Veelgestelde vragen

Op welke stand moeten schoenen in de wasdroger

Het is belangrijk om te benadrukken dat het niet altijd aanbevolen is om je schoenen in de wasdroger te doen. De hitte van de droger kan het materiaal van je schoenen beschadigen, vooral als ze van leer, suède of bepaalde soorten kunststoffen zijn gemaakt. Daarnaast kan het harde bonzen van de schoenen in de trommel de droger beschadigen. Daarom is het altijd het beste om de zorginstructies van de fabrikant op te volgen, die doorgaans te vinden zijn op een label aan de binnenkant van je schoen.

Mocht je echter schoenen hebben die veilig in de droger kunnen, bijvoorbeeld bepaalde soorten sportschoenen, dan zijn er een paar richtlijnen die je kunt volgen.

Zorg ervoor dat je schoenen zo droog mogelijk zijn voordat je ze in de droger stopt. Dit kun je doen door het overtollige water met een handdoek te verwijderen en eventueel krantenpapier in de schoenen te stoppen om het overige vocht te absorberen.

Wat de instellingen van de droger betreft, kun je het beste de laagst mogelijke hitte-instelling gebruiken om schade aan je schoenen te voorkomen. De meeste drogers hebben een ‘lucht drogen’ of ‘geen hitte’ instelling, dit is de beste optie voor je schoenen.

Er zijn ook speciale droogrekken verkrijgbaar die ontworpen zijn om schoenen in de droger te houden, zodat ze niet rond stuiteren. Als je geen droogrek hebt, kun je overwegen om je schoenen aan de deur van de droger vast te binden met een oude handdoek of een sok om te voorkomen dat ze rondstuiteren en schade veroorzaken.

Kortom, hoewel het mogelijk is om je schoenen in de wasdroger te drogen, is het van belang om voorzichtig te zijn en te verzekeren dat het geschikt is voor het specifieke type en materiaal van je schoenen. Daarnaast dien je altijd de laagste warmte-instelling te gebruiken en ervoor te zorgen dat je schoenen niet rondslingeren in de droger.

Dryer dryer machine

De beste wasdrogers van 2024

1

Bosch WTU87675NL

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A+++
Geluidsniveau: 64 dB
Bekijk review
2

Samsung DV80TA220AE

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A+++
Geluidsniveau: 65 dB
Bekijk review
3

AEG T6DBC482 ProSense

Type Droger: Condensdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: B
Geluidsniveau: 65 dB
Bekijk review