Veelgestelde vragen

Waarom mag polyester niet in de wasdroger

Polyester is een populaire stof die vaak wordt gebruikt in kleding en andere textielproducten vanwege zijn duurzaamheid en flexibiliteit. Echter, net zoals veel andere stoffen, heeft polyester specifieke wasinstructies die gevolgd moeten worden om te zorgen dat het zijn kwaliteit behoudt.

Waarom mag je polyester niet in de wasdroger doen? Het antwoord ligt in de eigenschappen van de stof. Polyester is een synthetische vezel die wordt gemaakt van petroleumproducten. Bij verhitting kunnen deze vezels smelten of krimpen. In de wasdroger wordt de stof aan hoge temperaturen blootgesteld die schade kunnen veroorzaken. Het krimpen van de stof kan ertoe leiden dat jouw kledingstuk niet meer past. Daarnaast kan overmatige hitte de vezels beschadigen, wat kan resulteren in een kledingstuk dat er versleten of verbleekt uitziet.

Bovendien kan de warmte van de droger de vorm van het kledingstuk veranderen, wat vooral problematisch is voor kledingstukken die een specifieke pasvorm hebben, zoals pakken of jurken. Dit kan ook gebeuren bij andere voorwerpen gemaakt van polyester, zoals gordijnen of tafelkleden.

In plaats daarvan is het aanbevolen om polyester kledingstukken te laten drogen aan de lucht. Dit betekent dat je het kledingstuk ophangt of plat legt om te drogen. Dit kan wat langer duren dan het gebruik van een droger, maar het zal helpen om jouw kleding langer mee te laten gaan.

Het is belangrijk om de zorginstructies van jouw kledingstukken te volgen. Hoewel het verleidelijk kan zijn om polyester in de droger te doen voor het gemak, kan dit uiteindelijk leiden tot beschadigde kleding. Het zorgen voor je kleding door ze op de juiste manier te wassen en te drogen, helpt ze om langer mee te gaan en er beter uit te zien.

Dryer fill weight loading clothes

De beste wasdrogers van 2024

1

Bosch WTU87675NL

Type Droger: Warmtepompdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A+++
Geluidsniveau: 64 dB
Bekijk review
2

AEG T6DB72GP ProSense

Type Droger: Condensdroger
Vulgewicht: 7 kg
Energieklasse: B
Geluidsniveau: 66 dB
Bekijk review
3

AEG T6DBC482 ProSense

Type Droger: Condensdroger
Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: B
Geluidsniveau: 65 dB
Bekijk review