Veelgestelde vragen

Het bedienen van je wasmachinekraan: een handleiding

Het bedienen van de kraan van je wasmachine kan soms verwarrend zijn. Of je nu een nieuwe wasmachine hebt of simpelweg niet zeker weet hoe je de kraan precies moet gebruiken, deze gids helpt je op weg. Hierin worden je vragen beantwoord over het dicht- en opendraaien van de kraan van je wasmachine, zodat je dit zonder zorgen kunt doen. Lees verder om te ontdekken hoe je de kraan correct kunt bedienen voor jouw wasmachine.
Inhoudsopgave

Naar welke kant moet ik de kraan van de wasmachine dichtdraaien?

Het dichtdraaien van de kraan van je wasmachine is een belangrijke stap om lekken en verspilling van water te voorkomen. In de meeste gevallen draai je de kraan met de klok mee om deze dicht te draaien. Dit is de standaardrichting voor de meeste kranen. Echter, het kan variëren afhankelijk van het specifieke model en merk van je wasmachine of kraan. Raadpleeg de handleiding van jouw wasmachine of controleer de markeringen op de kraan om er zeker van te zijn dat je het correct doet. Als je nog steeds onzeker bent, kun je altijd een loodgieter of een andere professional raadplegen om je te begeleiden.
Washing machine 1 person washing machine in the room

Hoe ver moet ik de kraan opendraaien voor de wasmachine?

Het correct opendraaien van de kraan voor je wasmachine is essentieel voor een goede werking. Over het algemeen moet je de kraan volledig opendraaien, wat betekent dat je deze tegen de klok in draait totdat je weerstand voelt. Dit zorgt ervoor dat er voldoende waterdruk is voor de wasmachine om goed te functioneren. Echter, nadat je de kraan helemaal hebt opengedraaid, is het aan te raden deze een kwartslag terug te draaien. Dit voorkomt dat de kraan vast komt te zitten, wat kan gebeuren als een kraan voor langere tijd in de maximale open positie blijft staan.

In sommige gevallen, vooral bij oudere kranen of specifieke modellen, kan het nodig zijn de kraan slechts gedeeltelijk open te draaien. Raadpleeg de handleiding van jouw wasmachine of de specificaties van de kraan om de juiste positie te vinden.

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
2

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 68 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review