Beste kleine wasdroogcombinatie

Wat is een kleine wasdroogcombinatie?

Een kleine wasdroogcombinatie is een wasdroogcombinatie met een vulgewicht van 7 kg voor wassen en 4 kg voor drogen. Door dit lage vulgewicht wordt de trommel, en dus ook de wasdroogcombinatie, kleiner. Een kleine wasdroogcombinatie is geschikt voor een huishouden met 1 of 2 personen.

Bekijk onze unieke top 3 met de beste kleine wasdroogcombinaties van 2024.

Beste kleine wasdroogcombinatie van 2024

1

Samsung WD70TA049BE EcoBubble – 7/4 kg

2

AEG L7WE76EBI – 7/4 kg (inbouw)

Laatste update 13 juni 2024

Beste kleine wasdroogcombinatie van 2024

1

Samsung WD70TA049BE EcoBubble – 7/4 kg

Vulgewicht: 7 kg
Vulgewicht Drogen: 4 kg
Energieklasse: E
Geluidsniveau: 72 dB
Bekijk review
2

AEG L7WE76EBI – 7/4 kg (inbouw)

Vulgewicht: 7 kg
Vulgewicht Drogen: 4 kg
Energieklasse: E
Geluidsniveau: 70 dB
Bekijk review
1

Samsung WD70TA049BE EcoBubble – 7/4 kg

De EcoBubble technologie zorgt voor een efficiënte en zachte reiniging van je kleding.

De best geteste kleine wasdroogcombinatie van 2024 is de Samsung WD70TA049BE EcoBubble – 7/4 kg. De Samsung WD70TA049BE EcoBubble wasdroogcombinatie is een geschikte optie voor kleinere huishoudens, met een wascapaciteit van 7 kg en een droogcapaciteit van 4 kg. Het apparaat is voorzien van EcoBubble technologie die wasmiddel omzet in bubbels voor een effectieve en hygiënische reiniging, zelfs op lagere temperaturen, wat zowel energiebesparend is als goed voor het behoud van je kleding.

De Steam Wash cycle verwijdert allergenen en bacteriën, ideaal voor mensen met allergieën of voor het wassen van babykleding. Met een geluidsniveau van 72 dB is de machine relatief stil, wat prettig is in kleinere woonruimtes. De Air Wash technologie biedt de mogelijkheid om kleding snel op te frissen zonder water of wasmiddel.

Echter, met een energieklasse E is het apparaat minder energiezuinig in vergelijking met andere modellen. De beperkte droogcapaciteit kan inefficiënt zijn voor grotere wasbeurten, en de wascyclus van 208 minuten kan als lang worden ervaren. Gebruikerservaringen zijn overwegend positief, met lof voor de stille werking en het gebruiksgemak, hoewel sommige gebruikers de lange programma's en beperkte droogcapaciteit als nadelen zien.

Positieve ervaringen benadrukken de stille werking en het eenvoudige, intuïtieve gebruik, terwijl negatieve ervaringen wijzen op de langere programma's en de beperking van de droogcapaciteit. De Samsung WD70TA049BE EcoBubble wordt aanbevolen voor zijn betrouwbaarheid en innovatieve functies, vooral voor kleinere huishoudens.
2

AEG L7WE76EBI – 7/4 kg (inbouw)

De AEG L7WE76EBI is een stille, ruimtebesparende en energiezuinige was-droogcombinatie.

De AEG L7WE76EBI - 7/4kg (inbouw) is een efficiënte was-droogcombinatie, speciaal ontworpen voor kleine huishoudens en mensen met beperkte ruimte. Het apparaat beschikt over ProSteam en DualSense-technologieën om kleding op te frissen en de behandeling van verschillende stoffen te optimaliseren. Daarnaast zorgt de ProSense-technologie voor een energiezuinige aanpassing van was- en droogtijden.

Het compacte ontwerp maakt het ideaal voor kleinere woningen, en met de snelle non-stop cyclus van 60 minuten kun je snel je kleding wassen en drogen. Gebruikerservaringen benadrukken de stilte van de machine en de ruimtebesparing ten opzichte van oudere apparaten. De machine heeft echter een beperkte droogcapaciteit van 4 kg en een energielabel E, wat minder efficiënt is. Installatieservice is niet inbegrepen, wat extra kosten kan betekenen.

Ondanks enkele langere wasprogramma's waarderen gebruikers de vele opties en de mogelijkheid tot een late start. De AEG L7WE76EBI is een stille en efficiënte keuze voor wie op zoek is naar een compacte was-droogcombinatie.

Vulgewicht van een kleine wasdroogcombinatie

Het vulgewicht van een wasmachine of wasdroger geeft aan hoeveel kilo wasgoed er per was/droogbeurt in de trommel past. Bij het kopen van een wasdroogcombinatie, moet je je er bewust van zijn dat het apparaat een ander maximaal vulgewicht heeft voor drogen dan voor wassen. Het verschilt per wasdroogcombinatie hoe groot het verschil in vulgewicht tussen wassen en drogen is. Een kleine wasdroogcombinatie heeft 7 kg vulgewicht voor wassen, en meestal 4 kg vulgewicht voor drogen. Voor de exacte hoeveelheden kijk je naar de specificaties van de wasdroogcombinatie.

Vulgewicht per huishouden

Bij het kopen van een nieuwe wasdroogcombinatie, is het vulgewicht een van de belangrijkste kenmerken om naar te kijken. Dit bepaalt namelijk hoeveel wasgoed er per wasbeurt of droogbeurt in de trommel past. Je wilt geen wasdroogcombinatie die te groot of te klein is, omdat het heel vervelend kan zijn als niet je al je vuile was in de trommel past, en je onnodig veel energie en water verbruikt als je met een halflege trommel wast of droogt.
Maar hoeveel vulgewicht heb je dan precies nodig? Dat is voornamelijk afhankelijk van de grootte van je huishouden. Hieronder lees je af hoeveel vulgewicht je nodig hebt per aantal personen in je huishouden:

  • Voor een huishouden van 1 of 2 personen: een wasdroogcombinatie met 7 kg vulgewicht
  • Voor een huishouden van 3 of 4 personen: een wasdroogcombinatie met 8 kg vulgewicht
  • Voor een huishouden van 5 personen of meer: een wasdroogcombinatie met 9 kg vulgewicht


Dit gaat dan over het vulgewicht voor wassen. Wasdroogcombinaties hebben een kleiner vulgewicht voor drogen dan voor wassen.
Uiteraard zijn er uitzonderingen op de bovenstaande aanbevelingen. Verwacht je binnenkort een nieuwe huisgenoot of gezinsuitbreiding? Of was je extra vaak vanwege sport of allergieën? Dan kun je ook kijken naar wasdroogcombinaties van een maatje groter.

Alternatieven voor een kleine wasdroogcombinatie

Een kleine wasdroogcombinatie klinkt ideaal als je niet zo veel ruimte hebt. Wasdroogcombinaties nemen namelijk een stuk minder ruimte in beslag. Echter hangen er ook nadelen aan de wasdroogcombinatie; zo zijn ze niet heel energiezuinig of milieuvriendelijk, is de capaciteit van de droger erg klein en duurt wassen en drogen met een wasdroogcombinatie vaak langer dan met een normale wasmachine of wasdroger. Wegen deze zaken te zwaar? Dan behandelen we hieronder een mooi alternatief van de wasdroogcombinatie.

Kleine wasmachine en droger set

Als alternatief van een wasdroogcombinatie, kun je ook kijken naar een set van een kleine wasmachine en droger. Dit zijn de voordelen van een kleine wasmachine en droger set ten opzichte van een wasdroogcombinatie:

  1. Losse wasmachines en wasdrogers zijn energiezuiniger. Niet allemaal natuurlijk, maar de meeste wel. Je hebt bij losse wasmachines en drogers in ieder geval de keuze voor een energiezuinige optie. Er zijn slechts enkele energiezuinige wasdroogcombinaties. En die zijn dan nog niet zo zuinig als losse apparaten kunnen zijn.
  2. Wasmachines verbruiken minder water dan wasdroogcombinaties. Net als dat wasdroogcombinaties meer energie gebruiken, gebruiken ze tijdens het wassen ook meer water.
  3. Meer droogcapaciteit bij losse wasdrogers. Bij wasdroogcombinaties heb je vaak veel minder droogcapaciteit dan wascapaciteit. Dat houdt in dat je lang niet zo veel wasgoed tegelijkertijd kunt drogen als je kunt wassen. Er zijn genoeg losse wasdrogers te vinden met een vulgewicht dat gelijk is aan je wasmachine. Hierdoor weet je zeker dat al je natte was direct in de droger past.
  4. Zowel wassen als drogen gaat sneller in losse apparaten dan bij wasdroogcombinaties.
  5. Gebrek aan ruimte in huis? Dat is een goede reden om voor een wasdroogcombinaite te kiezen. Maar wil je dan je je wasdroger ook bovenop je wasmachine kunt zetten. Op die manier bespaar je ook ruimte.

Wat moet je weten van een kleine wasdroogcombinatie

Heb je niet zoveel ruimte in huis? Dan kan een kleine wasdroogcombinatie ideaal zijn. Wasdroogcombinaties met maximaal 7 kg vulgewicht hebben namelijk niet zo’n grote trommel, waardoor de totale afmetingen van het apparaat ook iets kleiner zijn. Gemiddeld genomen hebben wasdroogcombinaties een hoogte tussen de 92 en 95 cm, een breedte tussen de 59 en 60 cm, en een diepte tussen de 50 en 60 cm. De grootte van de trommel heeft vooral invloed op de diepte van de wasdroogcombinatie.