Beste Siemens wasmachine

Wat is de beste Siemens wasmachine?

Siemens wasmachines staan bekend om hun betrouwbaarheid en technologische innovaties. Ze scoren hoog op gebruiksgemak en merktevredenheid met een 8,8 en zijn populair door functies als powerSpeed 59′, stille werking en gebruiksvriendelijke features zoals beladingssensoren en app-bediening. De iQdrive motor vermindert slijtage en energieverbruik. Unieke functies zoals HomeConnect, PowerSpeed 59, VarioSpeed, iSensoric, intelligentDosing en smartFinish onderscheiden Siemens van andere merken. Gemiddelde prijzen variëren van €479 tot €1149, met een levensduur van 13,1 jaar.
Bekijk onze unieke top 3 met de beste Siemens wasmachines van 2024.

Beste Siemens wasmachine van 2024

1

Siemens WG44G207NL

2

Siemens WG44B2A5NL intelligentDosing

3

Siemens WG56B2A7NL intelligentDosing

Laatste update 13 juni 2024

Beste Siemens wasmachine van 2024

1

Siemens WG44G207NL

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 70 dB
Toerental: 1400 rpm
Bekijk review
2

Siemens WG44B2A5NL intelligentDosing

Vulgewicht: 9 kg
Energieklasse: A-20%
Geluidsniveau: 70 dB
Toerental: 1400 rpm
Bekijk review
3

Siemens WG56B2A7NL intelligentDosing

Vulgewicht: 10 kg
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 72 dB
Toerental: 1600 rpm
Bekijk review
1

Siemens WG44G207NL

De Siemens WG44G207NL blinkt uit in energiezuinigheid, stilte en heeft een ruime capaciteit.

De best geteste Siemens wasmachine van 2024 is de Siemens WG44G207NL. De Siemens WG44G207NL is een energiezuinige wasmachine met een koolborstelloze motor en functies zoals varioSpeed en AquaStop-lekbescherming. Hoewel het apparaat niet bediend kan worden via een app en geen intelligentDosing heeft, is het toch een betrouwbare keuze voor huishoudens. Het heeft een geluidsniveau van slechts 70dB en een groot vulgewicht van 9 kg, wat het geschikt maakt voor zowel grote als kleine huishoudens.

De wasmachine is met een energielabel A bijzonder energiezuinig, wat een besparing tot € 290 op energiekosten kan opleveren. Gebruikers waarderen de stille werking, de mogelijkheid om eigen wasprogramma's in te stellen en de grote capaciteit. Echter, sommige gebruikers ervaren nadelen zoals condensatie in het wasmiddelbakje en een beperkte centrifugeersnelheid van 1400 toeren per minuut. De wasmachine kan niet op afstand worden bediend, wat als een ongemak kan worden ervaren.

De varioSpeed-functie biedt de mogelijkheid om tot 60% sneller te wassen zonder in te boeten op wasresultaat, ideaal voor wie snel de was gedaan wil hebben. Ondanks enkele beperkingen, zoals het handmatig moeten doseren van wasmiddel en de beperkte centrifugeersnelheid, wordt de Siemens WG44G207NL aanbevolen voor wie op zoek is naar een stille en energiezuinige wasmachine.
2

Siemens WG44B2A5NL intelligentDosing

De Siemens WG44B2A5NL wasmachine combineert energiezuinigheid met slimme functies voor efficiënt wassen.

De Siemens WG44B2A5NL intelligentDosing is een geavanceerde wasmachine met functies zoals automatische dosering en een powerSpeed 59' snelwascyclus, waardoor je wasroutine efficiënter wordt. Het apparaat is energiezuinig, wat zowel kostenbesparend als milieuvriendelijk is.

Automatische dosering zorgt ervoor dat je wasgoed met de juiste hoeveelheid wasmiddel gewassen wordt, waardoor kleding langer mooi blijft. De powerSpeed 59' is ideaal voor snelle wasbeurten en de smartFinish stoomfunctie vermindert de noodzaak van strijken aanzienlijk. Met de Home Connect app kun je de wasmachine op afstand bedienen voor extra gemak.

Er zijn echter ook nadelen, zoals het feit dat de stoomfunctie niet bedoeld is om wasgoed op te frissen en de wasmachine een relatief groot formaat heeft en duurder is dan sommige andere modellen. Toch vinden gebruikers de prestaties en functies het hogere prijskaartje waard. De wasmachine is geschikt voor grote gezinnen met een capaciteit van 9 kg en biedt veel flexibiliteit door de mogelijkheid tot bediening op afstand.

Energiezuinigheid is een sleutelkenmerk, wat bijdraagt aan lagere energierekeningen en een positieve impact op het milieu. Gebruikerservaringen zijn overwegend positief, met name over de automatische dosering en de mogelijkheid tot bediening via de app. Negatieve punten betreffen vooral de prijs en de grootte van de machine.
3

Siemens WG56B2A7NL intelligentDosing

De Siemens WG56B2A7NL bespaart tijd en energie met slimme dosering en snelle cycli.

De Siemens WG56B2A7NL intelligentDosing is een energiezuinige wasmachine met geavanceerde functies zoals intelligente dosering, een snelle wascyclus en een slimme stoomfunctie. Deze functies maken het wasproces efficiënter en kunnen tijd besparen.

Intelligente dosering zorgt voor een efficiënt gebruik van wasmiddel en verlengt de levensduur van kleding. De powerSpeed 59'-functie wast een halfvolle trommel in slechts 59 minuten. De smartFinish stoomfunctie vermindert kreukels, wat strijktijd bespaart. Met een vulgewicht van 10 kg is de machine ideaal voor grote gezinnen of voor het wassen van grote hoeveelheden wasgoed in één keer.

Er zijn echter ook nadelen. De stoomfunctie is niet geschikt voor het opfrissen van muffe was en de bediening op afstand via de HomeConnect-app vereist een stabiele internetverbinding. Daarnaast heeft de machine een hogere prijs dan sommige andere modellen. Gebruikerservaringen tonen aan dat de intelligente dosering en de snelle wascyclus zeer gewaardeerd worden, maar er zijn ook frustraties over de beperkingen van de stoomfunctie en de app bij onstabiele internetverbindingen. De machine is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een efficiënte wasroutine en geavanceerde functies kunnen waarderen.

Waarom is Siemens het beste merk wasmachine

Siemens behoort tot de grootste merken als het op wasmachines aankomt, samen met Miele en Bosch. Siemens staat al jaren bekend als een betrouwbaar merk dat het ontwikkelen van technologie vooropzet.

Ook uit het onderzoek van de Consumentenbond naar wasmachine merken, is Siemens erg populair gebleken. Met een 8,8 voor merktevredenheid staat ze op de derde plek, na Miele en Zanussi. Gebruikers van Siemens wasmachines zijn vooral enthousiast over de prestaties en het gebruiksgemak, waarvoor Siemens verschillende snufjes inzet. Overweeg je een Siemens wasmachine te kopen? Hier lees je alles watje moet weten over de wasmachines van Siemens.

Schone was in 59 minuten

Met het powerSpeed 59′ wasprogramma van Siemens wasmachines is je wasgoed binnen mum van tijd schoon. Bij dit kortere wasprogramma wordt het wasmiddel sneller en gelijkmatiger over het wasgoed verspreid, waardoor de wasmachine minder lang hoeft te draaien. Ideaal als je eigenlijk te weinig tijd hebt om de was te doen!

Extra stil wassen

Wasmachines kunnen aardig wat lawaai maken, vooral tijdens het centrifugeren. Het gros van de Siemens wasmachines is extra stil, wat betekent dat hij maximaal 71 decibel (dB) geluid produceert tijdens het centrifugeren. Siemens heeft ook een aantal wasmachines het geluidsniveau stil (72 of 72 dB) of normaal (74 tot 77 dB). Kijk daarom goed naar het ‘geluidsniveau centrifugeren’ als je een (extra) stille wasmachine wilt.

Gebruiksgemak

Uit onderzoek van de Consumentenbond bleek al dat Siemens heel goed scoort op gebruiksgemak, en dat is niet voor niets. Vrijwel alle Siemens wasmachines beschikken over een beladingssensor, kledingbeschermende trommel, startuitstel, resttijdindicator, zelfreinigende wasmiddellade en meer. Daarnaast hebben veel Siemens wasmachines ook automatische wasmiddeldosering, bediening via app en een tussentijds was toevoegen.

Koolborstelloze iQdrive motor

De meeste Siemens wasmachines zijn tegenwoordig uitgerust met de iQdrive motor. Dat is een speciale motor, ontwikkeld door Siemens, die niet aangedreven wordt door koolborstels. Hierdoor vindt er minder wrijving plaats, waardoor je wasmachine minder energie verbruikt, stiller is en minder snel slijt.

Mooi design

Siemens houdt van innoveren en technologie, maar een mooi design vinden ze ook erg belangrijk. Dit vertaalt Siemens door naar het heldere display en een stijlvolle blauwe lichtring. Wil je je wasmachine inbouwen? Ook daarvoor heeft Siemens verschillende modellen.

Merkspecifieke functies van een Siemens wasmachine

Siemens staat bekend om zijn innovatieve huishoudelijke apparaten en de wasmachines van dit merk zijn geen uitzondering. Met geavanceerde technologieën die ontworpen zijn om het wasproces te vereenvoudigen en te verbeteren, biedt Siemens een reeks functies die jouw waservaring naar een hoger niveau tillen. Hieronder verkennen we de unieke merkspecifieke functies die Siemens wasmachines onderscheiden van de concurrentie.

Siemens HomeConnect

Met Siemens HomeConnect wordt jouw wasmachine een slim onderdeel van je huishouden. Deze functie stelt je in staat om je wasmachine op afstand te bedienen via een app op je smartphone of tablet. Je kunt wasprogramma’s starten, pauzeren of stoppen, waar je ook bent. Bovendien ontvang je meldingen over de voortgang van het wasprogramma en herinneringen wanneer het tijd is om wasgoed toe te voegen of te verwijderen. HomeConnect maakt het ook mogelijk om de wasmachine te integreren met andere slimme apparaten in huis, voor een naadloze huishoudelijke ervaring.

Siemens PowerSpeed 59

Heb je haast en wil je snel schone kleding? Siemens PowerSpeed 59 is de oplossing. Deze functie zorgt ervoor dat jouw was in slechts 59 minuten perfect schoon en fris is. PowerSpeed 59 combineert een snelle wascyclus met optimale wasprestaties, waardoor je tijd bespaart zonder in te leveren op kwaliteit. Ideaal voor de drukke dagen waarop elke minuut telt.

Siemens VarioSpeed

Siemens VarioSpeed is een functie die flexibiliteit biedt voor wanneer je jouw was sneller gedaan wilt krijgen. Door de VarioSpeed-optie te selecteren, kun je de wasduur van bijna elk wasprogramma aanzienlijk verkorten. Dit is bijzonder handig wanneer je niet veel tijd hebt maar toch een volledige lading wilt wassen. Met VarioSpeed behoud je de effectiviteit van het wasproces terwijl je tijd bespaart.

Siemens iSensoric

De Siemens iSensoric-technologie is een systeem van sensoren dat de wasmachine intelligenter maakt. Het meet hoe vuil je wasgoed is en past automatisch de hoeveelheid water, de temperatuur en de wastijd aan. Dit zorgt voor optimale wasresultaten terwijl het water- en energieverbruik geminimaliseerd wordt. iSensoric neemt het giswerk uit het wasproces en zorgt voor een efficiënte en economische wasbeurt.

Siemens intelligentDosing

Met intelligentDosing biedt Siemens een efficiënte manier om met wasmiddel en wasverzachter om te gaan. Deze functie doseert automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter, gebaseerd op de lading en de mate van vervuiling. Dit voorkomt verspilling en zorgt voor de beste wasresultaten. Je hoeft niet meer bij elke wasbeurt wasmiddel toe te voegen; het systeem regelt alles voor je.

Siemens smartFinish

Als strijken niet jouw favoriete bezigheid is, dan is Siemens smartFinish een ware uitkomst. Deze functie is speciaal ontworpen voor kreukgevoelige stoffen. Het programma maakt gebruik van een speciale trommelbeweging en aangepaste temperatuurregeling om kreukels te verminderen. Dit betekent minder tijd besteed aan strijken en meer tijd voor andere dingen. SmartFinish zorgt ervoor dat jouw kleding met minder kreukels uit de wasmachine komt, waardoor je kledingstukken er langer als nieuw uitzien.

Wat moet je weten van een Siemens wasmachine

Consumenten die eerder een Siemens wasmachine hebben gekocht hebben de wasmachine beoordeeld met een gemiddelde score van een: 9.3. In totaal zijn de Siemens wasmachines 2.484 keer beoordeeld.
De gemiddelde prijs van een Siemens wasmachine ligt tussen de: 479 en 1149 euro.
Volgens de Consumentenbond gaan wasmachines gemiddeld 13,4 jaar mee. Dit gemiddelde ligt voornamelijk zo hoog vanwege de wasmachines van Miele, die 16,6 jaar meegaan. Op de tweede plaats staan de wasmachines van AEG, met 13,7 jaar. En op de derde plaats staan Siemens wasmachines, met een levensduur van 13,1 jaar. Siemens wasmachines gaan dus iets minder lang mee dan gemiddeld, maar dat komt vooral omdat Miele zo’n uitschieter maakt met de verwachtte levensduur.