Hoe los je die vervelende LG wasdroger storingen op? Tips en trucs

LG wasdrogers kunnen te maken krijgen met uiteenlopende problemen zoals waterpompstoringen, oververhitting en deursluitingsissues. Gelukkig zijn er voor de meeste van deze problemen praktische oplossingen en preventietips. Goed onderhoud, zoals het reinigen van filters en controleren van bewegende delen, kan veel issues voorkomen. Voor hardnekkige of terugkerende problemen is het slim om een vakman in te schakelen.
Inhoudsopgave

Algemene typen storingen en hun oorzaken

Iedereen die een wasdroger thuis heeft, weet dat storingen helaas niet altijd te voorkomen zijn. Met een LG wasdroger ben je meestal verzekerd van goede kwaliteit, maar zelfs de beste apparaten zijn niet onfeilbaar. In deze sectie geven we je een overzicht van de meest voorkomende storingen en de oorzaken daarvan. Op die manier krijg je een beter begrip van wat er mis kan gaan, zodat je adequaat kunt handelen als het nodig is.

Een overzicht van veelvoorkomende storingen kan onder meer problemen met de waterpomp, oververhittingsproblemen, issues met de deursluiting en situaties waarin de trommel niet draait, omvatten. De oorzaken kunnen variëren van simpel onderhoud dat over het hoofd is gezien tot slijtage van onderdelen of zelfs productiefouten. Het is belangrijk om te weten wat de meest voorkomende oorzaken zijn, zodat je proactief kunt zijn in het onderhoud en gebruik van je apparaat.

Dryer for 2 people or couple dishwasher in room

De beste wasdrogers van 2024

1

Bosch WTU87675NL

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A+++
Geluidsniveau: 64 dB
Bekijk review
2

Samsung DV80TA220AE

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A+++
Geluidsniveau: 65 dB
Bekijk review
3

AEG T6DBC482 ProSense

Type Droger: Condensdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: B
Geluidsniveau: 65 dB
Bekijk review

Specifieke LG wasdroger storingen

We hebben al een algemeen beeld geschetst van de soorten storingen die je kunt tegenkomen bij wasdrogers. Nu duiken we dieper in op specifieke problemen die je kunt ervaren met LG wasdrogers. Hiermee kun je niet alleen de symptomen herkennen, maar ook begrijpen wat de onderliggende oorzaken kunnen zijn.

Waterpomp storing

Een storing in de waterpomp kan zorgen voor problemen met het afvoeren van water, wat cruciaal is voor het goed functioneren van je wasdroger. Veelvoorkomende oorzaken zijn verstoppingen in de pomp of slijtage van de motor.

Oververhittingsproblemen

Het is niets nieuws dat elektrische apparaten warm kunnen worden, maar als je wasdroger abnormaal heet wordt, is dat een serieus probleem. Tekenen van oververhitting kunnen variëren van een ongewone geur tot het automatisch uitschakelen van het apparaat. De oorzaken kunnen slechte ventilatie of een defecte thermostaat zijn.

Problemen met de deursluiting

Een wasdroger werkt niet als de deur niet goed sluit. Dus als er een probleem is met de deursluiting, is dat een serieuze zaak. Het kan zijn dat de vergrendeling niet goed werkt of dat de sensor defect is. In beide gevallen is het belangrijk om het probleem snel te identificeren en te verhelpen.

Trommel draait niet

Als de trommel niet draait, wordt je was natuurlijk niet droog. Dit kan worden veroorzaakt door verschillende zaken, zoals een versleten riem of een probleem met de motor. Als je merkt dat de trommel niet meer beweegt, is het belangrijk om uit te zoeken wat de oorzaak is, zodat je het probleem snel kunt oplossen.

Oplossingen en tips voor de meest voorkomende storingen

Nu we de verschillende soorten storingen hebben besproken die kunnen optreden bij een LG wasdroger, is het tijd om praktische oplossingen en handige tips te bieden. Met deze informatie kun je veel problemen zelf verhelpen en zelfs toekomstige storingen voorkomen.

Waterpomp storing oplossingen

Mocht je te maken hebben met een waterpompstoring, dan kun je proberen de pomp eerst zelf te ontdoen van eventuele verstoppingen. Als dat het probleem niet verhelpt, kan het zijn dat de pomp of motor aan vervanging toe is. Ter preventie is het goed om regelmatig de afvoer te controleren op mogelijke verstoppingen.

Oververhittingsproblemen oplossingen

Bij oververhitting is het belangrijk om het apparaat direct uit te schakelen en te laten afkoelen. Controleer de ventilatie en maak indien nodig de filters schoon. Om toekomstige oververhitting te voorkomen, zorg ervoor dat de wasdroger in een goed geventileerde ruimte staat en maak regelmatig de filters en uitlaat schoon.

Problemen met de deursluiting oplossingen

Als de deur van de wasdroger niet goed sluit, controleer dan eerst of er geen kledingstukken tussen de deur zitten. Als dat niet het geval is, inspecteer dan de vergrendeling en de sensor. Voor goed onderhoud van de deursluiting is het raadzaam om het mechanisme af en toe schoon te maken en te smeren.

Trommel draait niet oplossingen

Wanneer de trommel niet draait, kan dit komen door een versleten riem of een defecte motor. Controleer eerst de riem en vervang deze indien nodig. Als dat het probleem niet oplost, kan het nodig zijn om een professional in te schakelen. Ter preventie is het handig om regelmatig een controle uit te voeren op de bewegende onderdelen van de wasdroger.

Preventie van LG wasdroger storingen

We hebben het gehad over veelvoorkomende storingen en hun oplossingen, maar zoals het gezegde luidt: voorkomen is beter dan genezen. In dit deel bieden we je enkele onderhoudstips en adviezen om de levensduur van je LG wasdroger te verlengen en het risico op storingen te minimaliseren.

Om te beginnen is regelmatig onderhoud essentieel voor een langere levensduur van je apparaat. Maak de filters en de trommel regelmatig schoon, en let op dat de ventilatie altijd goed is. Voer periodieke controles uit om te zorgen dat alles naar behoren functioneert, zoals het checken van de waterpomp en de deursluiting.

Wanneer je echter merkt dat er herhaaldelijke problemen zijn die je niet zelf kunt oplossen, is het tijd om professionele hulp in te schakelen. Laat je wasdroger bijvoorbeeld eens per jaar grondig controleren door een gekwalificeerde monteur om grotere problemen voor te zijn.

Veelgestelde vragen

Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een probleem met de stroomvoorziening, een waterpompstoring of zelfs oververhitting. Het is raadzaam om eerst de meest voor de hand liggende zaken te controleren, zoals de stekker en de zekering, voordat je dieper graaft naar het eigenlijke probleem.
Je kunt een defecte waterpomp vaak herkennen aan slecht afgevoerd water of ongebruikelijke geluiden. Voor een meer gedetailleerde diagnose kun je de handleiding raadplegen voor een stappenplan om de waterpomp te controleren.
Allereerst, schakel het apparaat direct uit en ontkoppel het van het stroomnet. Laat het volledig afkoelen voordat je het weer inschakelt. Controleer ook de ventilatie en reinig de filters om herhaling te voorkomen.
Vreemde geluiden kunnen een teken zijn van een probleem met de motor, de riem of zelfs een vreemd object in de trommel. Het is het beste om het apparaat te inspecteren en indien nodig een professional te raadplegen.
Het is aan te raden om je wasdroger minstens één keer per jaar te laten inspecteren door een gekwalificeerde monteur. Regelmatig zelf onderhoud uitvoeren, zoals het reinigen van de filters en het controleren van de deursluiting, kan ook helpen om je apparaat in topconditie te houden.