Veelgestelde vragen

Droogt je wasdroogcombinatie niet goed

Heb je gemerkt dat je wasdroogcombinatie niet naar behoren droogt? Dit veelvoorkomende probleem kan verschillende oorzaken hebben die het waard zijn om te onderzoeken. Een niet goed werkende wasdroogcombinatie kan frustrerend zijn, maar gelukkig zijn er verschillende mogelijke oplossingen. Hieronder bespreken we enkele potentiële oorzaken en de bijbehorende oplossingen om je te helpen weer optimaal van je apparaat te profiteren.

 • Filterprobleem
  Een van de eerste dingen om te controleren is het pluizenfilter van je wasdroogcombinatie. Als dit verstopt is met pluis, kan het de luchtstroom belemmeren, wat resulteert in onvoldoende droging van je kleding. Regelmatige reiniging van het filter is essentieel om dit probleem te voorkomen.
 • Overbelading
  Overbelading van de trommel is een andere mogelijke oorzaak van slechte droogresultaten. Door te veel kleding in de wasdroogcombinatie te plaatsen, kan de warme lucht niet effectief circuleren, waardoor de droging wordt belemmerd. Het is aan te raden om minder kleding per keer te drogen, zodat de warme lucht de kleding beter kan bereiken.
 • Verwarmingselement
  Een defect verwarmingselement kan ook een boosdoener zijn. Als dit onderdeel niet naar behoren functioneert, kan de machine mogelijk niet de benodigde warmte genereren om je kleding goed te drogen. Het is verstandig om het verwarmingselement door een professional te laten controleren en indien nodig te laten vervangen.
 • Sensorproblemen:
  Moderne wasdroogcombinaties zijn uitgerust met sensoren die de vochtigheidsgraad in de trommel meten. Wanneer deze sensoren niet goed werken, kan de machine mogelijk ten onrechte denken dat je kleding al droog is. Het is raadzaam om een professional deze sensoren te laten controleren als je vermoedt dat dit het probleem is.
 • Luchtkanalen
  Soms kunnen de luchtkanalen van de wasdroogcombinatie verstopt raken, wat de efficiëntie van het drogen aanzienlijk kan verminderen. In dit geval kan het noodzakelijk zijn om de luchtkanalen professioneel te laten reinigen.
 • Programmakeuze 
  Zorg er altijd voor dat je het juiste droogprogramma selecteert dat geschikt is voor het type kleding dat je wilt drogen. Verschillende stoffen vereisen specifieke drooginstellingen om het beste resultaat te behalen.
 • Ouderdom van het apparaat 
  Als je wasdroogcombinatie aanzienlijk oud is, kunnen sommige onderdelen aan vervanging toe zijn of kan het apparaat als geheel minder efficiënt functioneren. In dat geval kan overwegen om een nieuwe machine aan te schaffen een verstandige investering zijn.


Door deze aspecten zorgvuldig te overwegen en waar nodig aan te passen, kun je het droogprobleem van je wasdroogcombinatie waarschijnlijk oplossen. Mocht je echter nog steeds problemen ondervinden, kan het verstandig zijn om contact op te nemen met een professionele monteur om het apparaat grondig te laten onderzoeken en eventueel repareren.

Narrow washer dryer combo washer dryer combo and small family

De beste wasdroogcombinaties van 2024

1

LG GD3M108N3 Direct Drive – 8/5 kg

Bekijk review
2

Samsung WD80T654ABH/S2 AddWash – 8/5 kg

Bekijk review
3

Miele WTD 163 WCS – 8/5 kg

Bekijk review