Veelgestelde vragen

Waar zit het filter van een Zanussi wasmachine

Het filter van een Zanussi wasmachine speelt een essentiële rol bij het verwijderen van kleine voorwerpen en vuil dat zich tijdens het wasproces kan ophopen. Om het filter van jouw Zanussi wasmachine te vinden, moet je meestal de volgende stappen volgen:

Controleer de handleiding: in de handleiding van je wasmachine staat meestal precies waar het filter zich bevindt. Als je de handleiding niet hebt, kun je deze vaak online vinden door het modelnummer van jouw machine in te voeren.

Zoek aan de voorkant: bij veel Zanussi-modellen bevindt het filter zich aan de voorkant van de machine, dicht bij de grond. Zoek naar een klein klepje of deurtje aan de onderkant.

Open het klepje: als je het klepje gevonden hebt, open het dan voorzichtig. Er kan wat water lekken, dus het kan handig zijn om een handdoek klaar te leggen.

Draai het filter los: achter het klepje vind je een ronde dop, dit is het filter. Draai het tegen de klok in om het los te maken. Wees voorzichtig, want er kan nog meer water uitkomen.

Reinig het filter: nu je het filter hebt verwijderd, kun je het onder de kraan schoonmaken. Controleer ook op eventuele voorwerpen die verstoppingen kunnen veroorzaken.

Plaats het filter terug: draai het filter met de klok mee terug en zorg ervoor dat het goed vastzit. Sluit het klepje, en je bent klaar.

Het is belangrijk om het filter regelmatig te controleren en te reinigen, vooral als je merkt dat je wasmachine niet goed leegloopt. Zo zorg je ervoor dat jouw Zanussi wasmachine efficiënt blijft werken. Als je twijfelt, is het altijd goed om een professional te raadplegen of de klantenservice van Zanussi te bellen.

Zanussi washing machine washing machine in the kitchen 2

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
2

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 68 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review