Veelgestelde vragen

Waar blijven de sokken in de wasmachine

Het mysterie van verdwijnende sokken in de wasmachine is een veelvoorkomend huishoudelijk raadsel. Een mogelijke verklaring is dat sokken tijdens het wassen verstrikt kunnen raken in grotere kledingstukken, zoals de mouwen van overhemden of broekspijpen, waardoor ze verborgen blijven na het wasproces. Ook kunnen sokken ongemerkt op de grond vallen en onder de wasmachine terechtkomen, of ze zijn nooit daadwerkelijk in de wasmachine beland.

Een specifiek aspect van wasmachines draagt bij aan dit mysterie. Er is een opening tussen de beweegbare trommel en de vaste kuip van de wasmachine. Deze opening kan iets wijder worden als de trommel draait. Voor grotere kledingstukken is deze spleet te klein, maar voor sokken is het precies groot genoeg. Daardoor kunnen sokken tijdens het wasproces in deze ruimte glippen en daar achterblijven. Dit fenomeen verklaart waarom sokken ‘verdwijnen’ na het wassen.

Om te voorkomen dat sokken verdwijnen, kan het helpen om ze voor het wassen aan elkaar vast te maken met een sokkenklem of ze in een waszakje te doen. Ook is het raadzaam om de was en de ruimte rondom de wasmachine goed te controleren om vermiste sokken op te sporen.

What do different types of clothes dryers cost clothes

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
2

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 68 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review