Beste grote wasdroogcombinatie

Wat is een grote wasdroogcombinatie?

Een grote wasdroogcombinatie is een wasdroogcombinatie met een vulgewicht van minimaal 9 kg voor wassen en 6 kg voor drogen. Door dit hoge vulgewicht wordt de trommel, en dus ook de wasdroogcombinatie, groter. Een grote wasdroogcombinatie is geschikt voor een huishouden met 5 of meer personen.

Bekijk onze unieke top 3 met de beste grote wasdroogcombinaties van 2024.

Beste grote wasdroogcombinatie van 2024

1

AEG LWR9516BN4 10/6kg

2

Siemens WD4HU541NL – 10/6 kg

3

AEG LWR8716AD6 PowerCare AutoDose – 10/6 kg

Laatste update 25 februari 2024

Beste grote wasdroogcombinatie van 2024

1

AEG LWR9516BN4 10/6kg

Vulgewicht: 10 kg
Vulgewicht Drogen: 6 kg
Energieklasse: C
Geluidsniveau: 76 dB
Bekijk review
2

Siemens WD4HU541NL – 10/6 kg

Vulgewicht: 10 kg
Vulgewicht Drogen: 6 kg
Energieklasse: D
Geluidsniveau: 70 dB
Bekijk review
3

AEG LWR8716AD6 PowerCare AutoDose – 10/6 kg

Vulgewicht: 10 kg
Vulgewicht Drogen: 6 kg
Energieklasse: D
Geluidsniveau: 76 dB
Bekijk review
1

AEG LWR9516BN4 10/6kg

De AEG LWR9516BN4 bespaart energie en maakt het wassen gemakkelijker.

De best geteste grote wasdroogcombinatie van 2024 is de AEG LWR9516BN4 10/6kg. De AEG LWR9516BN4 10kg/6kg is een was-droogcombinatie die zich richt op energiebesparing en gebruiksgemak, met een wascapaciteit van 10 kg en een droogcapaciteit van 6 kg. Het apparaat is voorzien van SensiDry technologie, wat zorgt voor een lagere droogtemperatuur, waardoor kleding beschermd blijft tegen krimp en kleurverlies.

De machine is energiezuinig met een C-label, heeft handige programma's zoals 'NonStop 3h/3kg' en Steam Refresh, en biedt extra bescherming tegen waterschade door een bodem leksensor en overloopbeveiliging.

Gebruikerservaringen tonen aan dat de machine eenvoudig in gebruik en onderhoud is, maar dat het geluidsniveau tijdens het centrifugeren als storend kan worden ervaren. Regelmatig onderhoud van het wasmiddelbakje is noodzakelijk voor optimale prestaties.

De AEG LWR9516BN4 is geschikt voor grote gezinnen en zij die op zoek zijn naar een betrouwbare was-droogcombinatie die zorg draagt voor hun kleding.
2

Siemens WD4HU541NL – 10/6 kg

De Siemens WD4HU541NL was-droogcombinatie biedt een ruim vulgewicht en handige Home Connect app.

De Siemens WD4HU541NL was-droogcombinatie valt op door zijn ruime vulgewicht van 10 kg voor wassen en 6 kg voor drogen, wat ideaal is voor grote gezinnen of voor wie veel was heeft. Met de Home Connect app kan je de machine op afstand bedienen, wat extra gemak biedt. De smartFinish stoomfunctie is een tijdbesparende toevoeging die helpt kreukels te verminderen zonder strijken.

De machine heeft een hoog toerental van 1400 rpm, wat de droogtijd verkort en kleding minder slijtage geeft. De non-stop was- en droogcyclus is handig voor wie weinig tijd heeft, aangezien het drogen automatisch start na het wassen.

Echter, het apparaat mist een anti-vlekken systeem en een intelligentDosing functie, wat voor sommigen een nadeel kan zijn. Ook is het geluidsniveau van 70 dB tijdens het centrifugeren relatief hoog. Gebruikerservaringen tonen aan dat men vooral tevreden is over de Home Connect app en de smartFinish stoomfunctie, maar sommigen zijn kritisch over het ontbreken van bepaalde functies en het geluidsniveau.

De machine kan ook afzonderlijk worden gebruikt om te wassen of te drogen, heeft een energielabel D, en biedt de mogelijkheid om de tijden van de was- en droogcycli aan te passen. Een speciale Outdoor cyclus is beschikbaar voor het reinigen van outdoor kleding. Als je de extra functies niet essentieel vindt, kan de Siemens WD4HU541NL een goede keuze zijn.
3

AEG LWR8716AD6 PowerCare AutoDose – 10/6 kg

De AEG LWR8716AD6 doseert automatisch wasmiddel en vermindert kreuken effectief.

De AEG LWR8716AD6 PowerCare AutoDose is een was-droogcombinatie met een vulgewicht van 10 kg voor de was en een droogcapaciteit van 6 kg. De machine is uitgerust met het AutoDose-systeem dat automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter doseert. Het PowerCare-systeem zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het wasmiddel voor een schonere was.

Extra functies omvatten bediening op afstand via de AEG-smartphone-app en een stoomfunctie die kreuken in het wasgoed vermindert. Ondanks de voordelen zijn er nadelen zoals het geluidsniveau bij het centrifugeren en een energielabel D, wat niet het meest energiezuinig is.

Gebruikerservaringen zijn overwegend positief, met name over de grote trommelcapaciteit en de AutoDose-functie. Echter, sommige gebruikers vinden de droogcapaciteit te laag en het geluidsniveau te hoog. De AEG LWR8716AD6 PowerCare AutoDose wordt geprezen om zijn innovatie en gebruiksgemak, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor huishoudens die streven naar efficiëntie in hun wasroutine.

Vulgewicht van een grote wasdroogcombinatie

Het vulgewicht van wasmachines en wasdrogers geeft aan hoeveel wasgoed er tegelijkertijd in de trommel past, dit wordt ook wel de capaciteit genoemd. Bij wasdroogcombinaties heb je vrijwel altijd een ander vulgewicht voor wassen dan voor drogen. Hierdoor kun je per wasbeurt meer wasgoed wassen dan je per droogbeurt kunt drogen. Grote wasdroogcombinaties hebben minimaal 9 kilo vulgewicht voor wassen. Hoeveel droogcapaciteit de wasdroogcombinatie dan heeft, verschilt per model. In de specificaties en op het energielabel van de wasdroogcombinatie kun je aflezen hoeveel vulgewicht het apparaat heeft voor zowel wassen als drogen.

Vulgewicht per huishouden

Als je een nieuwe wasdroogcombinatie gaat kopen, is het vulgewicht één van de belangrijkste aspecten. Als de grootte van de wasdroogcombinatie niet aansluit of jouw was-en droogbehoeften, kunnen er ergernissen ontstaat en/of verbruik je onnodig veel energie en water. Als je wasdroogcombinatie te klein is, kun je namelijk niet al je wasgoed tegelijkertijd wassen en drogen. Is je wasdroogcombinatie te groot, dan moet je wasgoed opsparen om de trommel vol te krijgen, óf met een halflege trommel draaien – waarmee me het was/droogprogramma niet optimaal benut en dus water en energie verspilt.


Maar hoeveel vulgewicht heb je dan precies nodig? Dat is grotendeels afhankelijk van de grootte van je huishouden. Wij raden het onderstaande aan:

  • Voor een huishouden van 1 of 2 personen: een wasdroogcombinatie met 7 kg vulgewicht
  • Voor een huishouden van 3 of 4 personen: een wasdroogcombinatie met 8 kg vulgewicht
  • Voor een huishouden van 5 personen of meer: een wasdroogcombinatie met 9 kg vulgewicht


Dit gaat dan over het vulgewicht voor wassen. Wasdroogcombinaties hebben een kleiner vulgewicht voor drogen dan voor wassen. Hoeveel dit precies is, lees je af van het energielabel. Uiteraard zijn er uitzonderingen op de bovenstaande aanbevelingen. Verwacht je binnenkort een nieuwe huisgenoot of gezinsuitbreiding? Of was je extra vaak vanwege sport of allergieën? Dan kun je ook kijken naar wasdroogcombinaties van een maatje groter.

Alternatieven voor een grote wasdroogcombinatie

Een wasdroogcombinatie kan heel fijn zijn als je niet zo veel plek hebt ik je badkamer, keuken of washok. Je haalt namelijk één apparaat in huis in plaats van twee! Maar er zijn uiteraard ook argumenten waarom je beter niet voor een wasdroogcombinatie kunt gaan: zo verbruiken ze over het algemeen meer water en energie dan andere wasmachines en wasdrogers, heeft de drogerfunctie een lage capaciteit en duurt wassen en droger over het algemeen iets langer. Zie je dat toch niet zo zitten? Dan lees je hieronder wat het alternatief is van een grote wasdroogcombinatie.

Wasmachine en droger set

Als alternatief van een grote wasdroogcombinatie, kun je ook kijken naar een set van een wasmachine en wasdroger. Hieronder staan de voordelen van een set van een wasmachine en droger ten opzichte van een wasdroogcombinatie.

  1. Losse wasmachines en wasdrogers zijn energiezuiniger. Niet allemaal natuurlijk, maar de meeste wel. Je hebt bij losse wasmachines en drogers in ieder geval de keuze voor een energiezuinige optie. Er zijn slechts enkele energiezuinige wasdroogcombinaties. En die zijn dan nog niet zo zuinig als losse apparaten kunnen zijn.
  2. Wasmachines verbruiken minder water dan wasdroogcombinaties. Net als dat wasdroogcombinaties meer energie gebruiken, gebruiken ze tijdens het wassen ook meer water.
  3. Meer droogcapaciteit bij losse wasdrogers. Bij wasdroogcombinaties heb je vaak veel minder droogcapaciteit dan wascapaciteit. Dat houdt in dat je lang niet zo veel wasgoed tegelijkertijd kunt drogen als je kunt wassen. Er zijn genoeg losse wasdrogers te vinden met een vulgewicht dat gelijk is aan je wasmachine. Hierdoor weet je zeker dat al je natte was direct in de droger past.
  4. Zowel wassen als drogen gaat sneller in losse apparaten dan bij wasdroogcombinaties.
  5. Gebrek aan ruimte in huis? Dat is een goede reden om voor een wasdroogcombinaite te kiezen. Door het stapelen van je wasmachine en droger kun je ook een hoop ruimte besparen.

Wat moet je weten van een grote wasdroogcombinatie

De grootste wasdroogcombinaties op de markt hebben een grote trommelcapaciteit die geschikt is voor grote hoeveelheden wasgoed. Deze modellen bieden voldoende ruimte om meerdere kilo’s wasgoed te wassen en te drogen in één cyclus. De exacte capaciteit varieert afhankelijk van het model, maar er zijn wasdroogcombinaties beschikbaar met een capaciteit van 9 kilogram voor wassen en 6 kilogram voor drogen of meer. Deze machines zijn ideaal voor huishoudens met veel wasgoed of voor gebruik in commerciële omgevingen. Het is altijd raadzaam om de specificaties van verschillende modellen te vergelijken om de wasdroogcombinatie te vinden die het beste past bij uw behoeften en ruimte.