Veelgestelde vragen

Het gebruik van de stoomfunctie in verschillende wasmachinemerken

Je bent misschien bekend met de verschillende functies die wasmachines bieden, maar een functie die steeds populairder wordt, is de stoomfunctie. Deze functie helpt om kleding grondig te reinigen, te desinfecteren en zelfs kreukels te verminderen. Hoewel de stoomfunctie op verschillende modellen en merken kan variëren, is het algemene gebruik ervan vrij gelijkaardig. In deze gids bespreken we hoe je de stoomfunctie op drie populaire merken wasmachines kunt gebruiken: AEG, Haier en LG. We beginnen met de uitleg over de AEG wasmachine, gevolgd door de Haier wasmachine, en sluiten af met de LG wasmachine.

Inhoudsopgave

Hoe werkt de stoomfunctie van een AEG wasmachine?

Als je een AEG wasmachine hebt, is het gebruik van de stoomfunctie vrij eenvoudig. Eerst moet je ervoor zorgen dat jouw wasmachine gevuld is met wasgoed, maar niet te vol. De stoom moet ruimte hebben om te kunnen circuleren.

Kies vervolgens het geschikte wasprogramma voor je kleding. Je kunt nu de stoomoptie selecteren. In de meeste AEG wasmachines vind je hiervoor een aparte knop die je kunt indrukken. De wasmachine zal het reguliere wasprogramma doorlopen en aan het einde van de cyclus wordt de stoomfunctie geactiveerd.

Het is belangrijk op te merken dat de stoomfunctie niet bij alle soorten stoffen gebruikt kan worden. Het is ideaal voor kledingstukken van katoen of gemengde vezels. Controleer altijd de wasvoorschriften van je kleding om te voorkomen dat je delicate stoffen beschadigt.

De stoomfunctie van AEG verwijdert niet alleen vlekken grondiger, maar zorgt er ook voor dat je kleding minder gekreukt uit de wasmachine komt. Dit maakt het strijken eenvoudiger en in sommige gevallen zelfs overbodig.

Washer dryer combo with steam function drum with clothes

Hoe werkt de stoomfunctie van de Haier wasmachine?

Haier wasmachines hebben een iets andere benadering van de stoomfunctie. Bij Haier wasmachines kan de stoomfunctie op twee manieren worden gebruikt: voorafgaand aan de wascyclus of na de wascyclus.

Voorafgaand aan de wascyclus kan de stoomfunctie worden gebruikt om hardnekkige vlekken en vuil voor te behandelen. Als je kiest voor stoom voorafgaand aan de wascyclus, voeg je je kleding en wasmiddel toe, selecteer je het gewenste wasprogramma en druk je op de knop stoom voorbehandeling’. De wasmachine zal dan stoom in de trommel blazen voordat de normale wascyclus begint.

Na de wascyclus kan de stoomfunctie worden gebruikt om kleding te verzachten en kreuken te verminderen. Als je voor deze optie kiest, voer je de wascyclus zoals normaal uit en selecteer je aan het einde de stoomfunctie. De wasmachine zal dan stoom in de trommel blazen om je kleding zacht en kreukvrij te maken.

Bij de Haier wasmachines heb je ook de mogelijkheid om de stoomfunctie te gebruiken zonder een wascyclus te doen. Dit is handig voor het opfrissen of ontkreuken van kledingstukken die niet vuil zijn, maar misschien wel een beetje zijn gekreukt of muf ruiken.

Net zoals bij de AEG wasmachine, moet je bij de Haier wasmachine ook altijd de wasvoorschriften van je kleding controleren om te voorkomen dat je delicate stoffen beschadigt met de stoomfunctie.

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
2

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 68 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review

Hoe werkt de stoomfunctie van de LG wasmachine?

De LG wasmachines onderscheiden zich door hun geavanceerde TrueSteam technologie. Deze technologie maakt gebruik van echte stoom om kleding diep te reinigen en te ontkreuken.

Bij het gebruik van de stoomfunctie in een LG wasmachine, heb je de keuze uit verschillende stoomprogramma’s. Zo zijn er speciale stoomprogramma’s voor allergieverlichting, babykleding en zelfs voor het opfrissen van kleding. Deze programma’s zijn ontworpen om aan verschillende wasbehoeften te voldoen.

Als je een van de stoomprogramma’s selecteert, zorgt de wasmachine ervoor dat de stoom onder hoge druk in de trommel wordt ingebracht. Dit zorgt voor een diepe reiniging die verder gaat dan wat gewoon water kan doen. De stoom dringt diep door in de vezels van de stof om vuil en allergenen te verwijderen.

Een van de unieke eigenschappen van de LG wasmachine is de stoom-opfrisfunctie. Deze functie is perfect voor kledingstukken die niet echt vuil zijn, maar wel een opfrisbeurt kunnen gebruiken. Met de stoom-opfrisfunctie kun je in een korte tijd je kleding weer fris laten ruiken en er kreukvrij uit laten zien.

Net zoals bij de andere merken, is het belangrijk dat je de wasvoorschriften van je kleding controleert voordat je de stoomfunctie gebruikt, om te zorgen dat je je kleding niet beschadigt.