LG wasmachines: overleef de storingen met deze handige gids

LG wasmachines kunnen verschillende problemen ervaren, zoals watergerelateerde, elektrische of mechanische storingen. LG apparaten tonen specifieke foutcodes zoals IE (waterinlaatprobleem), OE (afvoerprobleem), UE (onbalans in de trommel) en LE (motorprobleem). Vaak kunnen deze problemen zelf worden opgelost, bijvoorbeeld door het controleren van waterslangen of de stroomtoevoer, of het herverdelen van was. Echter, voor bepaalde complexe of hardnekkige problemen is het raadzaam om hulp te zoeken.
Inhoudsopgave

Algemene soorten storingen bij LG wasmachines

Voordat je dieper ingaat op de specifieke problemen van je LG wasmachine, is het handig om te weten wat de algemene soorten storingen zijn. Zo krijg je een goed beeld van waar je op moet letten.

Watergerelateerde storingen

Watergerelateerde storingen zijn een veelvoorkomend probleem bij wasmachines, waaronder die van LG. Laten we eens kijken naar de meest voorkomende soorten.

Leidingproblemen

Leidingproblemen kunnen ervoor zorgen dat de wasmachine geen water kan opnemen of afvoeren. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de waterinlaat is geblokkeerd of dat er een lek in de leiding zit.

Afvoerproblemen

Bij afvoerproblemen kan de wasmachine het water niet correct afvoeren. Dit kan komen door een blokkade in de afvoerslang of door een probleem met de pomp.

Elektrische storingen

Elektrische storingen kunnen ook veel problemen veroorzaken in wasmachines. Hier zijn een paar voorbeelden.

Kortsluiting

Een kortsluiting kan gebeuren wanneer er teveel stroom door een circuit gaat. Dit kan ernstige schade aan je wasmachine veroorzaken.

Problemen met de voeding

Als je wasmachine niet start of ineens uitschakelt tijdens een wasbeurt, kan er een probleem zijn met de voeding.

Mechanische storingen

Mechanische problemen komen vaak voor bij wasmachines. Hier zijn een paar dingen waar je op moet letten.

Trommelproblemen

Trommelproblemen kunnen ontstaan door overbelading van de wasmachine. Het ‘vulgewicht’ van de wasmachine is overschreden en daardoor draait de trommel niet meer goed.

Problemen met de deur of het slot

Soms kan de deur van de wasmachine niet goed sluiten of openen. Dit kan komen door een defect slot of een probleem met de deur zelf.

Dus, als je wasmachine problemen heeft, is het handig om te controleren of je een van deze veelvoorkomende problemen herkent. In de volgende secties gaan we dieper in op specifieke LG wasmachine problemen en hoe je deze kunt oplossen.

LG washer dryer combo washer dryer combo in the room

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
2

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 68 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review

Specifieke LG wasmachine storingen en oplossingen

Naast de algemene storingen die je bij elke wasmachine kunt tegenkomen, heeft een LG wasmachine ook een aantal specifieke storingen. Deze worden vaak weergegeven met een foutcode op het display. Laten we eens kijken wat deze codes betekenen en hoe we de bijbehorende problemen kunnen oplossen.

Code IE: waterinlaat storing

Deze code geeft aan dat er een probleem is met de waterinlaat van je wasmachine. Oorzaken van de storing Meestal is dit probleem te wijten aan een verstopte of defecte waterinlaatklep. Andere mogelijke oorzaken kunnen zijn een kink in de toevoerslang of een probleem met de waterdruk in je huis. Stapsgewijze oplossingen Controleer eerst de waterslang op eventuele knikken en controleer of de waterkraan volledig open is. Als dat niet het probleem is, kun je proberen de inlaatklep schoon te maken. Als dit niet werkt, moet de klep mogelijk worden vervangen.

Code OE: waterafvoer storing

De code OE duidt op een waterafvoer storing in de wasmachine.

Oorzaken van de storing

Een mogelijke oorzaak kan een verstopte afvoerslang zijn. Het kan ook zijn dat de afvoerpomp defect is of dat er een probleem is met de bediening op afstand van de wasmachine.

Stapsgewijze oplossingen

Je kunt de afvoerslang controleren en schoonmaken als deze verstopt is. Als het probleem aanhoudt, moet je misschien een professional inschakelen om de pomp te controleren en te vervangen indien nodig.

Code UE: onbalans in de trommel

Deze foutcode duidt op een onbalans in de trommel van de wasmachine.

Oorzaken van de storing

Dit probleem wordt meestal veroorzaakt door een te volle lading of door een lading wasgoed die niet gelijkmatig in de trommel is verdeeld.

Stapsgewijze oplossingen

Probeer de lading te verkleinen of beter te verdelen en draai dan opnieuw een wascyclus. Als het probleem aanhoudt, kan het zijn dat de trommel zelf uit balans is, wat een professional vereist om het te repareren.

Code LE: motorstoring

De foutcode LE geeft aan dat er een probleem is met de motor van je wasmachine.

Oorzaken van de storing

Dit kan komen door een defecte koolborstelloze motor, een probleem met de motorcontroller, of zelfs door een probleem met de stroomtoevoer naar de motor.

Stapsgewijze oplossingen

Controleer de stroomtoevoer naar de motor en zorg ervoor dat alle kabels goed zijn aangesloten. Als dit het probleem niet oplost, kan het zijn dat de motor of de controller moet worden vervangen, wat het best kan worden overgelaten aan een professional.

Daar heb je het dan, de meest voorkomende specifieke storingen voor LG wasmachines en enkele mogelijke oplossingen. Vergeet niet, als je je niet comfortabel voelt bij het zelf oplossen van deze problemen, is het altijd beter om een professional in te schakelen.

Wanneer een professional inschakelen voor LG wasmachine storingen

Soms zijn wasmachineproblemen gewoon te ingewikkeld om zelf op te lossen. Zelfs met een handleiding en een heleboel online tutorials, zijn er momenten waarop het beter is om het aan een professional over te laten. Maar wanneer is dat precies? Laten we dat samen uitzoeken.

Identificeren van complexe storingen

Er zijn tijden dat het probleem met je wasmachine niet meteen duidelijk is. Misschien geeft het geen foutcodes of werkt het gewoon niet zoals het hoort. In dergelijke gevallen kan het moeilijk zijn om de exacte oorzaak van het probleem te achterhalen. Dit is waar een professional in beeld komt. Ze hebben de ervaring en kennis om complexe storingen te identificeren en te repareren.

Gevallen waarbij professionele reparatie nodig is

Bepaalde problemen vereisen gewoon professionele hulp. Bijvoorbeeld, als er een probleem is met de elektronica van de wasmachine, of als de koolborstelloze motor moet worden vervangen. Ook als de wasmachine lekt of als er een onaangename geur uit de machine komt, is het verstandig om een professional in te schakelen.

Zoeken naar een betrouwbare reparateur

Nu komt het moeilijke deel: het vinden van een betrouwbare reparateur. Begin met het zoeken naar recensies online en vraag vrienden of familieleden om aanbevelingen. Zorg ervoor dat je kiest voor iemand die ervaring heeft met LG wasmachines. En vergeet niet om altijd een offerte te vragen voordat je instemt met enige vorm van reparatiewerk.

 

Er is geen schande in het erkennen wanneer een klus te groot is om zelf te doen. Door een professional in te schakelen, zorg je ervoor dat je wasmachine correct wordt gerepareerd en voorkom je eventuele verdere schade. Zo kun je er zeker van zijn dat je LG wasmachine weer zo goed als nieuw zal werken!

Veelgestelde vragen

De foutcode ‘IE’ op je LG wasmachine betekent dat er een probleem is met de waterinlaat. Het kan zijn dat de waterdruk te laag is, of dat de inlaatklep of het filter verstopt is. Het controleren en schoonmaken van deze onderdelen kan vaak het probleem oplossen.
Als je de foutcode ‘OE’ op je LG wasmachine ziet, betekent dit dat er een probleem is met de waterafvoer. Dit kan komen door een verstopping in de afvoerslang of pomp, of een probleem met de bediening op afstand. Begin met het controleren van de slang en pomp, en als dat het probleem niet oplost, kan het zijn dat je een professional moet inschakelen.
De foutcode ‘UE’ op je LG wasmachine betekent dat er een onbalans is in de trommel. Dit kan gebeuren als de was niet gelijkmatig verdeeld is in de trommel, of als de machine zelf niet goed is uitgelijnd. Probeer de was opnieuw te verdelen of de machine te verplaatsen om het probleem op te lossen.
Als je de foutcode ‘LE’ op je LG wasmachine ziet, betekent dit dat er een motorstoring is. Dit kan komen door een probleem met de koolborstelloze motor zelf, of met de bediening op afstand. In beide gevallen is het meestal het beste om een professional in te schakelen.
Het is meestal het beste om een professional in te schakelen als je niet zeker weet wat het probleem is, als het probleem zich blijft voordoen ondanks je pogingen om het op te lossen, of als de wasmachine foutcodes geeft die te maken hebben met de motor of bediening op afstand. Het is beter om veilig te zijn dan sorry, vooral als het gaat om dure apparatuur zoals wasmachines.
AEG dryer dryer in room

Energiebesparing met nieuwe wasmachine

Ontdek de magie van energiebesparing met je gloednieuwe wasmachine De nieuwste wasmachinetechnologieën, zoals borstelloze motoren, afstandsbediening en beladingsoptimalisatie, zorgen voor aanzienlijke energiebesparing en dragen bij

Lezen