Beste wasmachine met 1600 toeren

Wat is een wasmachine met 1600 toeren?

Een wasmachine met 1600 toeren is een wasmachine die 1600 rondjes per minuut draait wanneer hij centrifugeert. Hierdoor blijft de kleding achter met een restvochtpercentage van 44%.
Bekijk onze unieke top 3 met de beste wasmachine met 1600 toerens van 2024.

Beste wasmachine met 1600 toeren van 2024

1

Samsung WW90T636ALH Autodose

2

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

3

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

Laatste update 13 juni 2024

Beste wasmachine met 1600 toeren van 2024

1

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
2

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 68 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
1

Samsung WW90T636ALH Autodose

De Samsung WW90T636ALH Autodose wast snel, slim en energiezuinig met innovatieve functies.

De best geteste wasmachine met 1600 toeren van 2024 is de Samsung WW90T636ALH Autodose. De Samsung WW90T636ALH Autodose is een efficiënte wasmachine met functies zoals Autodose, AI Control en SuperSpeed. Het apparaat biedt gebruiksgemak en zorgt ervoor dat je was langer mooi blijft.

Autodose zorgt voor automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter, terwijl AI Control het mogelijk maakt de wasmachine op afstand te bedienen. Met de SuperSpeed cyclus kun je snel tot 5 kg kleding wassen. De EcoBubble technologie zorgt voor schone kleding op lage temperaturen en het grote vulgewicht is ideaal voor grote hoeveelheden wasgoed.

Er zijn echter ook nadelen, zoals het ontbreken van een AddWash deur en QuickDrive technologie, en een lange eindtune. Gebruikerservaringen zijn overwegend positief, met lof voor de stille werking en aanpasbare wasprogramma's. Negatieve punten zijn het lange eindgeluid en het ontbreken van de AddWash deur.

De Autodose functie doseert automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter. Met AI Control kun je de wasmachine bedienen via je smartphone. De SuperSpeed cyclus wast kleding in 59 minuten en de EcoBubble technologie zorgt voor een effectieve reiniging op 15°C.
2

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Deze wasmachine is energiezuinig en heeft een snelle QuickPowerWash functie.

De Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 is een efficiënte en energiezuinige wasmachine die uitblinkt in zijn prestaties. Met de PowerWash 2.0 technologie wordt water efficiënt over het wasgoed gesproeid, wat zorgt voor grondige reiniging met minder water- en energieverbruik.

CapDosing is een speciale functie die bescherming biedt aan delicate stoffen zoals wol en zijde door middel van wasmiddelcapsules. De QuickPowerWash functie wast een halve lading in slechts 49 minuten, ideaal voor snelle wasbeurten. Met een hoog vulgewicht van 8 kg is de machine geschikt voor huishoudens van 2 tot 3 personen. Gebruikers waarderen de stille werking, vooral tijdens het centrifugeren met 1600 toeren per minuut.

Een nadeel is het ontbreken van TwinDos, waardoor je zelf de hoeveelheid wasmiddel moet doseren. De machine is aan de prijzige kant en biedt geen volledige bediening op afstand. Toch zijn gebruikers tevreden over de energiezuinigheid en de gebruiksvriendelijke app die meldingen stuurt bij een voltooide was. De wasmachine is aan te raden voor wie kwaliteit en duurzaamheid belangrijk vindt, ondanks de hogere prijs.
3

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

De Miele WWR 760 WPS blinkt uit in efficiëntie en energiebesparing met slimme doseringstechnologie.

De Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 en TwinDos is een geavanceerde wasmachine die ideaal is voor grote huishoudens en mensen die op zoek zijn naar een energiezuinige en efficiënte wasoplossing. De wasmachine beschikt over innovatieve functies zoals de TwinDos-functie voor automatische dosering van wasmiddel, de water- en energiebesparende PowerWash 2.0 technologie, en WiFiConn@ct voor bediening op afstand. Bovendien heeft het een grote vulcapaciteit van 9 kg en een duurzame koolborstelloze motor.

TwinDos zorgt voor een optimale behandeling van je wasgoed door automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel toe te voegen. Met de PowerWash 2.0 technologie wordt wasgoed in slechts 49 minuten schoon, zelfs bij halve ladingen, en bespaart het zowel water als energie. De koolborstelloze motor zorgt voor een stillere en langdurigere werking. Gebruikerservaringen benadrukken de robuustheid, stille werking, energiezuinigheid en handige functies zoals de automatische dosering.

Er zijn echter ook enkele nadelen. De wasmachine mist trommelverlichting, wat extra zichtbaarheid zou kunnen bieden, en het touchscreen kan soms traag reageren. Bovendien is er geen ingebouwde weegschaal, wat sommige gebruikers als een gemis ervaren. Desondanks wordt de Miele WWR 760 WPS over het algemeen aanbevolen voor wie een combinatie van gemak, efficiëntie en energiebesparing zoekt in een wasmachine.

Het toerental van een wasmachine

Het toerental van een wasmachine geeft aan hoeveel rondes de trommel per minuut maakt tijdens het centrifugeren. Hoe sneller je wasmachines centrifugeert, hoe droger je wasgoed uit de trommel komt. Daarom vinden veel mensen een hoog toerental fijn; dat betekent dat je wasgoed minder lang in de wasdroger hoeft, of minder lang hoeft te hangen. We spreken van een ‘hoog toerental’ vanaf 1400 toeren per minuut, ook wel aangegeven als rounds per minute (RPM). Wasmachines met een toerental van 1600 komen steeds vaker voor, en zorgen ervoor dat je wasgoed nog maar héél kort hoeft te drogen. 

1600 toeren

Steeds meer mensen kiezen voor een wasmachine met een hoog toerental; hierdoor hoeft hun wasgoed namelijk minder lang te drogen aan de lijn of in de wasdroger. Aan een wasmachine met 1600 toeren hangen zowel voor- als nadelen. Hieronder lees je welke dat zijn. 

We beginnen met de voordelen van een wasmachine met 1600 toeren.

  • Bij een wasmachine met 1600 toeren heb je een restvochtpercentage van 44%. Dat is erg weinig, wat betekent dat je wasgoed nog maar heel kort hoef te drogen aan de lijn of in de wasdroger.
  • Met een hoog toerental kun je energie bespraren, wat voordelig is voor je energierekening én het milieu. Centrifugeren kost namelijk veel minder stroom dan drogen in een wasdroger.
  • Bij een wasmachine met een toerental van 1600 RPM kun je altijd per wasbeurt kiezen voor een lager toerental als je wilt.

Natuurlijk is er altijd een keerzijde; dit zijn de nadelen van wasmachines met een toerental van 1600:

  • Bij een hoog toerental is de kans op slijtage aan je wasgoed groot; de stoffen kunnen beschadigen en verdunnen. Door te centrifugeren met een lager aantal toeren per minuut, gaat je kleding langer mee.
  • De meeste wasmachines hebben een toerental van 1400, hierdoor heb je minder keuze in 1600 toeren wasmachines.
  • Centrifugeren met meer toeren kost meer energie dan centrifugeren met een lager aantal toeren.
  • Wasmachines met 1600 RPM zijn over het algemeen iets duurder dan wasmachines met een lager toerental. “

Wat moet je weten van een wasmachine met 1600 toeren

Bij een wasmachine met 1400 toeren draait de trommel gemiddeld 1400 rondes per minuut tijdens het centrifugeren en is het restvochtpercentage 50% – dat is hoeveel vocht er in het wasgoed over is gebleven na het centrifugeren. Bij een wasmachine met 1600 toeren draait de trommel gemiddeld 1600 keer rond per minuut tijdens het centrifugeren, en heb je een restvochtpercentage van 44%. Dit verschil is niet groot, maar je wasgoed hoeft in dit geval minder lang te drogen aan de waslijn of in de wasdroger. De kans op slijtage aan je wasgoed is bij een 1600 toeren wasmachines echter wel groter.
Als je een fijne was wilt draaien, is het van belang om zuinig te zijn op het wasgoed. Dat houdt in dat je een korter wasprogramma wilt gebruiken, op een lagere temperatuur en met een lager aantal toeren tijdens het centrifugeren. Dit kan namelijk allemaal belastend zijn voor kwetsbare stoffen. Als jouw wasmachine een ‘fijne was’ wasprogramma heeft, selecteert hij automatisch de instellingen die passen bij dit type wasgoed. Heeft jouw wasmachine daar geen wasprogramma voor? Kies dan handmatig voor een kort wasprogramma, op maximaal 30 graden en met een toerental tussen de 600 en 900 toeren.
Wasmachines met een hoger aantal toeren, zijn in staat meer vocht uit het wasgoed te onttrekken tijdens het centrifugeren. Dus, hoe hoger het aantal toeren, hoe droger je wasgoed uit de trommel komt. We spreken van een hoog aantal toeren vanaf 1400 rounds per minute (RPM). De meeste wasmachines hebben een toerental van 1400, maar er zijn steeds meer modellen die gemiddeld 1600 toeren per minuut draaien tijdens het centrifugeren.
Centrifugeren is belangrijk, zo komt je wasgoed namelijk niet druipend uit de trommel na afloop van het wasprogramma. Maar centrifugeren met een hoog toerental is schadelijk voor je wasgoed. Tijdens het centrifugeren draait de trommel erg snel, en dat kan beschadigingen aan je wasgoed veroorzaken en/of de stof verdunnen. Door altijd met een hoog aantal toeren te centrifugeren, gaat je kleding dus minder lang mee. Bij de meeste wasmachines heb je de optie om per wasbeurt het aantal toeren in te stellen. Was je iets waar je graag zuinig op bent? Kies dan voor een lager aantal toeren.
Hoeveel toeren je wasmachine nodig heeft, is afhankelijk van jouw behoefte. De meeste wasmachines hebben een toerental van 1400, maar er zijn ook genoeg wasmachines met 1200 en 1600 toeren per minuut. Als je geen droger hebt, raden we aan een wasmachine te kopen met minimaal 1400 toeren, omdat die het meeste vocht al uit je wasgoed onttrekken. Dan duurt het drogen minder lang. Was je erg veel, bijvoorbeeld vanwege een allergie of omdat je een groot gezin hebt? Dan wil je waarschijnlijk dat je wasgoed extra snel droog is. Een wasmachine met 1600 toeren is dan het beste.