Veelgestelde vragen

Is "wasmachine" een woord

“Wasmachine” is een gebruikelijk woord in de Nederlandse taal. Het verwijst naar een apparaat dat wordt gebruikt voor het wassen van kleding en ander textiel. De term wordt in het dagelijks leven vaak gebruikt.

Als je kijkt naar de samenstelling van het woord “wasmachine”, kun je de betekenis ervan gemakkelijk ontleden. Het bestaat uit twee delen: “was”, dat verwijst naar het wassen of schoonmaken van iets, en “machine”, dat verwijst naar een mechanisch apparaat ontworpen om een specifieke taak uit te voeren. Samengevoegd verwijst de term naar een machine die is ontworpen om het wasproces te automatiseren.

Vroeger werd het wassen van kleding met de hand gedaan, wat een zeer tijdrovend en arbeidsintensief proces was. De komst van de wasmachine heeft dit proces aanzienlijk vereenvoudigd, waardoor je meer tijd hebt om andere dingen te doen.

Wasmachines zijn tegenwoordig verkrijgbaar in verschillende modellen en prijsklassen, en ze worden beschouwd als een van de essentiële huishoudelijke apparaten. Of je nu een eenvoudige of een geavanceerde wasmachine hebt, de basisfunctie blijft hetzelfde: het helpt je met het reinigen van jouw kleding.

Washing machine small family woman and daughter in the laudry at home

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T534AAW Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1400 rpm
Bekijk review
2

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review