Veelgestelde vragen

Hoe stop je een wasmachine

Een wasmachine stoppen is meestal een eenvoudige taak die iedereen kan leren. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

Controleer de cyclus: Begin met het controleren van de fase waarin jouw wasmachine zich bevindt. Kijk naar het display of de indicatielampjes van de machine. Als de wasmachine nog aan het wassen, spoelen of centrifugeren is, bevindt deze zich in de actieve fase van de cyclus.

Stopknop: De meeste wasmachines zijn uitgerust met een knop om de cyclus op elk moment te onderbreken. Deze knop is doorgaans duidelijk gemarkeerd met “Stop” of “Pauze” en bevindt zich op het bedieningspaneel van de machine. Druk erop als je de machine wilt stoppen. Houd er rekening mee dat het enkele seconden kan duren voordat de machine daadwerkelijk stopt, dus wees geduldig.

Deur openen: Na het indrukken van de stopknop, moet je wachten tot de deur van de wasmachine ontgrendeld is voordat je deze kunt openen. Sommige wasmachines hebben een vertraging voordat de deur kan worden geopend, dit is om veiligheidsredenen en om waterlekkage te voorkomen.

Resetten: Als je de wasmachine wilt resetten of als je de wascyclus helemaal wilt stoppen, moet je mogelijk de stroom naar de wasmachine uitschakelen. Dit doe je door de stekker uit het stopcontact te halen of door de stroomonderbreker in jouw huis te gebruiken.

Onthoud dat het altijd belangrijk is om de handleiding van jouw specifieke wasmachine te raadplegen, aangezien de stappen om de wasmachine te stoppen kunnen variëren afhankelijk van het merk en model. Bij twijfel is het altijd het beste om contact op te nemen met een professional.

Deco washer dryer combo washer dryer in the room

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T534AAW Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1400 rpm
Bekijk review
2

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review