Beste stille wasdroger

Wat is een stille wasdroger?

Een stille wasdroger is een wasdroger met een geluidsniveau van minder dan 65 decibel. Een stille wasdroger maakt weinig geluid tijdens het droogproces.
Bekijk onze unieke top 3 met de beste stille wasdrogers van 2024.

Beste stille wasdroger van 2024

1

Samsung DV80T7220BH

2

Samsung DV80T6220LX/S2

3

Haier HD90-A3Q979U1 I-Pro Series 7 Silence & Wifi

Laatste update 14 juni 2024

Beste stille wasdroger van 2024

1

Samsung DV80T7220BH

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A+++
Geluidsniveau: 63 dB
Bekijk review
2

Samsung DV80T6220LX/S2

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A+++
Geluidsniveau: 63 dB
Bekijk review
3

Haier HD90-A3Q979U1 I-Pro Series 7 Silence & Wifi

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A+++
Geluidsniveau: 59 dB
Bekijk review
1

Samsung DV80T7220BH

Deze warmtepompdroger biedt slimme technologie voor optimaal droogresultaat en gebruiksgemak.

De best geteste stille wasdroger van 2024 is de Samsung DV80T7220BH. De Samsung DV80T7220BH warmtepompdroger staat bekend om zijn kwaliteit en gebruiksgemak. De droger is uitgerust met Sensor Dry en AI Control technologieën voor een efficiënte en gepersonaliseerde droogervaring. Ondanks dat de droger onderhoud nodig heeft en niet de stilste is, zijn de voordelen significant.

De droger heeft een vulgewicht van 8 kg en biedt de mogelijkheid tot bediening op afstand via de SmartThings app. Het OptimalDry systeem beschermt kleding tegen krimp en de AI Control technologie kiest automatisch de juiste droogcyclus. Ook is het mogelijk de droger op de waterafvoer aan te sluiten.

Enkele nadelen zijn dat de condensor niet volledig zelfreinigend is, de droger niet de meest energiezuinige op de markt is en het maximale geluidsniveau voor sommigen storend kan zijn. Gebruikerservaringen zijn overwegend positief, waarbij men de energiezuinigheid, het design en de functionaliteit prijst. Kritiekpunten zijn onderhoud van de condensor en het geluidsniveau.

De droger heeft een Sensor Dry functie die de vochtigheid van kleding meet en de droogtijd aanpast. Het is een warmtepompdroger, wat betekent dat het energiezuiniger is dan traditionele drogers. Met een vulgewicht van 8 kg is de droger geschikt voor grotere wasjes. De AI Control technologie optimaliseert de droogcycli op basis van gebruikersgewoonten.
2

Samsung DV80T6220LX/S2

De Hygiene Care-cyclus elimineert effectief bacteriën en allergenen tijdens het drogen.

De Samsung DV80T6220LX/S2 is een warmtepompdroger met het energielabel A+++, wat het een van de meest energiezuinige opties maakt. Deze droger kan je op termijn tot 1545 euro besparen en is daarmee zowel goed voor je portemonnee als voor het milieu.

De Hygiene Care-cyclus is een speciale functie die bacteriën en allergenen elimineert door op hoge temperatuur te drogen, ideaal voor mensen met een gevoelige huid. Je kunt de droger ook aansluiten op de waterafvoer, wat het legen van het condensreservoir overbodig maakt en het gebruiksgemak verhoogt.

Met 16 droogcycli biedt de Samsung DV80T6220LX/S2 veel flexibiliteit voor verschillende soorten wasgoed. De Sensor Dry-technologie beschermt je kleding tegen overdrogen door de droogtijd aan te passen op basis van de vochtigheid.

Ondanks deze voordelen heeft de droger ook nadelen: een relatief lange droogtijd van bijna 3,5 uur en het ontbreken van een zelfreinigende condensor, wat extra onderhoud vergt. Ook lijkt de Sensor Dry-technologie niet altijd de droogtijd te verkorten, wat kan leiden tot hogere energiekosten.

Gebruikers waarderen de bediening op afstand via een app en de stille werking van de droger. De grote trommel maakt het vullen gemakkelijk. Echter, de langere droogtijd en beperkingen van de Sensor Dry-technologie zijn punten van kritiek. Desondanks blijft de Samsung DV80T6220LX/S2 een aanbevolen keuze voor wie een energiezuinige en functionele droger zoekt.
3

Haier HD90-A3Q979U1 I-Pro Series 7 Silence & Wifi

Deze warmtepompdroger is energiezuinig en stil, ideaal voor grote huishoudens.

De Haier HD90-A3Q979U1 I-Pro Series 7 is een warmtepompdroger die opvalt door zijn energiezuinigheid en stilte. Met een A+++ energielabel en een geluidsniveau van slechts 59dB, biedt het apparaat een rustige en kosteneffectieve droogervaring. Het grote vulgewicht van 9 kg maakt het ideaal voor grote gezinnen of veel wasgoed, waardoor je tijd en energie bespaart.

De droger heeft 14 droogprogramma's en biedt de mogelijkheid tot bediening op afstand via de hOn app, wat het gebruiksgemak verhoogt. Echter, de droger heeft een niet volledig zelfreinigende condensor en een langere droogtijd vergeleken met traditionele condensdrogers, wat extra onderhoud en geduld vereist. Ook is de diepte van 67,5 cm iets om rekening mee te houden bij het plaatsen.

Gebruikerservaringen benadrukken de positieve impact op energieverbruik en waarderen de stille werking. Ondanks de tevredenheid over deze aspecten, merken sommige gebruikers op dat de droogtijd langer is dan verwacht. Desondanks wordt de Haier HD90-A3Q979U1 I-Pro Series 7 aanbevolen voor wie de waarde ziet in energiebesparing en een stille werking.

Geluidsniveau wasdroger

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je een stille wasdroger kunt gebruiken; misschien werk je vanuit huis, wil je ‘s nachts je wasgoed drogen of staat de wasdroger naast de babykamer. In deze gevallen wil je dat de wasdroger zo weinig mogelijk geluid maakt zodat je zonder ergernis kunt drogen op het moment dat het jou het beste uitkomt.

Bij wasdrogers spreken we van 3 verschillende geluidsniveaus: stil, gemiddeld en luid. Deze geven in decibel (dB) aan hoeveel geluid de droger produceert wanneer hij op zijn luidst is. We leggen je hier uit wat deze 3 geluidsniveaus precies betekenen.

Stil

Bij geluidsniveau ‘stil’ produceert de wasdroger maximaal 64 dB tijdens het drogen. Een stille wasdroger maakt dus wel nog geluid, maar dit is een stuk minder dan gemiddeld. Het geluid van een stille wasdroger is niet overheersend, waardoor je hem zonder probleem in je keuken, badkamer of naast je slaapkamer plaatst.

Normaal

Wasdrogers met geluidsniveau ‘normaal’ of ‘gemiddeld’ maken 65 of 66 dB tijdens het drogen. Ook wasdrogers met een gemiddeld geluidsniveau plaats je in principe waar je maar wilt. Je zult niet snel overlast ervaren door deze wasdroger, je kunt hem gerust aanzetten wanneer je slaapt.

Luid

Als een wasdroger 67 dB of meer produceert tijdens het drogen, wordt hij als ‘luid’ bestempeld. Dit klinkt negatiever dat het is; een ‘luide’ wasdroger is alsnog een stuk stiller dan de meeste wasmachines. Daarom kun je hem zonder zorgen in dezelfde ruimte zetten als je wasmachine.

Wat moet je weten van een stille wasdroger

De meeste wasdrogers zijn stil en produceren niet meer dan 64 dB tijdens het drogen. Echter, er zijn ook wasdrogers met een ‘gemiddeld’ of ‘luid’ geluidsniveau, die minder stil zijn. Een nieuwe wasdroger produceert doorgaans niet meer dan 69 dB, en dat is al echt de uitzondering. De meeste wasmachines maken meer geluid tijdens het centrifugeren dan een ‘luide’ wasmachine doet.
Een warmtepompdroger is over het algemeen stiller dan bijvoorbeeld een condensdroger of luchtafvoerdroger. De meeste warmtepompdrogers hebben geluidsniveau ‘stil’ en produceren niet meer dan 64 dB. Daarnaast zijn er ook een aantal warmtepompdrogers met een ‘normaal’ geluidsniveau die 65 of 66 dB maken tijdens het drogen. Er zijn slechts enkele ‘luide’ warmtepompdrogers die 67 tot 69 dB maken. Je kunt van het energielabel aflezen hoeveel geluid een specifieke warmtepompdroger maakt.