Veelgestelde vragen

Het resetten van je wasmachine: een stap-voor-stap gids

Het resetten van je wasmachine kan soms noodzakelijk zijn als je technische problemen ondervindt. Of je nu een Beko, Bosch of Whirlpool wasmachine hebt, het is een relatief eenvoudig proces dat je thuis kunt uitvoeren zonder de hulp van een professional. Deze FAQ-sectie is ontworpen om je te helpen begrijpen hoe je jouw wasmachine kunt resetten en omvat specifieke instructies voor verschillende merken. Lees verder om te leren hoe je dit zelf kunt doen, stap voor stap.
Inhoudsopgave

Hoe reset je een wasmachine?

Het resetten van een wasmachine kan variëren afhankelijk van het merk en model, maar hier is een algemene methode die je kunt proberen:

Schakel de wasmachine uit: zorg ervoor dat de wasmachine uitgeschakeld is.

Trek de stekker uit: haal de stekker van de wasmachine uit het stopcontact en laat het zo voor ongeveer een minuut.

Steek de stekker terug: sluit het apparaat weer aan en draai de knop naar een willekeurig wasprogramma, maar zet de wasmachine nog niet aan.

Druk op de start-/pauzeknop: druk op de start-/pauzeknop of houd deze ingedrukt voor een aantal seconden (meestal rond de 5 seconden) tot je een signaal hoort, afhankelijk van je wasmachine.

Schakel de wasmachine uit en terug aan: draai de knop vervolgens naar “uit” en dan terug naar het gewenste wasprogramma.

Start de wasmachine: nu zou je de wasmachine normaal kunnen starten.

Let op: dit is een algemene benadering en kan niet voor alle wasmachines werken. Raadpleeg altijd de handleiding van je wasmachine of de website van de fabrikant voor model-specifieke instructies.

Energy efficient washer dryer combo control panel

Hoe kan ik een Beko wasmachine resetten?

Het resetten van een Beko wasmachine is vrij eenvoudig en vereist meestal een paar eenvoudige stappen. Hier is hoe je het kunt doen:

Schakel de wasmachine uit: zorg ervoor dat de wasmachine is uitgeschakeld en niet in een actieve cyclus zit.

Haal de stekker uit het stopcontact: haal de stekker van de wasmachine uit het stopcontact en laat het apparaat minstens een minuut rusten.

Steek de stekker terug: steek de stekker weer in het stopcontact.

Houd de knoppen ingedrukt: houd de “Start/Pauze” en “Aan/Uit” knoppen tegelijkertijd ingedrukt voor ongeveer 3-5 seconden totdat je een geluidssignaal hoort.

Laat de knoppen los en zet de knop op ‘uit’: zodra het signaal klinkt, laat de knoppen los en draai de programmakeuzeknop naar “uit”.

Kies het gewenste wasprogramma: wacht even en draai vervolgens de programmakeuzeknop naar het gewenste wasprogramma.

Deze stappen zouden je Beko wasmachine moeten resetten. Als je problemen blijft ondervinden, is het raadzaam om contact op te nemen met de klantenservice van Beko of een professionele technicus.

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
2

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 68 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review

Hoe kan ik mijn Bosch wasmachine resetten?

Als je een Bosch wasmachine hebt en je moet deze resetten, volg dan deze stappen:

Schakel de wasmachine uit en zorg dat deze niet actief is: zorg ervoor dat de wasmachine uitgeschakeld is en dat het apparaat niet in een actieve cyclus zit.

Haal de stekker uit het stopcontact en wacht: haal de stekker uit het stopcontact en wacht minstens een minuut.

Steek de stekker weer in het stopcontact: zorg ervoor dat de stekker goed is aangesloten om een goede stroomtoevoer naar de wasmachine te garanderen.

Draai de programmakeuzeknop naar “6 uur” positie: zoek op de bedieningsinterface van je Bosch wasmachine naar de programmakeuzeknop. Draai deze knop naar de positie die overeenkomt met de “6 uur” markering. Dit is meestal een duidelijk aangegeven stand op de knop. Hiermee bereid je de wasmachine voor op de resetprocedure.

Houd de knoppen ingedrukt: houd de “Aan/Uit” en “Start/Pauze” knoppen tegelijkertijd ingedrukt voor ongeveer 5 seconden.

Luister naar het geluidssignaal: als het goed is, hoor je een geluidssignaal, wat betekent dat de wasmachine is gereset.

Draai de programmakeuzeknop naar “uit” en selecteer een nieuw programma: draai de programmakeuzeknop naar “uit” en daarna weer naar het gewenste wasprogramma.

Let op: dit is een algemene procedure en kan variëren afhankelijk van het specifieke model van je Bosch wasmachine. Als je problemen blijft ondervinden na het resetten, raadpleeg dan de handleiding van je apparaat of neem contact op met de klantenservice van Bosch

Hoe kan ik een Whirlpool wasmachine resetten?

Het proces voor het resetten van een Whirlpool wasmachine kan enigszins variëren, afhankelijk van het model, maar over het algemeen kun je de volgende stappen volgen:

Schakel de wasmachine uit en controleer de cyclus: zorg ervoor dat de wasmachine volledig is uitgeschakeld en dat er geen actieve wascyclus draait. Dit is belangrijk om de reset op een veilige manier uit te voeren.

Haal de stekker uit het stopcontact en wacht: haal de stekker uit het stopcontact. Laat de machine voor ten minste een minuut losgekoppeld. Dit geeft de elektronica de tijd om te resetten.

Steek de stekker weer in het stopcontact: steek de stekker stevig terug in het stopcontact. Zorg ervoor dat deze goed vastzit en dat er een goede stroomtoevoer is.

Draai de programmakeuzeknop naar “uit”: draai de programmakeuzeknop naar de “uit” positie. Dit zorgt ervoor dat de wasmachine in een neutrale stand staat voordat je de reset uitvoert.

Houd de “Start” knop ingedrukt: houd de “Start” knop ingedrukt voor ongeveer 5 seconden. Dit is een cruciale stap om de resetprocedure te activeren.

Luister naar het geluidssignaal: als de reset succesvol is, hoor je een geluidssignaal. Dit is een indicatie dat de wasmachine succesvol is gereset.

Selecteer een nieuw wasprogramma: draai de programmakeuzeknop naar het gewenste wasprogramma om de wasmachine weer normaal te laten functioneren.

Let op: Als je na het resetten nog steeds problemen ervaart, raadpleeg dan de handleiding van je specifieke Whirlpool wasmachine of neem contact op met de klantenservice van Whirlpool voor verdere assistentie.