Veelgestelde vragen

Hoe lang is de garantie op een AEG wasdroger

De garantie op een huishoudelijk apparaat zoals een wasdroger kan variëren afhankelijk van het merk, het model en waar je het product koopt. Echter, in het algemeen, geven fabrikanten meestal een garantie van 1 tot 2 jaar op dit soort apparaten.

AEG, als toonaangevend merk op het gebied van huishoudelijke apparaten, biedt meestal een garantie die de koper beschermt tegen eventuele defecten die kunnen optreden als gevolg van fabricagefouten. Normaal gesproken is de standaardgarantie die AEG biedt op hun wasdrogers 2 jaar. Maar voor sommige specifieke modellen kan AEG een verlengde garantie aanbieden. Het is belangrijk dat je jouw garantiekaart en de aankoopbon bewaart, omdat je deze nodig hebt als je een claim wilt indienen onder de garantie.

Daarnaast is het de moeite waard om te weten dat de garantie meestal niet van toepassing is op schade veroorzaakt door onjuist gebruik, nalatigheid, of normale slijtage. Het is daarom cruciaal om ervoor te zorgen dat je jouw AEG wasdroger correct gebruikt en onderhoudt, zoals aanbevolen in de gebruikershandleiding.

Het is verstandig om de exacte garantievoorwaarden van het model dat je momenteel bezit of van plan bent aan te schaffen, rechtstreeks bij AEG of bij de winkel waar je het apparaat wilt kopen, te raadplegen. Hiermee krijg je een duidelijk overzicht van wat wel en niet gedekt wordt door de garantie, evenals de duur ervan.

AEG heat pump dryer dryer and washer in the light room

De beste wasdrogers van 2024

1

Bosch WTU87675NL

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A+++
Geluidsniveau: 64 dB
Bekijk review
2

AEG T6DB72GP ProSense

Type Droger: Condensdroger
Vulgewicht: 7 kg
Energieklasse: B
Geluidsniveau: 66 dB
Bekijk review
3

AEG T6DBC482 ProSense

Type Droger: Condensdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: B
Geluidsniveau: 65 dB
Bekijk review