Veelgestelde vragen

Vergelijking tussen een wasmachine en een wasdroger: grootte en gewicht

In deze gids gaan we dieper in op de verschillen en overeenkomsten tussen een wasmachine en een wasdroger. We begrijpen dat je mogelijk vragen hebt over hun afmetingen en gewicht. Dit is vooral van belang wanneer je ruimte in jouw huis beperkt is of je overweegt om een van deze apparaten te verplaatsen. Hieronder hebben we de meest gestelde vragen overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Inhoudsopgave

Is de wasdroger groter dan de wasmachine?

De afmetingen van wasmachines en wasdrogers kunnen variëren afhankelijk van het model en de fabrikant. Over het algemeen zijn de standaardafmetingen van zowel wasmachines als wasdrogers ongeveer 60 cm breed, 85 cm hoog en 60 cm diep. Echter, sommige wasdrogers, met name condensdrogers, kunnen iets groter zijn vanwege de extra componenten die ze bevatten om het vocht uit de kleding te verwijderen. 

Het is altijd belangrijk om de specifieke afmetingen van het apparaat dat je overweegt te kopen te controleren, zodat je zeker weet dat het in jouw ruimte past.

Washer dryer combo couple in the store

Wat is zwaarder, een wasmachine of een wasdroger?

Als we kijken naar het gewicht, zijn wasmachines meestal zwaarder dan wasdrogers. Dit komt door de extra onderdelen en mechanismen, zoals een krachtige motor en een zware trommel, die nodig zijn om het wasgoed effectief te kunnen wassen. Een gemiddelde wasmachine weegt ongeveer 60 tot 90 kg, afhankelijk van het model en de capaciteit.

Aan de andere kant zijn wasdrogers lichter, met een gewicht dat meestal varieert tussen de 40 en 60 kg. Dit kan het verplaatsen of herpositioneren van een wasdroger in jouw huis gemakkelijker maken dan bij een wasmachine. Echter, het exacte gewicht kan verschillen per model, dus het is altijd raadzaam om deze specificaties te controleren voordat je een aankoop doet.

De beste wasdrogers van 2024

1

Bosch WTU87675NL

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A+++
Geluidsniveau: 64 dB
Bekijk review
2

AEG T6DB72GP ProSense

Type Droger: Condensdroger
Vulgewicht: 7 kg
Energieklasse: B
Geluidsniveau: 66 dB
Bekijk review
3

AEG T6DBC482 ProSense

Type Droger: Condensdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: B
Geluidsniveau: 65 dB
Bekijk review