Veelgestelde vragen

Verbruikt de wasmachine of de droger meer stroom

Het stroomverbruik van een wasmachine en een droger kan variëren afhankelijk van het merk, model, en de gebruikte instellingen. Echter, over het algemeen verbruikt een droger meestal meer stroom dan een wasmachine.

Een wasmachine gebruikt energie om het water te verwarmen en de trommel te draaien. Het energieverbruik van je wasmachine hangt af van de gekozen temperatuur, het wasprogramma en de duur van de wascyclus. Gemiddeld kan een wasmachine ongeveer 0,3 tot 2 kWh per wasbeurt verbruiken

Drogers verbruiken veel energie om de lucht te verwarmen die gebruikt wordt om de kleding te drogen. Een droger kan tussen de 2 en 4 kWh per cyclus verbruiken, afhankelijk van het type droger en de droogtijd.

Als je op zoek bent naar manieren om energie te besparen, kun je overwegen om jouw was op een lagere temperatuur te wassen en de was buiten te drogen als het weer het toelaat. Er zijn ook energiezuinige modellen van wasmachines en drogers beschikbaar die speciaal zijn ontworpen om minder stroom te verbruiken.

Als we het energieverbruik van de wasmachine en de droger vergelijken, zal de droger meestal meer stroom verbruiken. Het is echter altijd goed om de specificaties en het energielabel van je specifieke apparaten te controleren om een nauwkeuriger beeld te krijgen van hun werkelijke energieverbruik.

Energy consumption washing machine energy label and washing machine 1

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
2

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 68 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review