Hoe kies je de perfecte wasdroger? Alles over afmetingen

Het kiezen van de juiste wasdroger gaat verder dan alleen kijken naar de functies; de afmetingen zijn net zo cruciaal. Verschillende types, zoals bovenladers en voorladers, hebben hun eigen maten. Een nauwkeurige meting van de beschikbare ruimte thuis, inclusief extra ruimte voor ventilatie en aansluitingen, is essentieel. Door dubbel te meten en toekomstige behoeften te overwegen, vind je de wasdroger die niet alleen aan jouw droogbehoeften voldoet, maar ook perfect in je leefruimte past.
Inhoudsopgave

Wat zijn de afmetingen van een wasdroger?

Wanneer je overweegt om een wasdroger te kopen, is een van de eerste dingen waar je waarschijnlijk naar kijkt, de afmetingen. Het laatste wat je wilt, is een machine die niet in de beschikbare ruimte past. Daarom is het handig om een duidelijk beeld te hebben van de verschillende types wasdrogers en hun afmetingen.

Soorten wasdrogers en hun afmetingen

Er zijn verschillende soorten wasdrogers op de markt, elk met hun eigen set van afmetingen. Laten we ze eens nader bekijken:

 1. Afmetingen van bovenlader wasdrogers: deze drogers zijn over het algemeen wat compacter en zijn ideaal voor kleinere ruimtes. Ze hebben meestal een breedte van ongeveer 45-60 cm, een diepte van 60-70 cm en een hoogte van ongeveer 85 cm.
 2. Afmetingen van voorlader wasdrogers: voorlader wasdrogers zijn vaak wat groter dan bovenladers. Je kunt verwachten dat de breedte varieert van 60-65 cm, met een diepte van ongeveer 60-70 cm en een hoogte rond de 85 cm.
 3. Afmetingen van warmtepompdrogers: deze zijn de meest energiezuinige optie en komen vaak in vergelijkbare afmetingen als voorladers. Echter, sommige modellen kunnen iets breder zijn om plaats te bieden voor de extra technologie die ze energiezuiniger maakt.
 

Door je goed te verdiepen in de afmetingen van de verschillende soorten wasdrogers, kun je een weloverwogen keuze maken die past bij jouw ruimte en behoeften.

Dimensions dryer laundry

De beste wasdrogers van 2024

1

Bosch WTU87675NL

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A+++
Geluidsniveau: 64 dB
Bekijk review
2

Samsung DV80TA220AE

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A+++
Geluidsniveau: 65 dB
Bekijk review
3

AEG T6DBC482 ProSense

Type Droger: Condensdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: B
Geluidsniveau: 65 dB
Bekijk review

Hoe de juiste wasdroger afmetingen te meten

Zo, je hebt besloten om een wasdroger te kopen. Fantastisch! Maar voordat je naar de winkel rent of online gaat shoppen, is het cruciaal om de juiste afmetingen te meten. Het lijkt misschien een beetje overdreven, maar dit is echt een belangrijke stap. Dus hoe pak je dit aan? Laten we dat eens bekijken.

Het meten van de ruimte voor je wasdroger

Voordat je een model uitkiest, is het essentieel om de ruimte te meten waar de wasdroger moet komen te staan. Volg deze stappen voor een nauwkeurige meting:

 1. Pak een rolmaat en noteer de breedte, diepte en hoogte van de beschikbare ruimte.
 2. Houd rekening met extra ruimte aan de achterkant voor luchtcirculatie en slangen.
 3. Vergeet niet de deuropening te meten als de wasdroger door een smalle doorgang moet.

Factoren om rekening mee te houden bij het meten van de afmetingen

Naast de basisafmetingen zijn er nog enkele andere factoren waar je rekening mee moet houden:

 1. Overweging van ventilatieruimte: zorg voor minstens enkele centimeters extra aan elke kant van de wasdroger voor goede ventilatie. Dit voorkomt oververhitting en zorgt voor betere prestaties.
 2. Overweging van deur- of klepopening: afhankelijk van of je een bovenlader of voorlader kiest, moet je ruimte vrijhouden voor de deur of klep om volledig te kunnen openen.
 3. Overweging van ruimte voor aansluitingen: vergeet niet dat er ook ruimte nodig is voor de stroomkabel, waterafvoerslang en eventueel een gasaansluiting.

Als je al deze factoren in overweging neemt bij het meten, ben je goed op weg om een wasdroger te vinden die perfect past in jouw woning.

Kiezen van de juiste wasdroger op basis van afmetingen

Nu je de ruimte hebt gemeten en je bewust bent van de verschillende soorten wasdrogers, is het tijd om een definitieve keuze te maken. Het kiezen van de juiste wasdroger op basis van afmetingen is namelijk geen klusje dat je even tussendoor doet. Het vereist zorgvuldige overweging en planning. Waar moet je dan op letten? Dat bespreken we hier.

Hoe wasdroger afmetingen je keuze kunnen beïnvloeden

De afmetingen van een wasdroger zijn een game changer als het gaat om jouw uiteindelijke keuze. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je de meest geavanceerde wasdroger wilt met allerlei functies, maar als die niet past in jouw beschikbare ruimte, zul je een andere keuze moeten maken. Ook kan een te grote wasdroger het lastig maken om voldoende ventilatieruimte over te houden, wat op de lange termijn nadelige gevolgen kan hebben voor het apparaat.

Tips voor het kiezen van de juiste wasdroger afmetingen

 1. Dubbelcheck de afmetingen: meet altijd twee keer om fouten te voorkomen en vergelijk deze met de specificaties van de wasdroger die je op het oog hebt.
 2. Denk aan de toekomst: misschien heb je nu genoeg ruimte, maar wat als je gaat verhuizen? Een compactere wasdroger biedt meer flexibiliteit.
 3. Houd rekening met bediening op afstand: als je denkt aan slimme wasdrogers die je met je smartphone kunt bedienen, zorg dan dat er genoeg ruimte is voor eventuele extra technologie en aansluitingen.

Door deze tips en overwegingen in je achterhoofd te houden, kun je een beter geïnformeerde keuze maken. En zo vind je de wasdroger die niet alleen voldoet aan je droogbehoeften, maar ook perfect past in jouw leefruimte.

Veelgestelde vragen

De afmetingen zijn cruciaal. Het laatste wat je wilt, is een wasdroger kopen die niet past in de ruimte die je hebt. Zorg dus dat je goed meet voordat je een keuze maakt.
Gebruik een rolmaat om de breedte, diepte en hoogte van de beoogde ruimte te meten. Vergeet ook niet extra ruimte te rekenen voor ventilatie en aansluitingen.
De gemiddelde bovenlader wasdroger is over het algemeen smaller en kan variëren in hoogte, meestal tussen de 70 en 90 cm breed.
Een voorlader is vaak breder maar lager, met een breedte die varieert van 60 tot 70 cm en een hoogte van rond de 85 cm.
Houd minimaal enkele centimeters ruimte aan alle kanten van het apparaat voor goede ventilatie.
Dit hangt af van het type wasdroger. Een voorlader heeft ruimte aan de voorkant nodig, terwijl een bovenlader vrije ruimte bovenop vereist.
Reken zo’n 5 tot 10 cm extra ruimte aan de achterkant voor slangen en stroomkabels.
De afmetingen kunnen een echte game changer zijn, vooral als je beperkte ruimte hebt. Het is dus belangrijk om hier goed over na te denken.

Meet altijd twee keer, houd rekening met de toekomst en vergeet niet extra ruimte te reserveren voor eventuele smart functies en aansluitingen.

En daarmee zijn we aan het einde van dit FAQ-gedeelte gekomen. Hopelijk heeft het wat licht geworpen op de vragen die je mogelijk nog had. Zo niet, dan kun je altijd nog verder zoeken om de wasdroger te vinden die perfect bij jou past!