Veelgestelde vragen

Het onderhouden van de lagers van je wasmachine: kosten en levensduur

Het zorgen voor je wasmachine is een essentieel onderdeel van het huishouden. Een belangrijk aspect van deze zorg betreft de lagers, die een cruciale rol spelen in de werking van je machine. In deze veelgestelde vragensectie behandelen we de kosten van nieuwe lagers en hoe lang deze onderdelen meestal meegaan. Zo kun je beter begrijpen wat je kunt verwachten als het gaat om het onderhouden en vervangen van de lagers in jouw wasmachine. Lees verder om je twijfels weg te nemen en je wasmachine in topconditie te houden.
Inhoudsopgave

Hoe lang gaan de lagers van een wasmachine mee?

De levensduur van de lagers in je wasmachine kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het merk, het model, en hoe vaak de wasmachine gebruikt wordt. Gemiddeld gaan de lagers ongeveer 10 tot 15 jaar mee. Echter, als je jouw wasmachine intensief gebruikt of als deze van een mindere kwaliteit is, kunnen de lagers eerder aan vervanging toe zijn. Regelmatig onderhoud en het vermijden van overbelasting kan de levensduur van de lagers in je wasmachine verlengen. Het is altijd aan te raden om de handleiding van je wasmachine te raadplegen of een professional te raadplegen voor specifieke informatie over jouw model.
Washing machine bearings repairing bearings

Hoeveel kosten nieuwe lagers voor de wasmachine?

De kosten voor nieuwe lagers voor je wasmachine kunnen variëren, afhankelijk van het merk en model van je machine. Gemiddeld liggen de kosten voor de lagers zelf tussen de 30 en 60 euro. Houd er echter rekening mee dat als je de lagers laat vervangen door een professional, je ook arbeidskosten moet betalen. Deze kunnen variëren, maar liggen meestal tussen de 50 en 100 euro.

Het is belangrijk op te merken dat in sommige gevallen de kosten voor het vervangen van de lagers bijna gelijk kunnen zijn aan de kosten van een nieuwe wasmachine, afhankelijk van de leeftijd en het model van je huidige machine. In dit geval is het wellicht voordeliger om te overwegen een nieuwe machine te kopen. Het is altijd raadzaam om verschillende offertes te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

De beste wasmachines van 2024

1

Samsung WW90T534AAW Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1400 rpm
Bekijk review
2

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review