Beste professionele wasmachine

Wat is een professionele wasmachine?

Een professionele wasmachine is een wasmachine die erg duurzaam is gebouwd. Een professionele wasmachine gaat +-30.000 wasbeurten mee terwijl een standaard wasmachine +- 3500 wasbeurten mee gaat.
Bekijk onze unieke top 3 met de beste professionele wasmachines van 2024.

Beste professionele wasmachine van 2024

1

Samsung WW90T636ALH Autodose

2

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

3

Miele WSD 323 WCS PowerWash 2.0

Laatste update 24 februari 2024

Beste professionele wasmachine van 2024

1

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
2

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 69 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Miele WSD 323 WCS PowerWash 2.0

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 70 dB
Toerental: 1400 rpm
Bekijk review
1

Samsung WW90T636ALH Autodose

De Samsung WW90T636ALH Autodose wast snel, slim en energiezuinig met innovatieve functies.

De best geteste professionele wasmachine van 2024 is de Samsung WW90T636ALH Autodose. De Samsung WW90T636ALH Autodose is een efficiënte wasmachine met functies zoals Autodose, AI Control en SuperSpeed. Het apparaat biedt gebruiksgemak en zorgt ervoor dat je was langer mooi blijft.

Autodose zorgt voor automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter, terwijl AI Control het mogelijk maakt de wasmachine op afstand te bedienen. Met de SuperSpeed cyclus kun je snel tot 5 kg kleding wassen. De EcoBubble technologie zorgt voor schone kleding op lage temperaturen en het grote vulgewicht is ideaal voor grote hoeveelheden wasgoed.

Er zijn echter ook nadelen, zoals het ontbreken van een AddWash deur en QuickDrive technologie, en een lange eindtune. Gebruikerservaringen zijn overwegend positief, met lof voor de stille werking en aanpasbare wasprogramma's. Negatieve punten zijn het lange eindgeluid en het ontbreken van de AddWash deur.

De Autodose functie doseert automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter. Met AI Control kun je de wasmachine bedienen via je smartphone. De SuperSpeed cyclus wast kleding in 59 minuten en de EcoBubble technologie zorgt voor een effectieve reiniging op 15°C.
2

Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0

Deze wasmachine is energiezuinig en heeft een snelle QuickPowerWash functie.

De Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0 is een efficiënte en energiezuinige wasmachine die uitblinkt in zijn prestaties. Met de PowerWash 2.0 technologie wordt water efficiënt over het wasgoed gesproeid, wat zorgt voor grondige reiniging met minder water- en energieverbruik.

CapDosing is een speciale functie die bescherming biedt aan delicate stoffen zoals wol en zijde door middel van wasmiddelcapsules. De QuickPowerWash functie wast een halve lading in slechts 49 minuten, ideaal voor snelle wasbeurten. Met een hoog vulgewicht van 8 kg is de machine geschikt voor huishoudens van 2 tot 3 personen. Gebruikers waarderen de stille werking, vooral tijdens het centrifugeren met 1600 toeren per minuut.

Een nadeel is het ontbreken van TwinDos, waardoor je zelf de hoeveelheid wasmiddel moet doseren. De machine is aan de prijzige kant en biedt geen volledige bediening op afstand. Toch zijn gebruikers tevreden over de energiezuinigheid en de gebruiksvriendelijke app die meldingen stuurt bij een voltooide was. De wasmachine is aan te raden voor wie kwaliteit en duurzaamheid belangrijk vindt, ondanks de hogere prijs.
3

Miele WSD 323 WCS PowerWash 2.0

De Miele WSD 323 WCS PowerWash 2.0 bespaart energie en water efficiënt.

Jouw energiezuinige waspartnerDe Miele WSD 323 WCS PowerWash 2.0 is een energie- en waterbesparende wasmachine met een vulgewicht van 8 kg, geschikt voor de was van 2 of 3 personen. Je kunt kiezen tussen het gebruik van eigen wasmiddel of Miele's CapDosing wascapsules. De wasmachine heeft een QuickPowerWash-cyclus voor snelle wasbeurten en staat bekend om zijn stille werking.

Voordelen & Nadelen

De wasmachine is energiezuinig dankzij PowerWash 2.0 technologie, wat tot 290 euro besparing kan opleveren over de levensduur. CapDosing wascapsules bieden een speciale behandeling voor bepaalde stoffen. Echter, de machine mist de TwinDos technologie voor automatische dosering en kan lawaaierig zijn tijdens het centrifugeren. Ook is de wasmiddellade lastig te bedienen.

Gebruikerservaringen zijn overwegend positief, met lof voor de aanpasbaarheid van wasprogramma's, het design en de rustige werking. Kritiekpunten zijn een dun laagje water in het rubber van de deur na het wassen, het geluid tijdens centrifugeren en de wasmiddellade. Je kunt je eigen wasmiddel en wasverzachter gebruiken, en de capaciteit van de trommel is voldoende voor het huishouden van 2 tot 3 personen.

Voordelen van een professionele wasmachine

Professionele wasmachines worden ook wel bedrijfswasmachines genoemd, en zijn speciaal ontworpen voor ondernemingen die regelmatig een wasje moeten draaien. Denk hierbij aan een hotel, een horecagelegenheid, kapper of een garagebedrijf. Professionele wasmachines gaan een stuk langer mee dan de meeste wasmachines en zijn zuinig met energie. In aanschaf zijn ze vaak ook een stuk duurder, maar omdat bedrijfswasmachines zo’n lange levensduur hebben en zuinig wassen, is een professionele wasmachines voor bedrijven die veel wassen toch de goedkoopste optie. Hieronder lees je welke voordelen nog meer komen kijken bij een professionele wasmachine.

Lange levensduur

De meeste wasmachines gaan zo’n 3.500 wasbeurten mee. Als je met je bedrijf (semi)dagelijks of meer wast, zijn 3500 wasbeurten niet veel. Professionele wasmachines kunnen tot wel 30.000 wasbeurten draaien tot ze aan vervanging toe zijn. Dat is ruim 8,5 keer zoveel als een normale wasmachine.

Sneller wassen

Omdat bedrijven zoals hotels, restaurants en spa’s érg veel wasgoed genereren op een dag, is het van belang dat de was snel klaar is. Om die reden duurt een wasprogramma van een professionele wasmachine aanzienlijk korter dan dat van een normale wasmachine. Gemiddeld heeft een bedrijfswasmachine zo’n 45 minuten nodig om de vuile was weer schoon te krijgen.

Veel vulgewicht

Het vulgewicht van een wasmachine geeft aan hoeveel kilo wasgoed er per wasbeurt in de trommel kan. Bij normale wasmachines hebben meestal een capaciteit tussen de 6 en 10 kilo, wat voor veel bedrijven te weinig is. Hierdoor moeten ze veel vaker wassen en gaat er een hoop waardevolle tijd verloren aan het in- en uitladen van het wasgoed. Daarom hebben professionele wasmachines soms wel een vulgewicht van 35 kilo.

Stevig gebouwd

Naast dat professionele wasmachines gebouwd zijn om vaker te wassen, zijn ze er ook op gebouwd om langer mee te gaan. Intensief gebruik van deze wasmachines is geen probleem, en de omstandigheden waarin het wasgoed zich bevindt, ook niet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan erg vette kleding, servetten en tafelkleden uit de horeca. Een professionele wasmachine krijgt lastige vlekken er veel makkelijker uit dan een normale wasmachine.

Wat moet je weten van een professionele wasmachine

Als je een bedrijf hebt waar de wasmachine intensief gebruikt wordt, en je te maken hebt met érg lastig vlekken, is een professionele wasmachine ideaal! De wasprogramma’s zijn korter, hij krijgt je wasgoed hygiënisch schoon, er past meer wasgoed in en hij heeft een veel langere levensduur. In aanschaf zijn ze wat duurder, maar als je echt intensief wast, is een professionele wasmachine het absoluut waard. In dat geval scheelt een bedrijfswasmachine je een hoop tijd, en je weet zeker dat je voorlopig geen nieuwe hoeft te kopen.
De aanschafprijs van een professionele wasmachine ligt meestal tussen de € 2.000, – en € 12.000, – euro. Het is geen verassing dat een wasmachine die langer meegaat, een stuk groter is én een betere waskwaliteit heeft, duurder is dan andere wasmachines. Toch is het voor bedrijven die veel wassen vaak goedkoper om een professionele wasmachine aan te schaffen. Omdat normale wasmachines niet gebouwd zijn voor intensief gebruik, is de kans namelijk groot dat je hem snel weer moet vervangen. Daardoor ben je vaak juist duurder uit dan met een duurdere, professionele wasmachine.