Beste energiezuinige wasdroogcombinatie

Wat is een energiezuinige wasdroogcombinatie?

Een energiezuinige wasdroogcombinatie is een wasdroogcombinatie met energielabel C. Met een wasdroogcombinatie die beschikt over energielabel C bespaar je gemiddeld €390,- euro over de gehele levensduur van het apparaat.
Bekijk onze unieke top 3 met de beste energiezuinige wasdroogcombinaties van 2024.

Beste energiezuinige wasdroogcombinatie van 2024

1

AEG LWR9516BN4 10/6kg

2

AEG L9WEE066W – 10/6 kg

Laatste update 24 mei 2024

Beste energiezuinige wasdroogcombinatie van 2024

1

AEG LWR9516BN4 10/6kg

Vulgewicht: 10 kg
Vulgewicht Drogen: 6 kg
Energieklasse: C
Geluidsniveau: 76 dB
Bekijk review
2

AEG L9WEE066W – 10/6 kg

Vulgewicht: 10 kg
Vulgewicht Drogen: 6 kg
Energieklasse: C
Geluidsniveau: 76 dB
Bekijk review
1

AEG LWR9516BN4 10/6kg

De AEG LWR9516BN4 bespaart energie en maakt het wassen gemakkelijker.

De best geteste energiezuinige wasdroogcombinatie van 2024 is de AEG LWR9516BN4 10/6kg. De AEG LWR9516BN4 10kg/6kg is een was-droogcombinatie die zich richt op energiebesparing en gebruiksgemak, met een wascapaciteit van 10 kg en een droogcapaciteit van 6 kg. Het apparaat is voorzien van SensiDry technologie, wat zorgt voor een lagere droogtemperatuur, waardoor kleding beschermd blijft tegen krimp en kleurverlies.

De machine is energiezuinig met een C-label, heeft handige programma's zoals 'NonStop 3h/3kg' en Steam Refresh, en biedt extra bescherming tegen waterschade door een bodem leksensor en overloopbeveiliging.

Gebruikerservaringen tonen aan dat de machine eenvoudig in gebruik en onderhoud is, maar dat het geluidsniveau tijdens het centrifugeren als storend kan worden ervaren. Regelmatig onderhoud van het wasmiddelbakje is noodzakelijk voor optimale prestaties.

De AEG LWR9516BN4 is geschikt voor grote gezinnen en zij die op zoek zijn naar een betrouwbare was-droogcombinatie die zorg draagt voor hun kleding.
2

AEG L9WEE066W – 10/6 kg

De AEG L9WEE066W wast en droogt efficiënt met innovatieve DualSense en ÖKOpower technologieën.

De AEG L9WEE066W is een was-droogcombinatie met een reeks innovatieve functies zoals DualSense-technologie en het ÖKOpower programma, die bijdragen aan een efficiënte wasverzorging. De machine heeft een grote trommelcapaciteit van 10kg voor wassen, wat ideaal is voor grote gezinnen of voor het wassen van veel beddengoed.

DualSense-technologie zorgt ervoor dat de temperatuur en trommelbewegingen worden aangepast aan het type stof, waardoor kleding langer mooi blijft. Het ÖKOpower programma maakt het mogelijk om 5kg wasgoed in 59 minuten te wassen, wat energiezuinig is en tijd bespaart. De machine is ook uitgerust met sensorgestuurde water- en energieverbruik, wat zowel milieuvriendelijk als kostenefficiënt is. De stoomfunctie vermindert kreukels, wat strijken overbodig kan maken.

Echter, de droogcapaciteit is beperkt tot 6kg en de zeepbak is niet zelfreinigend, wat onderhoud vereist. Sommige gebruikers ervaren het droogprogramma als lawaaiig. Gebruikerservaringen wijzen uit dat de machine economisch is en een grote hulp in het huishouden, ondanks enkele nadelen zoals het lawaai tijdens het drogen en de beperkte droogcapaciteit. De AEG L9WEE066W wordt aanbevolen voor wie op zoek is naar een efficiënte was-droogcombinatie met een groot vulgewicht en geavanceerde functies.

Stroom- en waterverbruik van een wasdroogcombinatie

Kijkend naar de kosten voor een wasdroogcombinatie, moet je niet alleen denken aan de aanschafprijs van het apparaat, maar ook naar het water- en energieverbruik. Hieruit kun je namelijk herleiden hoe duur je nieuwe wasdroogcombinatie in gebruik is. Hoe minder water en stroom je wasdroogcombinatie verbruikt tijdens het wassen en drogen, hoe lager jouw energie- en waterrekening zullen uitvallen. Lees hieronder alles wat je moet weten over het water en stroomvebruik van wasdroogcombinaties.

Stroomverbruik

Voordat je een wasdroogcombinatie aanschaft, is het goed om te weten dat wasdroogcombinaties minder zuinig zijn dan losse wasmachines en drogers. De meeste wasdroogcombinaties hebben energieklasse E of D, maar ze zijn pas energiezuinig vanaf energieklasse C. Er zijn zeker energiezuinige wasdroogcombinaties, maar de keuze hierin is tot op heden aan de kleine kant. Wasdroogcombinaties die energiezuinig zijn, zijn vaak uitgerust met een warmtepomp in plaats van een elektrisch verwarmingselement. Hierdoor verbruiken ze een stuk minder energie tijdens het drogen. Hoe zuinig een wasdroogcombinatie precies is, kun je aflezen van het energielabel.

Waterverbruik

Op het energielabel van een wasdroogcombinatie vind je naast het energieverbruik, ook het gemiddelde waterverbruik van het apparaat per wasbeurt. Veel wasdroogcombinaties hebben ingebouwde waterbesparende technieken die ervoor zorgen dat je was perfect schoon wordt, met zo min mogelijk waterverspilling. De energieklasse van een wasdroogcombinatie kan iets zeggen over de hoeveelheid waterverbruik; zo verbruiken energiezuinigere wasdroogcombinaties vaak ook minder water. Maar om zeker te zijn van het waterverbruik van een specifieke wasdroogcombinatie, kun je het beste het energielabel van het apparaat raadplegen.

Energielabel van een wasdroogcombinatie

Op het energielabel van een wasdroogcombinatie staat een heleboel informatie vermeld; veel meer dan alleen het energieverbruik. Hieronder lees je welke informatie je vindt op het energielabel van een wasdroogcombinatie, van boven naar beneden. Voorafgaand is het goed om te weten dat een energielabel van een wasdroogcombinatie twee kolommen heeft; links is voor een hele cyclus (wassen en drogen) en rechts is voor enkel wassen.

Het energielabel uitgelegd

  • Bovenaan het energielabel vind je de naam van het merk en het model wasdroogcombinatie.
  • Daaronder zie je twee energieklassen; links voor het wassen en drogen en rechts voor alleen wassen.
  • Bij het volgende punt staat wat het energieverbruik is in kilowattuur (kWh) per 100 wasbeurten.
  • Bij het wasmand-icoontje staat het vulgewicht; hoeveel kilo wasgoed er per wasbeurt in de trommel past.
  • Het kraan-icoontje geeft aan wat het waterverbruik is in liters per wasbeurt.
  • Bij het klokje kun je aflezen hoelang het eco 40-60 programma duurt.
  • Het T-shirt geeft aan wat het centrifugeresultaat is, in klassen.
  • En de luidspreker zegt iets over het geluidsniveau, in decibel (dB) en klassen.

Wat moet je weten van een energiezuinige wasdroogcombinatie

Als je écht energiezuinig wilt wassen en drogen, kun je het beste een losse wasmachine en wasdroger aanschaffen. Er komen een heleboel voordelen kijken bij het hebben van een wadroogcombinatie, maar het energieverbruik is er niet één van. Het overgrote deel van de wasdroogcombinaties heeft energieklasse E en D, wat niet energiezuinig is. Er zijn uiteraard wel wasdroogcombinaties die energiezuinig zijn. Deze hebben minimaal energieklasse C. Het aanbod hierin is helaas nog klein.