Beste wasmachine met 1400 toeren

Wat is een wasmachine met 1400 toeren?

Een wasmachine met 1400 toeren is een wasmachine die 1400 rondjes per minuut draait wanneer hij centrifugeert. Hierdoor blijft de kleding achter met een restvochtpercentage van 50%.
Bekijk onze unieke top 3 met de beste wasmachine met 1400 toerens van 2024.

Beste wasmachine met 1400 toeren van 2024

1

Bosch WGG14408NL

2

Miele WSG 363 WCS PowerWash 2.0

3

LG GC3V708S2 TurboWash 39

Laatste update 24 mei 2024

Beste wasmachine met 1400 toeren van 2024

1

Bosch WGG14408NL

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 70 dB
Toerental: 1400 rpm
Bekijk review
2

Miele WSG 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 68 dB
Toerental: 1400 rpm
Bekijk review
3

LG GC3V708S2 TurboWash 39

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 71 dB
Toerental: 1400 rpm
Bekijk review
1

Bosch WGG14408NL

De Bosch WGG14408NL wasmachine blinkt uit in energiezuinigheid en heeft handige hygiënefuncties.

De best geteste wasmachine met 1400 toeren van 2024 is de Bosch WGG14408NL. De Bosch WGG14408NL wasmachine is een goede keuze voor zowel kleine als grote huishoudens met een ruim vulgewicht van 9 kg. Het apparaat heeft geen i-DOS of Iron Assist, maar beschikt wel over functies zoals Hygiene Plus en een anti-vlek systeem.

Het toestel heeft een hoog toerental van 1400 rpm, wat helpt om kleding droger uit de was te halen, en de SpeedPerfect-functie zorgt voor een snellere was met behoud van kwaliteit. Gebruikerservaringen benadrukken vooral de stille werking en de praktische trommelverlichting.

Enkele nadelen zijn het ontbreken van een automatisch doseringssysteem en een onhandige plaatsing van het filter. De wasmachine is energiezuinig met een A label, wat op lange termijn kosten bespaart. Hoewel het geen volledig snelwasprogramma heeft, compenseert de SpeedPerfect-functie dit. De diepte van het apparaat is 63,2 cm.
2

Miele WSG 363 WCS PowerWash 2.0

De Miele WSG 363 WCS wast energiezuinig, stil en heeft een ruim vulgewicht.

De Miele WSG 363 WCS PowerWash 2.0 is een energiezuinige wasmachine met een vulgewicht van 9 kilo en diverse handige functies. Het apparaat is opmerkelijk stil en heeft een innovatieve PowerWash 2.0 technologie die water en energie bespaart door water van bovenaf over het wasgoed te sproeien voor betere wasresultaten.

Gebruikers kunnen ook gebruikmaken van CapDosing wasmiddelcapsules voor speciale stoffen, wat bijdraagt aan het behoud van de kwaliteit van delicate kledingstukken. De wasmachine biedt gemak met programma's zoals QuickPowerWash en SingleWash, die respectievelijk een halve lading in 49 minuten en een enkel kledingstuk energiezuinig kunnen wassen.

Er zijn echter ook nadelen; het ontbreken van de TwinDos functie betekent dat je zelf het wasmiddel moet doseren, en sommige programma's duren langer dan gebruikelijk. Het instellen van de app voor bediening op afstand kan ook tijdrovend zijn. Toch wordt de wasmachine sterk aanbevolen door gebruikers voor zijn stilte, energiezuinigheid en het grote vulgewicht.

De wasmachine is geschikt voor de meeste huishoudens met een diepte van 63,6 cm en biedt daarnaast een significante besparing op de energierekening over de levensduur. De QuickPowerWash cyclus zorgt voor een snelle wasbeurt wanneer nodig.
3

LG GC3V708S2 TurboWash 39

De LG GC3V708S2 wast snel en grondig met de TurboWash 39-functie.

De LG GC3V708S2 TurboWash 39 is een efficiënte wasmachine die uitblinkt in snelheid en grondigheid, met de TurboWash 39 functie die in slechts 39 minuten een half vulgewicht schoonmaakt.

De Stoom+ cyclus verwijdert allergenen, bacteriën en vermindert kreukels, wat vooral gunstig is voor mensen met allergieën of een gevoelige huid. AI DD technologie past trommelbewegingen aan op basis van gewicht en textuur van het wasgoed, waardoor kleding minder snel slijt.

De machine is geluidsarm en energiezuinig, wat zowel financieel als ecologisch voordelen biedt. Echter, er zijn nadelen zoals het ontbreken van automatische wasmiddeldosering, geen trommelverlichting en een lawaaierige watertoevoer.

Gebruikerservaringen zijn overwegend positief, waarbij de snelheid van de TurboWash functie, de stille werking en de AI DD technologie gewaardeerd worden. Kritiek is er op het ontbreken van automatische dosering en trommelverlichting, en het geluid van de watertoevoer. De LG GC3V708S2 TurboWash 39 wordt aanbevolen voor zijn balans tussen efficiëntie en gebruiksgemak.

Het toerental van een wasmachine

Het toerental van een wasmachine geeft aan hoeveel rondes de trommel per minuut maakt tijdens het centrifugeren. Hoe sneller je wasmachines centrifugeert, hoe droger je wasgoed uit de trommel komt. Daarom vinden veel mensen een hoog toerental fijn; dat betekent dat je wasgoed minder lang in de wasdroger hoeft, of minder lang hoeft te hangen. We spreken van een ‘hoog toerental’ vanaf 1400 toeren per minuut, ook wel aangegeven als rounds per minute (RPM). Een wasmachine met 1400 toeren kan niet sneller draaien dan dit, maar meestal kun je wel per wasbeurt instellen dat je met lager RPM wilt centrifugeren.

1400 toeren

Steeds meer wasmachines hebben een toerental van 1400 of 1600 RPM. Aan een wasmachine met 1400 toeren hangen zowel voor- als nadelen. We nemen graag met je door welke dat zijn. 

Dit zijn de voordelen van een wasmachine met 1400 toeren:

 • Het restvochtpercentage is 50% bij een wasmachine met 1400 toeren. Dat betekent dat je je wasgoed slechts eventjes in de droger hoef te stoppen, of (relatief) kort op moet hangen om verder te laten drogen.
 • Bij een lager toerental slijt je wasgoed minder snel. Een hoger toerental kan stoffen beschadigen of verdunnen, waardoor je kleding minder lang meegaat.
 • Centrifugeren met een lager toerental verbruikt minder energie. Dat is voordelig voor je energierekening én het milieu.
 • Het gros van de nieuwe wasmachines heeft een toerental van 1400 RPM, hiervoor heb je veel keuze als je een wasmachine met 1400 toeren wilt.
 • En ten slotte: wasmachines met een lager toerental zijn vaak iets goedkoper in aanschaf.
 • Als vervolg daarop, lees je hieronder de nadelen van een wasmachine met 1400 toeren:
 • Het restvochtpercentage van een 1600 toeren wasmachine is slechts 44%, wat heel fijn is als je geen droger hebt. Het duurt daardoor namelijk nog korter voor je wasgoed volledig aan de lucht gedroogd is.
  • In sommige gevallen zul je je wasgoed toch in de droger moeten stoppen, en dit kost veel energie. Drogen met een wasdroger kost namelijk aanzienlijk meer energie dan centrifugeren.
  • Bij wasmachines kun je altijd schakelen naar een lager toerental, maar nooit hoger. Met een 1600 toeren wasmachine heb je daarom meer keuze

Als vervolg daarop, lees je hieronder de nadelen van een wasmachine met 1400 toeren:

 • Het restvochtpercentage van een 1600 toeren wasmachine is slechts 44%, wat heel fijn is als je geen droger hebt. Het duurt daardoor namelijk nog korter voor je wasgoed volledig aan de lucht gedroogd is.
 • In sommige gevallen zul je je wasgoed toch in de droger moeten stoppen, en dit kost veel energie. Drogen met een wasdroger kost namelijk aanzienlijk meer energie dan centrifugeren.
 • Bij wasmachines kun je altijd schakelen naar een lager toerental, maar nooit hoger. Met een 1600 toeren wasmachine heb je daarom meer keuze

Wat moet je weten van een wasmachine met 1400 toeren

Welk toerental je moet kiezen, hangt volledig af van hoe droog jij je wasgoed wilt hebben als het uit de trommel komt. Een wasmachine met 1400 toeren geeft je een restvochtpercentage van 50%. Je hebt niet per se een wasdroger nodig om je wasgoed verder te drogen, je kunt het gewoon ophangen. Was je vaak? Bijvoorbeeld vanwege een allergie of omdat je een groot gezin hebt. Dan wil je misschien liever kijken naar wasmachines met 1600 toeren.
Wasmachines met een toerental van 1400 hebben een restvochtpercentage van 50%, terwijl wasmachines met 1600 toeren een restvochtpercentage van 44% hebben. Dat verschil is niet groot, maar bij een 1600 toeren wasmachine komt je wasgoed wel iets droger uit de trommel. Dit kan heel fijn zijn, vooral als je geen wasdroger hebt of deze zo min mogelijk wilt gebruiken. Houd er rekening mee dat een hoger toerental slijtage aan je kleding kan veroorzaken. Uiteraard kun je per wasbeurt bepalen om met een lager toerental te centrifugeren, bijvoorbeeld 1200 of 1400 toeren, als je zuinig wilt zijn met je kleding.
“Het beste toerental” is volledig afhankelijk van jouw voorkeuren. Met een hoog toerental van 1600 toeren per minuut wordt er veel vocht uit je wasgoed onttrokken, waardoor het niet meer in de wasdroger hoeft. Bij een hoog toerental is de kans op slijtage aan de stoffen echter wel groter; stoffen worden dunner en kunnen beschadigen. Dat kan een reden zijn om toch te kiezen voor een wasmachines met maximeel 1200 of 1400 toeren. Bij wasmachines met een hoger toerental kun je echter altijd nog kiezen om een wasbeurt te draaien met een lager toerental.
Hoelang een wasmachine precies centrifugeert, hangt onder andere af van het model, het toerental en het wasprogramma. Gemiddeld genomen duurt het centrifugeren 10 tot 20 minuten. Hierbij draait de trommel van de wasmachine snel rond om zoveel mogelijk vocht uit het wasgoed te drukken. Daarbij komen een hoop trillingen en geluid vrij. Als je wasmachine een resttijdindicator heeft, kun je precies zien hoelang de centrifuge duurt en wanneer je wasmachine klaar is.