Beste inbouw wasdroger

Wat is een inbouw wasdroger?

Een inbouw wasdroger is een wasdroger die je kunt inbouwen in een keuken of een kast in de badkamer. Hierdoor gaat de wasdroger perfect op in jouw interieur.
Bekijk onze unieke top 3 met de beste inbouw wasdrogers van 2024.

Beste inbouw wasdroger van 2024

1

Bosch WTU87675NL

2

AEG T6DB72GP ProSense

3

AEG T6DBC482 ProSense

Laatste update 16 juli 2024

Beste inbouw wasdroger van 2024

1

Bosch WTU87675NL

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A+++
Geluidsniveau: 64 dB
Bekijk review
2

AEG T6DB72GP ProSense

Type Droger: Condensdroger
Vulgewicht: 7 kg
Energieklasse: B
Geluidsniveau: 66 dB
Bekijk review
3

AEG T6DBC482 ProSense

Type Droger: Condensdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: B
Geluidsniveau: 65 dB
Bekijk review
1

Bosch WTU87675NL

De Bosch WTU87675NL is een energiezuinige droger met handige SelfCleaning Condenser.

De best geteste inbouw wasdroger van 2024 is de Bosch WTU87675NL. De Bosch WTU87675NL is een energiezuinige droger met een vulgewicht van 8 kg, ideaal voor kleine tot middelgrote huishoudens. Het apparaat is ontworpen om zowel je ecologische voetafdruk als je energierekening laag te houden, met een energielabel van A+++. De droger heeft een SelfCleaning Condenser, wat onderhoud vermindert en energiezuinigheid waarborgt.

Voor mensen met allergieën biedt de droger een AllergiePlus-functie, die extra goed allergenen uit wasgoed verwijdert. Een andere handige functie is de aansluiting op de waterafvoer, wat het legen van het condensreservoir overbodig maakt. Bovendien kun je de droger op afstand bedienen, wat extra gemak biedt.

Echter, het apparaat heeft ook nadelen, zoals het ontbreken van een stoomfunctie en een meegeleverde wolmand. Het geluidsniveau van 64 dB kan voor sommige mensen te hoog zijn. Gebruikerservaringen tonen aan dat de droger wordt geprezen om zijn bouwkwaliteit en efficiënte droogprestaties, terwijl de afwezigheid van een wolmand een veelgehoorde klacht is.
2

AEG T6DB72GP ProSense

De AEG T6DB72GP ProSense droger biedt snelle, energie-efficiënte droogresultaten en is gebruiksvriendelijk.

De AEG T6DB72GP ProSense droger is een efficiënte keuze voor je huishouden, met een ProSense beladingsensor die de droogtijd aanpast aan de hoeveelheid wasgoed, wat energie en tijd bespaart. Het apparaat is gemakkelijk te installeren en past zelfs in kleinere ruimtes door zijn geringe diepte.

Met een maximale droogtijd van 129 minuten biedt het toestel snelle droogresultaten en heeft het een reeks veelzijdige droogprogramma's voor verschillende stoffen en behoeften. Het design is stijlvol en het toestel heeft een groot vulgewicht van 7 kilo.

Er zijn echter ook nadelen, zoals het B-energielabel, wat minder energiezuinig is dan andere modellen. Het ontbreken van een zelfreinigende condensor vereist regelmatig onderhoud, en een condensafvoerslang is niet inbegrepen en moet apart worden aangeschaft. Gebruikerservaringen benadrukken de eenvoudige bediening en het stille gebruik, maar wijzen ook op de energie-efficiëntie en het ontbreken van de afvoerslang als minpunten.
3

AEG T6DBC482 ProSense

De AEG T6DBC482 ProSense droogt snel, energiezuinig en is gebruiksvriendelijk.

De AEG T6DBC482 ProSense is een condensdroger met een vulgewicht van 8 kg en diverse programma's voor verschillende kledingsoorten. De ProSense-technologie zorgt ervoor dat de droogtijd wordt aangepast aan de hoeveelheid was, wat de kleding beschermt en een snellere droogtijd mogelijk maakt. Het apparaat heeft een snelle droogtijd van 139 minuten en een middelzware bouwkwaliteit, wat een lange levensduur impliceert.

De droger is uitgerust met 14 veelzijdige programma's, geschikt voor diverse textielsoorten. Echter, het apparaat heeft een energielabel B, wat minder energiezuinig is dan een warmtepompdroger, en wordt geleverd zonder afvoerslang en zonder zelfreinigende condensor. Gebruikerservaringen tonen aan dat het apparaat gemakkelijk te bedienen is, energiebesparend werkt door de gewichtssensor, en snel en stil droogt. Sommige gebruikers melden dat de was soms klam aanvoelt.

De AEG T6DBC482 ProSense wordt geprezen om zijn gemakkelijke bediening, energiebesparing en stille werking. Ondanks de nadelen is het een betrouwbare en efficiënte keuze voor huishoudens die op zoek zijn naar een veelzijdige condensdroger.

Hoe bouw je een wasdroger in

Wasmachines en drogers zijn niet de mooiste apparaten. Om je washok, keuken of badkamer wat netter te laten ogen, kun je je wasmachine en wasdroger inbouwen. Zo vormen ze een geheel met de rest van de ruimte, of kun je ze zelfs verstoppen achter een deur of gordijntje. Hiervoor zijn speciale kasten te koop, maar je kunt deze apparaten ook in een lege nis in je keuken plaatsen – mits de afmetingen het toelaten.

Wil jij je wasdroger inbouwen, maar weet je niet zo goed hoe je dat aanpakt? Hieronder lees je stap voor stap hoe je je droger inbouwt.

Stap 1

Start met het weghalen van je oude wasdroger, als die er nog staat. Houd een emmer en/of handdoek bij de hand voor het eventuele lekken bij het loskoppelen van de afvoerslang – mits de droger is aangesloten op je waterafvoer. Sleep de oude wasdroger van zijn plek en maak voldoende ruimte voor de nieuwe wasdroger.

Stap 2

Sluit de nieuwe wasdroger aan op de stroomtoevoer en op de waterafvoer indien je hiervan gebruik wilt maken.

Stap 3

Plaats de droger in de nis of kast en zorg ervoor dat hij waterpas staat. De meeste wasdrogers staan op pootjes die je kunt verstellen door eraan te draaien.

Stap 4

Controleer of de wasdroger werkt door een kort droogprogramma aan te zetten en ga na of het vocht afgepompt wordt – of, in geval van een wasdroger met reservoir, door de vochtbak te checken en legen.

Wat moet je weten van een inbouw wasdroger

Het is mogelijk om een wasdroger in te bouwen. Hierdoor ziet de ruimte met je wasdroger en wasmachine en gauw een stuk netter uit! Je hebt hiervoor geen een speciale wasdroger nodig, maar let wel goed op de afmetingen. De wasdroger mag niet groter zijn dan de nis of de kast waarin je hem wilt plaatsen. Als je je wasdroger bovenop je wasmachine wilt zetten – met of zonder kast – is het belangrijk dat de wasdroger niet groter is dan je wasmachine. Je kunt je wasmachine niet bovenop je droger plaatsen, omdat wasmachines veel zwaarder zijn dan wasdrogers.
Je kunt een warmtepompdroger prima inbouwen. Je kunt hem bijvoorbeeld in een nis in je keuken of bijkeuken plaatsen, of in een kast op de zolder of in de badkamer. Op deze manier vormt je wasdroger meer een geheel van de rest van de ruimte, waardoor het allemaal rustiger en netter oogt. Voor het inbouwen van je warmtepompdroger moet je wel goed letten op de afmetingen van de droger en de kast/nis waar je hem in wilt bouwen. Ook moet er een geschikte stroomvoorziening in de buurt zijn en een watertoevoer indien je hiervan gebruik wilt maken.
Er zijn speciale kasten te koop voor het inbouwen van wasdrogers. Vaak plaats je hier zowel een wasmachine als een droger in om je washok, badkamer of zolder zo strak mogelijk in de richten. Dergelijke wasmachine/droger kasten worden ook wel ‘wastorens’ genoemd. In de meeste gevallen bouw je de wasdroger bovenop de wasmachine, maar er zijn ook kasten waarbij de wasmachine en droger naast elkaar staan.