Beste Samsung wasmachine

Wat is de beste Samsung wasmachine?

Samsung wasmachines worden geprezen om hun prijs-kwaliteitverhouding en innovatieve functies zoals QuickDrive, EcoBubble en AI Control. Ze zijn energiezuinig met energieklasse A of B, en bieden gebruiksgemak met functies als AddWash en Autodose. Consumenten geven Samsung wasmachines een hoge score en de prijs varieert van €429 tot €1049. De gemiddelde levensduur van een wasmachine is 10-15 jaar, maar specifieke data voor Samsung ontbreekt.
Bekijk onze unieke top 3 met de beste Samsung wasmachines van 2024.

Beste Samsung wasmachine van 2024

1

Samsung WW90T534AAW Autodose

2

Samsung WW90T636ALH Autodose

3

Samsung WW80T654ALX AddWash

Laatste update 24 februari 2024

Beste Samsung wasmachine van 2024

1

Samsung WW90T534AAW Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1400 rpm
Bekijk review
2

Samsung WW90T636ALH Autodose

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
3

Samsung WW80T654ALX AddWash

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: B
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1400 rpm
Bekijk review
1

Samsung WW90T534AAW Autodose

De Samsung WW90T534AAW heeft een slimme Autodose functie en is energiezuinig.

De best geteste Samsung wasmachine van 2024 is de Samsung WW90T534AAW Autodose. De Samsung WW90T534AAW Autodose is een handige en efficiënte wasmachine, ondanks het gemis van een AddWash deur en QuickDrive functie. De machine is uitgerust met een Autodose functie, grote trommelcapaciteit van 9kg, en een Steam Wash programma voor extra hygiëne. Daarnaast is er slimme connectiviteit met SmartThings en de wasmachine is energiezuinig.

Gebruikers waarderen de Autodose functie die automatisch wasmiddel en wasverzachter doseert, en de mogelijkheid om de wasmachine met hun smartphone te bedienen. Echter, sommigen merken op dat de wasmachine lawaai kan maken zonder rubbers of slipmat. Het ontbreken van de AddWash deur en QuickDrive functie wordt ook als nadeel gezien.

De Autodose functie zorgt voor een optimale dosering van wasmiddel en wasverzachter, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van je kleding en besparing op wasmiddel. Met SmartThings kun je de wasmachine bedienen en de status van de was bijhouden. De energiezuinigheid van de wasmachine kan op lange termijn een besparing van ongeveer 290 euro opleveren.
2

Samsung WW90T636ALH Autodose

De Samsung WW90T636ALH Autodose wast snel, slim en energiezuinig met innovatieve functies.

De Samsung WW90T636ALH Autodose is een efficiënte wasmachine met functies zoals Autodose, AI Control en SuperSpeed. Het apparaat biedt gebruiksgemak en zorgt ervoor dat je was langer mooi blijft.

Autodose zorgt voor automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter, terwijl AI Control het mogelijk maakt de wasmachine op afstand te bedienen. Met de SuperSpeed cyclus kun je snel tot 5 kg kleding wassen. De EcoBubble technologie zorgt voor schone kleding op lage temperaturen en het grote vulgewicht is ideaal voor grote hoeveelheden wasgoed.

Er zijn echter ook nadelen, zoals het ontbreken van een AddWash deur en QuickDrive technologie, en een lange eindtune. Gebruikerservaringen zijn overwegend positief, met lof voor de stille werking en aanpasbare wasprogramma's. Negatieve punten zijn het lange eindgeluid en het ontbreken van de AddWash deur.

De Autodose functie doseert automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter. Met AI Control kun je de wasmachine bedienen via je smartphone. De SuperSpeed cyclus wast kleding in 59 minuten en de EcoBubble technologie zorgt voor een effectieve reiniging op 15°C.
3

Samsung WW80T654ALX AddWash

De Samsung WW80T654ALX AddWash is een energiezuinige wasmachine met slimme functies.

De Samsung WW80T654ALX AddWash is een energiezuinige wasmachine met een capaciteit van 8 kg, ideaal voor kleine tot middelgrote huishoudens. Het apparaat heeft geen Autodose- en QuickDrive-functie, maar wordt wel geprezen om zijn AddWash-deur en EcoBubble-technologie.

De AddWash-deur maakt het mogelijk om tijdens een wascyclus vergeten kledingstukken toe te voegen. De EcoBubble-technologie zorgt voor een diepe reiniging van kleding op lage temperaturen, waardoor energie wordt bespaard. De wasmachine is zeer energiezuinig met een B-energielabel en heeft een stoomfunctie om bacteriën en allergenen te verwijderen. Bovendien is het apparaat compatibel met de SmartThings-app, waardoor je het op afstand kunt bedienen en gepersonaliseerde wascycli kunt instellen.

Gebruikerservaringen zijn overwegend positief, met lof voor de app en het stille gebruik. Echter, sommigen vinden het geluidsniveau van 72 dB tijdens het centrifugeren te hoog en het ontbreken van hogere centrifugeersnelheden bij bepaalde programma's een nadeel. Desalniettemin wordt de flexibiliteit van de AddWash-deur en de efficiëntie van de EcoBubble-technologie gewaardeerd.

Waarom is Samsung het beste merk wasmachine

Samsung is een van de grootste merken als het om wasmachines gaat. De wasmachines van Samsung worden ook jaar op jaar weer populairder. Samsung is een grote naam, dus een betrouwbaar merk. Dat blijkt ook uit de onderzoeken van de Consumentenbond; volgens hen beoordelen gebruikers van Samsung wasmachines het met gemiddeld met een 8,3!

Consumenten zijn vooral tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding. Omdat de prijs voor een Samsung wasmachine gemiddeld genomen wat lager ligt, zie je dit merk vaak terugkomen in ‘beste-koop’ lijsten. Tevens beschikken Samsung wasmachines over verschillende functies die zorgen voor een beter wasresultaat en meer gebruiksvriendelijkheid.

Korte wasprogramma's

Als je een Samsung wasmachine met QuickDrive aanschaft, is je wasmachine in staat je wasgoed schoon te krijgen in 50% van de normale duur van een wasprogramma. Hierbij wordt ook 20% minder energie verbruikt, waardoor dit snelle wasprogramma goedkoper is om te draaien.

Zuinig op je wasgoed

Tegenwoordig beschikt vrijwel iedere Samsung wasmachine over de Samsung EcoBubble technologie. Hierbij lost het wasmiddel beter op, zelfs op lage temperaturen. Het wasmiddel dringt zo dieper de vezels van je wasgoed binnen, waardoor vlekken makkelijk oplossen. En dit zonder hoge temperaturen of veel energieverbruik – waardoor je kleding langer meegaat.

Energiezuinig

Samsung wasmachines hebben tegenwoordig stuk voor stuk energieklasse A of B, wat alle nieuwe Samsung wasmachines energiezuinig maakt. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Met een energiezuinige wasmachine blijft je energierekening namelijk mooi laag.

Stil tijdens centrifugeren

Wasmachines kunnen veel herrie maken, vooral tijdens het centrifugeren. Als je thuis werkt of ’s nachts wilt wassen kan dat erg vervelend zijn. Vrijwel alle wasmachines van Samsung zijn stil, en produceren daarom slechts 72 of 73 decibel (dB) geluid tijdens het centrifugeren. Je kunt daardoor gemakkelijk de wasmachine aanzetten wanneer je slaapt.

Veel gebruiksgemak

Samsung doet er alles aan om het wassen zo makkelijk en effectief mogelijk te maken. Daarom hebben Samsung wasmachines verschillende snufjes die je hierbij helpen. Zo hebben vrijwel al hun wasmachines een kledingbeschermende trommel, resttijdindicator, startuitstel en een zelfreinigende wasmiddellade. En sommige modellen beschikken zelfs over automatische wasmiddeldosering en zijn te bedienen via een app.

Merkspecifieke functies van een Samsung wasmachine

Samsung wasmachines staan bekend om hun innovatieve technologieën die het wasproces vereenvoudigen en optimaliseren. Deze merkspecifieke functies zorgen voor een efficiënte, gebruiksvriendelijke en duurzame waservaring. Hieronder worden de unieke functies van Samsung wasmachines uitgelicht, zodat je een duidelijk beeld krijgt van de voordelen die deze technologieën jou kunnen bieden.

Samsung AI Control

AI Control, ofwel kunstmatige intelligentiebediening, is een slim systeem dat je waservaring personaliseert. Het analyseert je wasgewoonten en stelt de optimale wascyclus voor. Hierdoor bespaar je tijd en energie. De AI Control is ook toegankelijk via een mobiele app, waarmee je de wasmachine op afstand kunt bedienen en meldingen ontvangt zodra je was klaar is.

Samsung AI Wash

Met AI Wash gebruikt de wasmachine sensoren om het gewicht en de vuilheidsgraad van de was te detecteren. Op basis hiervan past de machine automatisch de hoeveelheid water, wasmiddel en de spoeltijd aan. Dit zorgt voor een perfect schone was met minder verspilling van water en wasmiddel.

Samsung AddWash

AddWash is een handige functie die je de mogelijkheid geeft om tijdens het wasprogramma vergeten kledingstukken toe te voegen. De speciale AddWash-deur kan op elk moment worden geopend, zonder dat je het hoofdprogramma hoeft te onderbreken.

Samsung Auto Optimal Wash

Auto Optimal Wash combineert vier sensortechnologieën om de wascondities te optimaliseren. Het systeem bepaalt automatisch hoeveel wasmiddel, water, tijd en energie er nodig is voor de beste wasresultaten.

Samsung Autodose

Autodose-technologie neemt het giswerk uit het doseren van wasmiddel en wasverzachter. Het doseert automatisch de juiste hoeveelheid voor elke wasbeurt, wat zorgt voor efficiëntie en voorkomt verspilling.

Samsung EcoBubble

EcoBubble-technologie mengt water, lucht en wasmiddel om schuimbellen te creëren die sneller doordringen in de stoffen. Hierdoor wordt de was schoner, zelfs op lagere temperaturen, wat energie bespaart en kleding beschermt.

Samsung Hygiene Care

Hygiene Care zorgt voor een hygiënische was, zelfs bij lage temperaturen. Deze functie verwijdert allergenen, huisstofmijt en bacteriën, waardoor je kleding niet alleen schoon maar ook gezond blijft.

Samsung QuickDrive

QuickDrive vermindert de wastijd aanzienlijk zonder in te boeten op prestaties. De unieke trommelbeweging zorgt ervoor dat de was snel en grondig gereinigd wordt, wat je tijd en energie bespaart.

Samsung SteamWash

SteamWash gebruikt stoom om kleding diep te reinigen en te ontsmetten. Deze functie verwijdert hardnekkige vlekken en doodt 99,9% van de bacteriën en allergenen, waardoor kleding fris en hygiënisch uit de wasmachine komt.

Samsung SuperSpeed

Met SuperSpeed kun je snel een was draaien zonder dat dit ten koste gaat van de reinigingsprestaties. Een volledige was kan in slechts 39 minuten worden gedaan, wat ideaal is voor drukke dagen of wanneer je snel schone kleding nodig hebt.

Wat moet je weten van een Samsung wasmachine

Consumenten die eerder een Samsung wasmachine hebben gekocht hebben de wasmachine beoordeeld met een gemiddelde score van een: 9.5. In totaal zijn de Samsung wasmachines 2.937 keer beoordeeld.
De gemiddelde prijs van een Samsung wasmachine ligt tussen de: 429 en 1049 euro.
De gemiddelde levensduur van een wasmachine bedraagt tussen de 10 en 15 jaar. Uit onderzoek van de Consumentenbond in 2022 blijkt dat wasmachines gemiddeld 13,4 jaar meegaan. Bij het laatste onderzoek over de levensduur van wasmachines, hebben niet genoeg gebruikers van Samsung wasmachines gereageerd. Daarom kon de Consumentenbond geen conclusies trekken over de levensduur van Samsung wasmachines.