Veelgestelde vragen

Waarom centrifugeert de wasmachine niet

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je wasmachine niet centrifugeert. Hieronder bespreken we enkele van de meest voorkomende oorzaken.

Een mogelijk probleem kan zijn dat de wasmachine te vol of te leeg is. Moderne wasmachines hebben een balanssysteem dat de lading detecteert. Als je wasmachine niet gebalanceerd is, kan het zijn dat het centrifugeren niet start om schade aan de machine te voorkomen. Probeer de lading te herschikken of voeg meer was toe als je wasmachine te leeg is.

Een ander vaak voorkomend probleem kan te maken hebben met de motor. Als de motor oververhit raakt, stopt hij mogelijk met werken om zichzelf te beschermen. In dit geval dien je de wasmachine enige tijd uit te laten staan, zodat de motor kan afkoelen voordat je opnieuw probeert te starten.

Als je wasmachine nog steeds niet centrifugeert, kan het probleem liggen bij de deurvergrendeling. Veel wasmachines hebben een veiligheidsmechanisme dat voorkomt dat de machine start als de deur niet correct is vergrendeld. Controleer of de deur goed dicht is en of de vergrendeling goed werkt.

Verder kan het zijn dat er een probleem is met de aandrijfriem. Deze riem verbindt de motor met de trommel en als deze versleten of gebroken is, kan de wasmachine niet centrifugeren. Je moet de achterkant van de wasmachine verwijderen om de riem te inspecteren.

Tenslotte kan het ook een probleem zijn met het bedieningspaneel of de printplaat. Dit is een complexer probleem en het is waarschijnlijk het beste om een professional in te schakelen om het te onderzoeken.

Mocht je na al deze controles nog steeds problemen ondervinden, is het verstandig om contact op te nemen met een vakman. Het is belangrijk om te onthouden dat hoewel sommige problemen zelf op te lossen zijn, andere problemen de expertise van een professional vereisen.

Miele heat pump dryer woman and laundry

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T534AAW Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1400 rpm
Bekijk review
2

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review