Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de wasmachine waterpas zetten

Het is belangrijk dat je wasmachine perfect waterpas staat om onnodige trillingen en bewegingen te voorkomen die de machine kunnen beschadigen of slijtage kunnen versnellen. Hier zijn de stappen die je kunt volgen:

Controleer de ondergrond: zorg ervoor dat de vloer waarop je wasmachine staat stevig en waterpas is. Als de vloer zelf niet waterpas is, kan dit het proces bemoeilijken.

Gebruik een waterpas: plaats een waterpas op de bovenkant van de wasmachine om te zien of het apparaat al waterpas staat. Als dit niet het geval is, moet je aanpassingen maken.

Stel de poten af: de meeste wasmachines hebben verstelbare poten aan de onderkant. Draai deze poten met de hand of met een geschikte sleutel om de wasmachine omhoog of omlaag te brengen tot deze waterpas staat.

Controleer opnieuw met de waterpas: nadat je de poten hebt aangepast, gebruik je de waterpas opnieuw om ervoor te zorgen dat de wasmachine volledig waterpas staat. Herhaal dit proces zo vaak als nodig totdat de wasmachine perfect waterpas staat.

Til de machine voorzichtig op en laat deze zakken: Soms kan het helpen om de wasmachine voorzichtig op te tillen en dan weer neer te zetten, zodat de poten zichzelf kunnen aanpassen. Controleer vervolgens opnieuw met de waterpas.

Doe een testrun: laad de wasmachine met een kleine hoeveelheid wasgoed en laat deze draaien om te kijken of er ongewone trillingen zijn. Als de machine nog steeds beweegt, moet je mogelijk de poten opnieuw aanpassen.

Controleer regelmatig: het is een goed idee om de wasmachine regelmatig te controleren, vooral als je merkt dat deze begint te trillen of te bewegen tijdens het gebruik.

Door deze stappen zorgvuldig te volgen, kun je jouw wasmachine waterpas zetten en zo een langere levensduur en betere prestaties garanderen.

GE washing machine washing machine in the room

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T534AAW Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1400 rpm
Bekijk review
2

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review