Beste wasdroogcombinatie voor een gezin

Wat is een wasdroogcombinatie voor een gezin?

Een wasdroogcombinatie voor een gezin is een wasdroogcombinatie met een vulgewicht van 8 of 9 kg voor wassen en 5 of 6 kg voor drogen.. Dit vulgewicht is perfect voor de hoeveelheid was van een gezin. Heb je een groot gezin of zitten jouw kinderen op een sport? Kies dan voor een hoger laadvermogen.
Bekijk onze unieke top 3 met de beste wasdroogcombinatie voor een gezins van 2024.

Beste wasdroogcombinatie voor een gezin van 2024

1

LG GD3M108N3 Direct Drive – 8/5 kg

2

Samsung WD80T654ABH/S2 AddWash – 8/5 kg

3

Miele WTD 163 WCS – 8/5 kg

Laatste update 13 juni 2024

Beste wasdroogcombinatie voor een gezin van 2024

1

LG GD3M108N3 Direct Drive – 8/5 kg

Vulgewicht: 8 kg
Vulgewicht Drogen: 5 kg
Energieklasse: E
Geluidsniveau: 75 dB
Bekijk review
2

Samsung WD80T654ABH/S2 AddWash – 8/5 kg

Vulgewicht: 8 kg
Vulgewicht Drogen: 5 kg
Energieklasse: E
Geluidsniveau: 72 dB
Bekijk review
3

Miele WTD 163 WCS – 8/5 kg

Vulgewicht: 8 kg
Vulgewicht Drogen: 5 kg
Energieklasse: D
Geluidsniveau: 71 dB
Bekijk review
1

LG GD3M108N3 Direct Drive – 8/5 kg

De LG GD3M108N3 Direct Drive is zeer stil en trillingsarm dankzij de koolborstelloze motor.

De best geteste wasdroogcombinatie voor een gezin van 2024 is de LG GD3M108N3 Direct Drive – 8/5 kg. De LG GD3M108N3 Direct Drive is een was-droogcombinatie die uitblinkt in efficiëntie en gebruiksgemak. Met een koolborstelloze motor die direct op de trommel is gemonteerd, biedt het apparaat een stille werking en minder trillingen, ideaal voor appartementen of huizen met de wasmachine nabij leefruimtes. Langere levensduur en minder onderhoud zijn bijkomende voordelen.

De machine is voorzien van een Smart Diagnosis functie, waarmee je via een smartphone-app problemen kunt diagnosticeren en oplossen, wat tijd en geld bespaart. Daarnaast zorgt de lekkagebescherming voor een afsluiting van de watertoevoer bij storingen, wat waterschade voorkomt. Een andere handige feature is de "Voeg Wasgoed Toe" functie, waarmee je vergeten items kunt toevoegen tijdens het wasproces.

De 6 Motion technologie zorgt voor een aangepaste beweging van de trommel, afhankelijk van het type stof, wat resulteert in een betere reiniging en langere levensduur van kleding. Ondanks deze positieve aspecten mist de machine een TurboWash programma en een stoomfunctie, wat als een nadeel kan worden gezien voor snelle wasbeurten of een grondigere reiniging. Het geluidsniveau tijdens het centrifugeren kan oplopen tot 75 dB, wat voor sommige gebruikers storend kan zijn.

Gebruikerservaringen tonen aan dat de LG GD3M108N3 Direct Drive vooral gewaardeerd wordt om zijn gemak en functionaliteit, met een breed scala aan wasprogramma's en een goede prijs-kwaliteitverhouding. Echter, het achterblijven van pluis na droogcycli en het geluidsniveau zijn punten van aandacht. Het vulgewicht van 8 kg voor wassen en 5 kg voor drogen maakt het apparaat geschikt voor middelgrote huishoudens en mensen met beperkte ruimte.
2

Samsung WD80T654ABH/S2 AddWash – 8/5 kg

De Samsung WD80T654ABH/S2 AddWash biedt gemak met de innovatieve AddWash-deur en stille werking.

De Samsung WD80T654ABH/S2 AddWash is een was-droogcombinatie die gebruiksgemak met innovatieve kenmerken combineert. Het apparaat valt op door de AddWash-deur, waarmee je tijdens het wassen vergeten kleding kunt toevoegen zonder de cyclus te onderbreken.

Belangrijke voordelen zijn de bediening op afstand via de SmartThings-app, het SuperSpeed-snelwasprogramma waarmee je in 59 minuten 5 kilogram wasgoed reinigt, en de stille werking dankzij de koolborstelloze motor. Bovendien biedt de machine een verscheidenheid aan wasprogramma's voor verschillende stoffen.

Ondanks de vele positieve eigenschappen heeft de Samsung WD80T654ABH/S2 AddWash ook enkele nadelen. De droogcapaciteit is beperkt tot 5 kilogram, het apparaat heeft geen energiezuinig label (E-label), en de standaard wascyclus duurt met 206 minuten relatief lang.

Gebruikerservaringen zijn overwegend positief, waarbij de veelzijdigheid en het gebruiksgemak worden geprezen. De stille werking en het intuïtieve touchscreen worden als bijzonder prettig ervaren. Echter, sommige gebruikers vinden de beperkte droogcapaciteit en het gebrek aan energiezuinigheid minpunten.
3

Miele WTD 163 WCS – 8/5 kg

De Miele WTD 163 WCS is efficiënt en zorgzaam voor je kleding.

De Miele WTD 163 WCS - 8/5 kg is een was-droogcombinatie die vooral geschikt is voor kleinere huishoudens. Het apparaat biedt verschillende functies zoals het PerfectDry systeem, CapDosing capsules en bediening via de Miele@home app. Deze functies dragen bij aan het behoud van kleding en het gemak in gebruik.

Het PerfectDry systeem voorkomt krimp van kleding door de droogtemperatuur en -tijd te optimaliseren. CapDosing wascapsules bieden extra zorg voor speciale stoffen zoals wol en zijde. De Miele@home app maakt het mogelijk om de machine op afstand te bedienen. Bovendien is de machine geschikt voor zowel kleine als grotere ladingen, met een wascapaciteit van 8 kg en een droogcapaciteit van 5 kg.

Er zijn echter ook nadelen. Zo ontbreekt de TwinDos-functie voor automatische dosering van wasmiddel, de droogcapaciteit is beperkt tot 5 kg, en het energielabel D duidt op een minder energiezuinig apparaat. Gebruikerservaringen zijn overwegend positief, met lof voor de grotere capaciteit en het stille gebruik, maar sommigen ervaren de beperkte droogcapaciteit als onhandig. De Miele WTD 163 WCS wordt geprezen om zijn efficiëntie en zorg voor kleding.

Vulgewicht van een wasdroogcombinatie voor een gezin

Niet alle wasdroogcombinaties zijn even groot. Net als bij wasdrogers en wasmachines, kun je aan het vulgewicht zien hoeveel kilo wasgoed er tegelijkertijd in een wasdroogcombinatie past. Echter heb je bij wasdroogcombinaties twee verschillende vulgewichten: één voor wassen en één voor drogen. Dit komt omdat je in een wasdroogcombinatie vrijwel altijd minder kunt drogen dan wassen. Voor gezinnen raden we wasdroogcombinaties met 8 kg of 9 kg wascapaciteit. Deze hebben een droogcapaciteit van ongeveer 5 kg of 6 kg. Hoe dit exact met elkaar in verhouding staat, lees je af van de specificaties of het energielabel van de wasdroogcombinatie.

Vulgewicht afzezet tegen het aantal personen

Als je een nieuwe wasdroogcombinatie gaat kopen, moet je allereerst naar het vulgewicht kijken. Dit geeft namelijk aan of de wasdroogcombinatie groot genoeg is voor het wasgoed van het hele gezin. Je wilt niet dat je wasdroogcombinatie te klein is, want dan moet je vaker wassen dan eigenlijk nodig is – waardoor je extra water en energie verbruikt. Ook mag hij niet te groot zijn, want wassen en drogen met een halflege trommel verbruikt ook onnodig veel water en energie.

Maar hoe weet je dan hoeveel vulgewicht jouw gezin nodig heeft? Probeer daarvoor de onderstaande aanbevelingen aan te houden:

  • Voor een huishouden van 1 of 2 personen: een wasdroogcombinatie met 7 kg vulgewicht
  • Voor een huishouden van 3 of 4 personen: een wasdroogcombinatie met 8 kg vulgewicht
  • Voor een huishouden van 5 personen of meer: een wasdroogcombinatie met 9 kg vulgewicht

Dit gaat dan over het vulgewicht voor wassen. Wasdroogcombinaties hebben een kleiner vulgewicht voor drogen dan voor wassen. Hoeveel dit precies is, lees je af van het energielabel. Uiteraard zijn er uitzonderingen op de bovenstaande aanbevelingen. Verwacht je binnenkort een nieuwe huisgenoot of gezinsuitbreiding? Of was je extra vaak vanwege sport of allergieën? Dan kun je ook kijken naar wasdroogcombinaties van een maatje groter.

Wat moet je weten van een wasdroogcombinatie voor een gezin

De beste wasdroogcombinatie voor een gezin hangt af van verschillende factoren, zoals de behoeften en voorkeuren van het gezin, het budget en de beschikbare ruimte. Bij het kiezen van een wasdroogcombinatie voor een gezin is het belangrijk om te letten op de capaciteit van de machine, de energieklasse, de beschikbare programma’s en functies, en de duurzaamheid van het apparaat.

Over het algemeen zijn wasdroogcombinaties met een ruime capaciteit van ten minste 8-9 kilogram voor wassen & 5-6 kilogram voor drogen ideaal voor gezinnen, omdat ze grote hoeveelheden wasgoed aankunnen. Het is ook raadzaam om te kiezen voor een energiezuinige machine met verschillende was- en droogprogramma’s om aan de diverse behoeften van een gezin te voldoen. Het is altijd verstandig om recensies te lezen en de specificaties van verschillende modellen te vergelijken om de beste wasdroogcombinatie te vinden die past bij de specifieke behoeften van het gezin.