Veelgestelde vragen

Waarom stopt mijn wasmachine tijdens het programma

Er zijn kunnen verschillende oorzaken zijn waarom je wasmachine tijdens een programma kan stoppen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende:

  1. Een veelvoorkomend probleem kan zijn dat de deur van je wasmachine niet goed gesloten is. De meeste wasmachines hebben een veiligheidsmechanisme dat voorkomt dat ze werken als de deur open is, of zelfs als de wasmachine denkt dat de deur open is. Controleer of de deur goed gesloten is. Als dit het geval is, maar de machine stopt nog steeds, dan is er mogelijk een probleem met de deurschakelaar of het slot.
  2. Een andere reden kan een onbalans in de lading zijn. Wanneer je wasgoed niet gelijkmatig in de trommel is verdeeld, kan de wasmachine trillen en stoppen om schade aan de machine of je kleding te voorkomen. Probeer je kledingstukken gelijkmatig te verdelen en zorg ervoor dat je de machine niet te vol laadt.
  3. Ook kunnen problemen met de watertoevoer ervoor zorgen dat je wasmachine stopt. Als er niet voldoende water in de machine komt, zal het programma worden onderbroken. Controleer de watertoevoer en de slangen om te zien of er een blokkade of knik is.
  4. Het kan ook zijn dat er een probleem is met de motor van de wasmachine. Als de motor oververhit raakt, zal de machine stoppen om verdere schade te voorkomen. Je moet dan wachten tot de motor is afgekoeld voordat je de wasmachine opnieuw kunt gebruiken.
  5. Ook kan een defect aan de besturingselektronica van de machine ook het probleem zijn. Dit kan variëren van een eenvoudige softwarefout, die kan worden opgelost door de stroom naar de machine uit en weer aan te zetten, tot een complexer hardwareprobleem.
  6. Als je alle bovenstaande zaken hebt gecontroleerd en de machine stopt nog steeds, raad ik je aan om een professionele technicus te raadplegen. Het is belangrijk om te onthouden dat je voorzichtig moet zijn bij het omgaan met elektrische apparaten en dat je ze moet uitschakelen en loskoppelen voordat je probeert problemen op te lossen.
Washing machine spinning clothes in the drum

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T534AAW Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1400 rpm
Bekijk review
2

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review