Veelgestelde vragen

Hoe krijg je hondenharen uit de wasmachine

Hondenharen verwijderen uit de wasmachine kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste stappen en geduld is het goed te doen. Volg deze eenvoudige stappen om je wasmachine vrij te maken van hondenharen:

Leeg de wasmachine: haal al je kledingstukken uit de wasmachine en schud ze goed uit. Dit helpt om losse haren te verwijderen die nog op de kleding vastzitten.

Reinig de wastrommel: neem een vochtige doek en veeg de binnenkant van de wastrommel schoon. Verzamel zoveel mogelijk haren als je kunt. Het kan handig zijn om de doek in pluisjes te wikkelen of een rubberen handschoen te gebruiken om de haren gemakkelijker op te nemen.

Draai het heetste programma: zet de wasmachine op de hoogste temperatuur en laat hem een volledige cyclus draaien zonder kleding erin. Het hete water helpt om de haren los te maken die vastzitten in de trommel of in de leidingen van de machine. Je kunt ook een speciaal reinigingsmiddel voor wasmachines toevoegen om hardnekkig vuil en haren te verwijderen.

Controleer de filters en afvoerslang: controleer na de cyclus de filters en de afvoerslang van je wasmachine. Deze kunnen vaak vol zitten met haren en ander vuil. Raadpleeg de handleiding van je machine om te zien hoe je deze onderdelen veilig kunt verwijderen en reinigen.

Herhaal indien nodig: afhankelijk van hoeveel haren er in je wasmachine zitten, moet je deze stappen mogelijk meerdere keren herhalen.

Vergeet niet dat voorkomen beter is dan genezen. Probeer de hoeveelheid hondenharen in je wasmachine te minimaliseren door je hond regelmatig te borstelen en kledingstukken af te schudden voordat je ze in de wasmachine doet. Zo houd je je wasmachine schoon en vrij van hondenharen.

Washing machine maintenance close up of water filter

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T534AAW Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1400 rpm
Bekijk review
2

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review