasmachines, met de deur aan de bovenkant. Bovenladers zijn 90 cm hoog, 40 cm breed en 60 cm diep. Hierdoor hebben bovenlader wasmachines vaak een kleiner vulgewicht.