Beste wasdroger voor 2 personen of een stel

Wat is een wasdroger voor 2 personen of een stel?

Een wasdroger voor 2 personen of een stel is een wasdroger met een vulgewicht van 7 kg. Dit laadvermogen is perfect voor de hoeveelheid wasgoed van 2 personen. Zo verspil je geen energie omdat je niet met een halfvolle trommel droogt.
Bekijk onze unieke top 3 met de beste wasdroger voor 2 personen of een stels van 2024.

Beste wasdroger voor 2 personen of een stel van 2024

1

AEG T6DB72GP ProSense

2

Beko KC720301BX1

3

Samsung DV70TA000TE

Laatste update 24 mei 2024

Beste wasdroger voor 2 personen of een stel van 2024

1

AEG T6DB72GP ProSense

Type Droger: Condensdroger
Vulgewicht: 7 kg
Energieklasse: B
Geluidsniveau: 66 dB
Bekijk review
2

Beko KC720301BX1

Type Droger: Condensdroger
Vulgewicht: 7 kg
Energieklasse: B
Geluidsniveau: 65 dB
Bekijk review
3

Samsung DV70TA000TE

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 7 kg
Energieklasse: A++
Geluidsniveau: 65 dB
Bekijk review
1

AEG T6DB72GP ProSense

De AEG T6DB72GP ProSense droger biedt snelle, energie-efficiënte droogresultaten en is gebruiksvriendelijk.

De best geteste wasdroger voor 2 personen of een stel van 2024 is de AEG T6DB72GP ProSense. De AEG T6DB72GP ProSense droger is een efficiënte keuze voor je huishouden, met een ProSense beladingsensor die de droogtijd aanpast aan de hoeveelheid wasgoed, wat energie en tijd bespaart. Het apparaat is gemakkelijk te installeren en past zelfs in kleinere ruimtes door zijn geringe diepte.

Met een maximale droogtijd van 129 minuten biedt het toestel snelle droogresultaten en heeft het een reeks veelzijdige droogprogramma's voor verschillende stoffen en behoeften. Het design is stijlvol en het toestel heeft een groot vulgewicht van 7 kilo.

Er zijn echter ook nadelen, zoals het B-energielabel, wat minder energiezuinig is dan andere modellen. Het ontbreken van een zelfreinigende condensor vereist regelmatig onderhoud, en een condensafvoerslang is niet inbegrepen en moet apart worden aangeschaft. Gebruikerservaringen benadrukken de eenvoudige bediening en het stille gebruik, maar wijzen ook op de energie-efficiëntie en het ontbreken van de afvoerslang als minpunten.
2

Beko KC720301BX1

De Beko KC720301BX1 is een efficiënte condensdroger met snelle programma's en kinderslot.

De Beko KC720301BX1 is een condensdroger die uitblinkt in snelle droogtijd en veelzijdigheid, ideaal voor kleine wasbeurten. Met een droogtijd van maximaal 121 minuten en een 'snelle' snelheidsklasse, is deze droger bijzonder handig voor wie snel kleding wil drogen. Het toestel heeft een middelzware bouwkwaliteit, wat een langere levensduur belooft dan een basisdroger. Bovendien zorgt het kinderslot voor extra veiligheid in huishoudens met kleine kinderen.

Er is een breed scala aan droogprogramma's beschikbaar, waardoor je voor elk type kleding een geschikt programma hebt. De timerfunctie biedt de mogelijkheid om de droogtijd zelf te bepalen, wat flexibiliteit verhoogt. Echter, er zijn ook nadelen. Zo heeft de droger geen waterafvoer, waardoor het condensreservoir handmatig geleegd moet worden. Het apparaat is minder energiezuinig met een B-energielabel en heeft geen zelfreinigende condensor, wat extra onderhoud kan vereisen.

Gebruikerservaringen tonen aan dat men tevreden is over de snelheid en programmakeuze. Toch zijn er ook kritische geluiden over het handmatig legen van het condensreservoir en de energie-efficiëntie. Met een vulgewicht van 7kg is de Beko KC720301BX1 vooral geschikt voor kleinere huishoudens. Ondanks de genoemde nadelen, blijkt de droger over het algemeen een populaire keuze te zijn voor wie een snelle en efficiënte droogoplossing zoekt.
3

Samsung DV70TA000TE

De Samsung DV70TA000TE droger biedt efficiëntie en gemak met zijn OptimalDry systeem.

De Samsung DV70TA000TE droger is een energiezuinige keuze met een A++ label, wat je tot €1300 kan besparen op energiekosten. Het apparaat heeft het OptimalDry systeem voor efficiënt drogen en een directe waterafvoer optie, wat het handmatig legen van het condensatiereservoir overbodig maakt. Met 14 droogprogramma's is het geschikt voor diverse soorten wasgoed en het vulgewicht van 7 kg is ideaal voor een klein huishouden.

Echter, de droger heeft geen koolborstelloze motor, wat kan leiden tot meer geluid en snellere slijtage. Het mist ook een zelfreinigende condensor, wat extra onderhoud vereist. Met een diepte van 65 cm kan het plaatsen in kleinere ruimtes een uitdaging zijn. Gebruikerservaringen zijn overwegend positief, met lof voor de gebruiksvriendelijkheid en droogcapaciteit, maar er is kritiek op de langere droogtijden vanwege de energiezuinigheid. Het geluidsniveau van de droger is vergelijkbaar met dat van een normaal gesprek.

Belangrijke kenmerken van de Samsung DV70TA000TE zijn de energiezuinigheid, het OptimalDry systeem en de eenvoudige waterafvoer. Het vulgewicht van 7 kg is toereikend voor de meeste kleine huishoudens.

Vulgewicht van een wasdroger voor 2 personen of een stel

Voor een huishouden van twee personen, werkt een wasdroger met een vulgewicht van 7 kg het beste. Het vulgewicht van een wasdroger geeft aan hoeveel kilo wasgoed er per droogbeurt in de trommel past. Je wilt liever niet dat je wasdroger te groot is, want dan moet je wasgoed opsparen, of met een half-lege trommel drogen – en dat kost onnodig veel energie. Door voor een wasdroger te kiezen met het juiste vulgewicht voor jouw huishouden, blijft het drogen van je wasgoed zo prettig en energiezuinig mogelijk.

Vulgewicht per huishouden

Als je een nieuwe wasdroger koopt, moet je altijd als eerst naar het vulgewicht kijken. Het vulgewicht van een wasdroger bepaalt namelijk of de wasdroger geschikt is voor de grootte van jouw huishouden of niet. Als je met z’n tweeën woont, heb je uiteraard geen hele grote wasdroger nodig. Hieronder lees je welk vulgewicht past bij welk soort huishouden.

  • Een wasdroger met 7 kg vulgewicht is geschikt voor een huishouden met 1 of 2 personen
  • Een wasdroger met 8 kg vulgewicht is geschikt voor een huishouden met 3 of 4 personen
  • Een wasdroger met 9 kg vulgewicht is geschikt voor een huishouden met 5 personen of meer.

Uitzonderingen

Maar hier hebben we een aantal uitzonderingen op:

  • Ga je binnenkort samenwonen of verwacht je een kindje? Dan kun je het beste anticiperen op die gezinsuitbreiding en een grotere wasdroger kopen.
  • Was je veel, bijvoorbeeld in verband met allergieën of omdat je veel sport? Dan kan het handig zijn om toch een iets grotere wasdroger aan te schaffen dan hierboven staat vermeld.
  • Heb je een wasmachine met meer vulgewicht, en wil je al je wasgoed in de droger stoppen? Kies dan voor een wasdroger met minimaal hetzelfde vulgewicht als je wasmachine. Zo weet je zeker dat al je natte, schone wasgoed altijd in de droger past.

Alternatieven voor een wasdroger voor 2 personen of een stel

Wie wil er nou geen ruimte besparen? Als je met z’n tweeën woont – bijvoorbeeld als stel, huisgenoten of familieleden – heb je wellicht niet alle ruimte van de wereld. Wasmachines en drogers zijn grote apparaten die veel plek in beslag nemen. Maar er is ook een alternatief! Heb je wel eens nagedacht over het aanschaffen van een wasdroogcombinatie?

Wasdroogcombinatie

Als je graag ruimte wilt besparen in huis, kun je je orienteren op kleine drogers en wasmachines, maar die nemen alsnog veel ruimte in beslag. Met een wasdroogcombinatie haal je maar één apparaat in huis in plaats van twee, én je kunt er zowel mee wassen als mee drogen. Daarnaast heeft een wasdroogcombinatie nog een aantal pluspunten, we nemen ze graag met je door!

  • Bespaar ruimte: deze is simpel, je haalt 1 apparaat in huis in plaats van 2. Wasmachines en drogers nemen veel plek in beslag, en een wasdroogcombinatie bespaart je de helft.
  • Meer gemak en tijd besparen: bij een wasdroogcombinatie hoef je je natte wasgoed niet van de wasmachine over te plaatsen naar de wasdroger. Dit maakt wassen en drogen een stuk makkelijker, en het bespaart je tijd.
  • Vaak goedkoper: In de meeste gevallen is het goedkoper om een wasdroogcombinatie aan te schaffen, dan een wasmachine én een wasdroger. Je kunt namelijk al een wasdroogcombinatie kopen vanaf 550,-.

Wat moet je weten van een wasdroger voor 2 personen of een stel

Voor een kleiner huishouden met maximaal 2 personen raden we een wasdroger aan met 7 kg vulgewicht. Dit zijn kleinere wasdrogers, waardoor je geen wasgoed op hoeft te sparen om de trommel vol te krijgen. Ook zal het niet snel voorkomen dat je met een halflege trommel draait, omdat de grootte van deze wasdroger gemaakt zijn voor huishoudens van 1 of 2 personen. Heb je een wasmachine met meer vulgewicht en ben je van plan al je wasgoed in de droger te stoppen? Dan kun je het beste een wasdroger kopen met hetzelfde vulgewicht als je wasmachine.