Beste kleine wasdroger

Wat is een kleine wasdroger?

Een kleine wasdroger is een wasdroger met een vulgewicht van 7 kg. Door dit lage vulgewicht wordt de trommel, en dus ook de wasdroger, kleiner. Een kleine wasdroger is geschikt voor een huishouden met 1 of 2 personen.
Bekijk onze unieke top 3 met de beste kleine wasdrogers van 2024.

Beste kleine wasdroger van 2024

1

AEG T6DB72GP ProSense

2

Beko KC720301BX1

3

Samsung DV70TA000TE

Laatste update 13 juni 2024

Beste kleine wasdroger van 2024

1

AEG T6DB72GP ProSense

Type Droger: Condensdroger
Vulgewicht: 7 kg
Energieklasse: B
Geluidsniveau: 66 dB
Bekijk review
2

Beko KC720301BX1

Type Droger: Condensdroger
Vulgewicht: 7 kg
Energieklasse: B
Geluidsniveau: 65 dB
Bekijk review
3

Samsung DV70TA000TE

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 7 kg
Energieklasse: A++
Geluidsniveau: 65 dB
Bekijk review
1

AEG T6DB72GP ProSense

De AEG T6DB72GP ProSense droger biedt snelle, energie-efficiënte droogresultaten en is gebruiksvriendelijk.

De best geteste kleine wasdroger van 2024 is de AEG T6DB72GP ProSense. De AEG T6DB72GP ProSense droger is een efficiënte keuze voor je huishouden, met een ProSense beladingsensor die de droogtijd aanpast aan de hoeveelheid wasgoed, wat energie en tijd bespaart. Het apparaat is gemakkelijk te installeren en past zelfs in kleinere ruimtes door zijn geringe diepte.

Met een maximale droogtijd van 129 minuten biedt het toestel snelle droogresultaten en heeft het een reeks veelzijdige droogprogramma's voor verschillende stoffen en behoeften. Het design is stijlvol en het toestel heeft een groot vulgewicht van 7 kilo.

Er zijn echter ook nadelen, zoals het B-energielabel, wat minder energiezuinig is dan andere modellen. Het ontbreken van een zelfreinigende condensor vereist regelmatig onderhoud, en een condensafvoerslang is niet inbegrepen en moet apart worden aangeschaft. Gebruikerservaringen benadrukken de eenvoudige bediening en het stille gebruik, maar wijzen ook op de energie-efficiëntie en het ontbreken van de afvoerslang als minpunten.
2

Beko KC720301BX1

De Beko KC720301BX1 is een efficiënte condensdroger met snelle programma's en kinderslot.

De Beko KC720301BX1 is een condensdroger die uitblinkt in snelle droogtijd en veelzijdigheid, ideaal voor kleine wasbeurten. Met een droogtijd van maximaal 121 minuten en een 'snelle' snelheidsklasse, is deze droger bijzonder handig voor wie snel kleding wil drogen. Het toestel heeft een middelzware bouwkwaliteit, wat een langere levensduur belooft dan een basisdroger. Bovendien zorgt het kinderslot voor extra veiligheid in huishoudens met kleine kinderen.

Er is een breed scala aan droogprogramma's beschikbaar, waardoor je voor elk type kleding een geschikt programma hebt. De timerfunctie biedt de mogelijkheid om de droogtijd zelf te bepalen, wat flexibiliteit verhoogt. Echter, er zijn ook nadelen. Zo heeft de droger geen waterafvoer, waardoor het condensreservoir handmatig geleegd moet worden. Het apparaat is minder energiezuinig met een B-energielabel en heeft geen zelfreinigende condensor, wat extra onderhoud kan vereisen.

Gebruikerservaringen tonen aan dat men tevreden is over de snelheid en programmakeuze. Toch zijn er ook kritische geluiden over het handmatig legen van het condensreservoir en de energie-efficiëntie. Met een vulgewicht van 7kg is de Beko KC720301BX1 vooral geschikt voor kleinere huishoudens. Ondanks de genoemde nadelen, blijkt de droger over het algemeen een populaire keuze te zijn voor wie een snelle en efficiënte droogoplossing zoekt.
3

Samsung DV70TA000TE

De Samsung DV70TA000TE droger biedt efficiëntie en gemak met zijn OptimalDry systeem.

De Samsung DV70TA000TE droger is een energiezuinige keuze met een A++ label, wat je tot €1300 kan besparen op energiekosten. Het apparaat heeft het OptimalDry systeem voor efficiënt drogen en een directe waterafvoer optie, wat het handmatig legen van het condensatiereservoir overbodig maakt. Met 14 droogprogramma's is het geschikt voor diverse soorten wasgoed en het vulgewicht van 7 kg is ideaal voor een klein huishouden.

Echter, de droger heeft geen koolborstelloze motor, wat kan leiden tot meer geluid en snellere slijtage. Het mist ook een zelfreinigende condensor, wat extra onderhoud vereist. Met een diepte van 65 cm kan het plaatsen in kleinere ruimtes een uitdaging zijn. Gebruikerservaringen zijn overwegend positief, met lof voor de gebruiksvriendelijkheid en droogcapaciteit, maar er is kritiek op de langere droogtijden vanwege de energiezuinigheid. Het geluidsniveau van de droger is vergelijkbaar met dat van een normaal gesprek.

Belangrijke kenmerken van de Samsung DV70TA000TE zijn de energiezuinigheid, het OptimalDry systeem en de eenvoudige waterafvoer. Het vulgewicht van 7 kg is toereikend voor de meeste kleine huishoudens.

Vulgewicht van een kleine wasdroger

Een kleine wasdroger heeft maximaal 7 kg vulgewicht. Dat wil zeggen dat er niet meer dan 7 kilo wasgoed per wasbeurt in de trommel past. De meeste wasdrogers hebben een vulgewicht van 8 kg, maar er zijn ook genoeg wasdroger modellen te vinden met 7 kg vulgewicht.

Als je een nieuwe wasdroger koopt, is het heel belangrijk om de juiste hoeveelheid vulgewicht te kiezen. In een kleine wasdroger past minder wasgoed. Daardoor is hij niet geschikt voor een groot huishouden, maar wel voor een eenpersoonshuishouden of een stel.

Vulgewicht per huishouden

Hoeveel vulgewicht jij nodig hebt, wordt voornamelijk bepaald door de grootte van je huishouden. Hoe meer mensen je hebt, hoe groter je wasdroger moet zijn. Hieronder vind je onze richtlijnen voor vulgewicht per aantal personen in een huishouden.

  • Een wasdroger met 7 kg vulgewicht is geschikt voor een huishouden met 1 persoon
  • Een wasdroger met 8 kg vulgewicht is geschikt voor een huishouden met 2 of 3 personen
  • Een wasdroger met 9 kg vulgewicht is geschikt voor een huishouden met 3 personen of meer.

Uitzonderingen

Maar hier hebben we een aantal uitzondering op:

  • Ga je binnenkort samenwonen of verwacht je een kindje? Dan kun je het beste anticiperen op die gezinsuitbreiding en een grotere wasdroger kopen.
  • Was je veel, bijvoorbeeld in verband met allergieën of omdat je veel sport? Dan kan het handig zijn om toch een iets grotere wasdroger aan te schaffen dan hierboven staat vermeld.
  • Heb je een wasmachine met meer vulgewicht, en wil je al je wasgoed in de droger stoppen? Kies dan voor een wasdroger met minimaal hetzelfde vulgewicht als je wasmachine. Zo weet je zeker dat al je natte, schone wasgoed altijd in de droger past.

Alternatieven voor een kleine wasdroger

Als je op zoek bent naar een kleine wasdroger, heb je misschien niet zo veel ruimte in huis. Wasmachines en drogers zijn grote apparaten die veel ruimte in beslag nemen. Wil jij graag ruimte besparen in je washok, badkamer of (bij)keuken? Dan hebben weten wij een goed alternatief voor je, namelijk een wasdroogcombinatie! Hieronder vertellen we je alles over de wasdroogcombinatie wat je moet weten.

Wasdroogcombinatie

Wil je graag ruimte besparen in huis? In dat geval kan een wasdroogcombinatie een goed idee zijn voor jou! Met een wasdroogcombinatie kun je zowel wassen als drogen, en je hoef er maar één apparaat voor in huis te halen. Als je een wasdroogcombinatie koopt, profiteer je van verschillende voordelen. We nemen ze graag met je door:

  • Bespaar ruimte: deze is simpel, je haalt 1 apparaat in huis in plaats van 2. Wasmachines en droger nemen veel plek in beslag, en een wasdroogcombinatie bespaart je de helft.
  • Meer gemak en tijd besparen: bij een wasdroogcombinatie hoef je je natte wasgoed niet van de wasmachine over te plaatsen naar de wasdroger. Dit maakt wassen en drogen een stuk makkelijker, en het bespaart je tijd.
  • Vaak goedkoper: In de meeste gevallen in het goedkoper om een wasdroogcombinatie aan te schaffen, dan een wasmachine én een wasdroger. Je kunt namelijk al een wasdroogcombinatie kopen vanaf 550,-.

Wat moet je weten van een kleine wasdroger

Als je een droger in een kleine ruimte zet, heb je een grote kans op condensatie en daardoor ook op schimmel. Als je wilt weten of een droger geschikt is om in een kleine ruimte te plaatsen (minder dan 10 – 12 m2), kijk je naar de condensatie-efficiëntie. Kies voor een wasdroger met een condensatie-efficiëntie van 90% of hoger. Daarbij ontsnapt zo min mogelijk warme, vochtige lucht, en minimaliseer je de kans op schimmelvorming. De meeste condensdrogers voldoen hier niet aan, maar enkele modellen wel, zoals de Miele TSH 783 WP EcoSpeed (94%) en de Siemens WT45W475NL (91%).
Als je weinig ruimte hebt voor een wasdroger, is het allereerst belangrijk om op te meten of er wel écht een wasdroger past. De meeste drogers hebben een breedte van 60 cm en zijn 84 tot 85,5 cm hoog. De diepte varieert van 57,5 tot 68 cm. Daarnaast moet je kijken naar de condensatie-efficiëntie. Dit geeft aan hoeveel vocht er uit de wasdroger ontsnapt. Als we te veel vocht vrijkomt in een kleine ruimte, kan er schimmel gaan ontwikkelen. Kies daarom voor een wasdroger met een condensatie-efficiëntie van minimaal 90% als je hem in een kleine ruimte zet.