Beste grote wasdroger

Wat is een grote wasdroger?

Een grote wasdroger is een wasdroger met een vulgewicht van minimaal 9 kg. Door dit hoge vulgewicht wordt de trommel, en dus ook de wasdroger, groter. Een grote wasdroger is geschikt voor een huishouden met 5 of meer personen.

Bekijk onze unieke top 3 met de beste grote wasdrogers van 2024.

Beste grote wasdroger van 2024

1

Bosch WTU87675NL

2

Samsung DV80TA220AE

3

AEG T6DB72GP ProSense

Laatste update 28 februari 2024

Beste grote wasdroger van 2024

1

Bosch WTU87675NL

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A+++
Geluidsniveau: 64 dB
Bekijk review
2

Samsung DV80TA220AE

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A+++
Geluidsniveau: 65 dB
Bekijk review
3

AEG T6DB72GP ProSense

Type Droger: Condensdroger
Vulgewicht: 7 kg
Energieklasse: B
Geluidsniveau: 66 dB
Bekijk review
1

Bosch WTU87675NL

De Bosch WTU87675NL is een energiezuinige droger met handige SelfCleaning Condenser.

De best geteste grote wasdroger van 2024 is de Bosch WTU87675NL. De Bosch WTU87675NL is een energiezuinige droger met een vulgewicht van 8 kg, ideaal voor kleine tot middelgrote huishoudens. Het apparaat is ontworpen om zowel je ecologische voetafdruk als je energierekening laag te houden, met een energielabel van A+++. De droger heeft een SelfCleaning Condenser, wat onderhoud vermindert en energiezuinigheid waarborgt.

Voor mensen met allergieën biedt de droger een AllergiePlus-functie, die extra goed allergenen uit wasgoed verwijdert. Een andere handige functie is de aansluiting op de waterafvoer, wat het legen van het condensreservoir overbodig maakt. Bovendien kun je de droger op afstand bedienen, wat extra gemak biedt.

Echter, het apparaat heeft ook nadelen, zoals het ontbreken van een stoomfunctie en een meegeleverde wolmand. Het geluidsniveau van 64 dB kan voor sommige mensen te hoog zijn. Gebruikerservaringen tonen aan dat de droger wordt geprezen om zijn bouwkwaliteit en efficiënte droogprestaties, terwijl de afwezigheid van een wolmand een veelgehoorde klacht is.
2

Samsung DV80TA220AE

Deze warmtepompdroger is energiezuinig, ruim en werkt opvallend stil.

De Samsung DV80TA220AE is een warmtepompdroger die bekend staat om zijn energiezuinigheid, ruimte en stille werking. Met een A+++ energielabel en OptimalDry technologie is deze droger ontworpen om energie te besparen, wat kan leiden tot een besparing van €1545 over de levensduur van het apparaat.

De droger heeft een vulgewicht van 8 kg, wat voldoende is voor grote hoeveelheden wasgoed, ideaal voor gezinnen. Gebruikerservaringen benadrukken de stilheid van het apparaat, met een geluidsniveau van maximaal 65 dB, waardoor het ook 's nachts gebruikt kan worden. Het gebruiksgemak wordt verder versterkt door de mogelijkheid om de droger aan te sluiten op de waterafvoer, waardoor het legen van het condenswaterreservoir overbodig wordt.

Er zijn echter ook nadelen. De condensor is niet zelfreinigend, wat betekent dat er onderhoud nodig is. Daarnaast hebben warmtepompdrogers een langere droogtijd dan condensdrogers, wat sommige gebruikers als een minpunt kunnen ervaren. Ondanks dat de prijs in verhouding staat tot de kwaliteit en functies, kan het voor sommige mensen toch als duur worden beschouwd.

Gebruikers prijzen de droger voor zijn superstille werking en goede droogresultaten, en merken op dat het apparaat minder warmte uitstoot dan een conventionele condensdroger. Hoewel de droogtijd langer is dan bij sommige oudere modellen, is dit een bekend kenmerk van warmtepompdrogers. Als je op zoek bent naar een efficiënte en stille droger, is de Samsung DV80TA220AE een sterke kandidaat.
3

AEG T6DB72GP ProSense

De AEG T6DB72GP ProSense droger biedt snelle, energie-efficiënte droogresultaten en is gebruiksvriendelijk.

De AEG T6DB72GP ProSense droger is een efficiënte keuze voor je huishouden, met een ProSense beladingsensor die de droogtijd aanpast aan de hoeveelheid wasgoed, wat energie en tijd bespaart. Het apparaat is gemakkelijk te installeren en past zelfs in kleinere ruimtes door zijn geringe diepte.

Met een maximale droogtijd van 129 minuten biedt het toestel snelle droogresultaten en heeft het een reeks veelzijdige droogprogramma's voor verschillende stoffen en behoeften. Het design is stijlvol en het toestel heeft een groot vulgewicht van 7 kilo.

Er zijn echter ook nadelen, zoals het B-energielabel, wat minder energiezuinig is dan andere modellen. Het ontbreken van een zelfreinigende condensor vereist regelmatig onderhoud, en een condensafvoerslang is niet inbegrepen en moet apart worden aangeschaft. Gebruikerservaringen benadrukken de eenvoudige bediening en het stille gebruik, maar wijzen ook op de energie-efficiëntie en het ontbreken van de afvoerslang als minpunten.

Vulgewicht van een grote wasdroger

Grote wasdrogers beschikken over een vulgewicht van 9 kg. Dat betekent dat er per droogbeurt ruimte is voor 9 kilo wasgoed in de trommel. Een vulgewicht van 8 kg komt het meeste voor, maar er zijn ook voldoende wasdrogers te vinden met een vulgewicht van 9 kg.

Bij het kopen van een nieuwe wasdroger, is de hoeveelheid vulgewicht cruciaal. Een te grote of te kleine wasmachine kan namelijk erg frustrerend zijn en het verbruikt onnodig veel energie. In een grote wasdroger past met gemak al het wasgoed van een huishouden van 5 of meer personen.

Vulgewicht per huishouden

Hoe groot jouw ideale wasdroger is, wordt voornamelijk bepaald door de grootte van je huishouden. Het is vanzelfsprekend dat grote gezinnen, grote wasdrogers nodig hebben. Hieronder vind je onze richtlijnen voor vulgewicht per aantal personen in een huishouden.

  • Een wasdroger met 7 kg vulgewicht is geschikt voor een huishouden met 1 of 2 personen
  • Een wasdroger met 8 kg vulgewicht is geschikt voor een huishouden met 3 of 4 personen
  • Een wasdroger met 9 kg vulgewicht is geschikt voor een huishouden met 5 personen of meer.

Uitzonderingen

Maar hier hebben we een aantal uitzonderingen op:

  • Ga je binnenkort samenwonen of verwacht je een kindje? Dan kun je het beste anticiperen op die gezinsuitbreiding en een grotere wasdroger kopen.
  • Was je veel, bijvoorbeeld in verband met allergieën of omdat je veel sport? Dan kan het handig zijn om toch een iets grotere wasdroger aan te schaffen dan hierboven staat vermeld.
  • Heb je een wasmachine met meer vulgewicht, en wil je al je wasgoed in de droger stoppen? Kies dan voor een wasdroger met minimaal hetzelfde vulgewicht als je wasmachine. Zo weet je zeker dat al je natte, schone wasgoed altijd in de droger past.

Wat moet je weten van een grote wasdroger

De grootste wasdrogers op de markt hebben doorgaans een capaciteit van 9 kilogram. Deze modellen kunnen grote hoeveelheden kleding, handdoeken, en beddengoed verwerken en zijn ideaal voor huishoudens met veel wasgoed. Sommige fabrikanten bieden mogelijk wasdrogers met een iets grotere capaciteit, maar over het algemeen zijn de modellen met een capaciteit van 9 kilogram de grootste op de markt.