Verander je wasmachine's tune: een eenvoudige gids om de eindtoon van je samsung wasmachine te wijzigen

Samsung wasmachines bieden een unieke functie waarmee gebruikers de eindtoon van de wascyclus kunnen personaliseren. Deze aanpassing kan de gebruikerservaring verbeteren en ervoor zorgen dat de was niet in de machine wordt vergeten. Om de toon aan te passen, moeten gebruikers via het menu van de machine navigeren naar ‘geluidsinstellingen’, vervolgens ‘eindtoon’ selecteren, hun favoriete melodie kiezen en hun selectie bevestigen. Gebruikers kunnen de toon zo vaak veranderen als ze willen of zelfs helemaal uitschakelen.
Inhoudsopgave

Wat is de Samsung wasmachine eindtoon

De eindtoon van je Samsung wasmachine is niet zomaar een geluid. Het is eigenlijk een soort vriendelijke herinnering die je laat weten dat jouw wasgoed klaar is om uit de machine gehaald te worden. Net zoals het geluid dat je oven maakt wanneer je taart klaar is, of de piep die je magnetron geeft na het opwarmen van je maaltijd.

Elke keer dat je de laatste draai van het wasprogramma afrondt, speelt de wasmachine een melodietje af. Dit is de zogenaamde ‘eindtoon’. Dit is speciaal ontworpen om aangenaam voor je oren te zijn en toch voldoende luid om je aandacht te trekken, zelfs als je in een andere kamer bent.

Je zou denken dat dit een klein detail is, maar de juiste eindtoon kan het verschil maken tussen op tijd het wasgoed uit de machine halen en het vergeten, waardoor je kleding uren in de wasmachine blijft zitten. En we weten allemaal dat dit niet ideaal is, toch?

En het mooie is dat Samsung, als vooruitstrevende ‘game changer’ in de wasmachine-industrie, de mogelijkheid biedt om de eindtoon van hun wasmachines te personaliseren. Hierdoor kun je een eindtoon kiezen die je prettig vindt en die je zeker niet zal negeren.

Lifespan of a washer dryer combo open door in the washer dryer combo

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
2

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 68 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review

Stap-voor-stap handleiding om de Samsung wasmachine eindtoon te wijzigen

Zie je de mogelijkheid om de eindtoon van je Samsung wasmachine te wijzigen als een manier om jouw wasroutine een beetje persoonlijker te maken? Geweldig, want ik ga je precies laten zien hoe je dat moet doen. Volg deze eenvoudige stappen en je hebt binnen no-time jouw wasmachine aan het spelen van jouw favoriete melodie!

  1. Schakel je wasmachine in. Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar het is de eerste stap die je moet nemen.
  2. Navigeer naar het menu. Op de meeste Samsung wasmachines is dit te vinden door op de knop ‘menu’ of ‘instellingen’ te drukken.
  3. Zoek naar ‘geluidsinstellingen’. Dit kan een beetje verschillen afhankelijk van het model van je wasmachine, maar het zou iets soortgelijks moeten zijn.
  4. Kies ‘eindtoon’. Je ziet hier verschillende opties, zoals volume en type geluid. Kies de optie ‘eindtoon’.
  5. Selecteer de gewenste eindtoon. Nu kun je luisteren naar de verschillende eindtonen en degene kiezen die je het meest aanspreekt.
  6. Bevestig je selectie. Na het selecteren van je favoriete eindtoon, vergeet dan niet op ‘OK’ of ‘bevestigen’ te drukken om je keuze op te slaan.

Veelgestelde vragen

Om de eindtoon van je Samsung wasmachine terug te zetten naar de standaardinstellingen, ga je terug naar het menu ‘geluidsinstellingen’, selecteer je ‘eindtoon’, en kies je vervolgens voor de optie ‘standaard’. Vergeet niet op ‘OK’ of ‘bevestigen’ te drukken om de instellingen op te slaan!
Helaas, bij de meeste Samsung wasmachines kun je de eindtoon niet aanpassen aan verschillende wasprogramma’s. Je kiest één eindtoon die wordt afgespeeld aan het einde van elk wasprogramma.
Als de eindtoon van je wasmachine niet werkt, probeer dan eerst je machine uit en weer aan te zetten. Als dat het probleem niet oplost, raadpleeg dan de gebruikershandleiding of neem contact op met Samsung klantenservice.
Nee, om de eindtoon van je wasmachine te wijzigen, moet je toegang hebben tot het menu. Dit is waar alle instellingen, waaronder de geluidsinstellingen, zich bevinden.
Nee, het wijzigen van de eindtoon heeft geen invloed op de werking of levensduur van je Samsung wasmachine. Het is volkomen veilig om de eindtoon zo vaak te wijzigen als je wilt!

Ja, je kunt de eindtoon van je Samsung wasmachine uitschakelen. Ga naar het menu ‘geluidsinstellingen’, selecteer ‘eindtoon’, en kies dan de optie ‘uit’. Vergeet niet om de instelling op te slaan!

Houd er rekening mee dat de stappen en instellingen kunnen variëren afhankelijk van het specifieke model van je Samsung wasmachine. Bij twijfel, raadpleeg altijd de gebruikershandleiding of neem contact op met de klantenservice van Samsung.

AEG dryer dryer in room

Energiebesparing met nieuwe wasmachine

Ontdek de magie van energiebesparing met je gloednieuwe wasmachine De nieuwste wasmachinetechnologieën, zoals borstelloze motoren, afstandsbediening en beladingsoptimalisatie, zorgen voor aanzienlijke energiebesparing en dragen bij

Lezen