Veelgestelde vragen

Waarom lekt mijn wasmachine

Waarom lekt je wasmachine? Het lekken van een wasmachine kan door verschillende factoren veroorzaakt worden. Om de oorzaak van een lekkende wasmachine te begrijpen, zullen we enkele van de meest voorkomende factoren bespreken die tot dit probleem kunnen leiden.

Deurafdichting: als de afdichting rond de deur van je wasmachine beschadigd is of slijtage vertoont, kan er water ontsnappen. Controleer deze regelmatig op tekenen van schade en vervang ze indien nodig.

Overbelasting: als je te veel kleding in de wasmachine stopt, kan dit leiden tot lekken. Het overbeladen van de machine kan de balans verstoren en water laten ontsnappen tijdens het wassen. Probeer minder kleding per wasbeurt te wassen om dit te voorkomen.

Slangen en aansluitingen: de slangen en aansluitingen van je wasmachine kunnen na verloop van tijd slijten. Controleer regelmatig op barsten, breuken of losse verbindingen, en vervang ze zo nodig.

Zeepbakje: soms kan het zeepbakje verstopt raken door te veel zeep of wasmiddel. Dit kan leiden tot lekkage. Zorg ervoor dat je de juiste hoeveelheid wasmiddel gebruikt en reinig het zeepbakje regelmatig.

Technische problemen: er kunnen ook interne technische problemen zijn die boven je vaardigheden liggen om te herstellen. In dat geval is het raadzaam een professional te bellen om je wasmachine te inspecteren.

Onjuiste installatie: als je wasmachine onlangs is geïnstalleerd en begint te lekken, kan dit komen door een onjuiste installatie. Zorg ervoor dat alle onderdelen correct zijn aangesloten en dat de machine waterpas staat.

Verouderde onderdelen: net zoals andere huishoudelijke apparaten, kunnen onderdelen van je wasmachine verouderen en falen. Het regelmatig controleren en vervangen van deze onderdelen kan helpen lekken te voorkomen.

Het identificeren van de specifieke oorzaak van het lek in je wasmachine vereist mogelijk wat onderzoek en mogelijk de hulp van een professional. Het regelmatig onderhouden en controleren van je wasmachine kan echter helpen om toekomstige problemen te voorkomen.

Washing machine drain pan water on the floor

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T534AAW Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1400 rpm
Bekijk review
2

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review